Georges Leekens előrelépést vár a válogatottól
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. június. 04., 16:23
Georges Leekens előrelépést vár a válogatottól

Georges Leekens szövetségi kapitány hétfő délutáni sajtótájékoztatóján elmondta: a szerdai, fehéroroszok elleni breszti, és az ausztrálok elleni, szombati (Groupama Aréna, 17.30) hazai összecsapást is az építkezésre használja fel a válogatott, a legfontosabb cél, hogy őszre, a Nemzetek Ligája-meccsekre összeálljon a csapat.

A magyar válogatott tagjai hétfőn délután már teljes értékű edzésmunkát végeztek Telkiben, Georges Leekens szövetségi kapitány pedig sajtótájékoztatón beszélt a mieink előtt álló feladatokról. A szakember kiemelte: bár nincs sok idő a fehéroroszok és az ausztrálok elleni felkészülésre, a válogatott keményen fog dolgozni azon, hogy előrelépjen a legutóbbi mérkőzéshez képest. 

- Nincs sok időnk a felkészülésre, ráadásul három nap alatt két meccset játszunk, ami alaposan megnehezíti a dolgunkat, cserébe viszont a játékosok többet tudnak majd pihenni a felkészülés megkezdése előtt - kezdte sajtótájékoztatóját Georges Leekens. - Apró sérülések nehezítik a dolgunkat, de bízom bene, hogy a következő napokban ezek rendbe jönnek, és minden kerettag bevethető lesz a két találkozón. A márciusi eredmények miatt nem kell, hogy nyomás legyen rajtunk, bízom a játékosaimban, és abban is, hogy kemény munkával javulni fog a csapat teljesítménye. Nem lesz könnyű a fehéroroszok elleni mérkőzés, ellenfelünk nemrégiben legyőzte Szlovéniát, a vb-selejtezők során pedig döntetlent játszott a franciákkal. Fontos, hogy nem szabad hibákat elkövetnünk, mert azokat ezen a szinten súlyosan megbüntetik az ellenfelek, ezt láthattuk a kazahok ellen is. Az ausztrálok ott lesznek a vébén, a napokban 4-0-ra nyertek Csehországban, de ez nem jelenti azt, hogy félnünk kellene tőlük, inkább azt emelném ki, hogy remek teszt lesz számunkra a találkozó. Az előttünk álló két találkozó lesz az utolsó lehetőségünk az építkezésre, új játékosok kipróbálására, őszre, a Nemzetek Ligájára már készen kell állnia a csapatnak. Több fiatal labdarúgó is itt van velünk, nekik remek tapasztalat lesz az összetartás, ugyanakkor egyikük számára sincs garancia arra, hogy játszani fognak az előttünk álló meccseken, felnőtt válogatottságot senki sem kap ajándékba.

Elindult a jegyértékesítés az ausztrálok elleni mérkőzésre

Elindult a jegyértékesítés az ausztrálok elleni mérkőzésre

A magyar válogatott június 9-én, 17.30 órakor a vb-résztvevő Ausztráliát fogadja felkészülési mérkőzésen a Groupama Arénában. Jegyinformációk a mérkőzésre.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek