Vereség Ausztrália ellen

2018. június. 09., 16:52   |    

Vereség Ausztrália ellen

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton 2–1-es vereséget szenvedett a világbajnoki résztvevő ausztrál csapattól a Groupama Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen.

A magyar labdarúgó-válogatott kedvezőtlen előjelekkel várta az összecsapást, hiszen több sérülés is nehezítette a felkészülést a szombati, ausztrálok elleni barátságos mérkőzésre – sérülés miatt Dzsudzsák Balázs, Elek Ákos, Pátkai Máté és Botka Endre sem állhatott a kapitány rendelkezésére. 

Az ausztrálok saját elmondásuk szerint tökéletes állapotban, remek felkészülés után érkeztek Budapestre. 

Georges Leekens több helyen is változtatott a Fehéroroszország elleni kezdőcsapaton: Dzsudzsák helyett Sallai Roland került a csapatba, a pálya közepén pedig Nagy és Elek helyett ezúttal Vadócz és Varga József kapott lehetőséget. 

A magyar válogatott sokkal jobban kezdte a mérkőzést, mint ahogy Fehéroroszország ellen futballozott. A bal szélen Sallai Roland tudott többször a védője mögé kerülni, de a beadások pontatlanok voltak, így nem alakult ki nagyobb hazai lehetőség. A vendégek hosszas passzolgatás után gyors ritmusváltásokkal zavarták meg a magyar védelmet, de a lövések és fejesek a túloldalon is célt tévesztettek.

Az első félidő két legnagyobb helyzetét a játékrész közepén a magyarok hagyták ki: előbb Varga Roland beadását Vadócz közelről az előtte álló védőbe lőtte, míg Varga Roland labdaszerzését követően Szalai ziccerben a kapusba lőtt. Az első félidő végén elsősorban a középpályán folyt a küzdelem, de még így is megszerezhettük volna a vezetést, de Kleinheisler szép kapáslövése után a keresztléc tetejére vágódott a labda.

A folytatásban is a magyarok birtokolták többet a labdát, Georges Leekens irányítása alatt az eddigi legszervezettebb képet festette a nemzeti együttes, s ez még akkor is pozitív, ha az ausztrálok a világbajnoki főpróbájukon érezhetően nem erőltették meg magukat.

A második félidő szinte végig mezőnyjátékkal telt, ennek ellenére a vendégeknek sikerült betalálniuk, mivel a frissen beállt Arzani lövését követően Dibusz mellé ütött a labdának, amely így a bal sarokban kötött ki (0–1).

Georges Leekens együttese hátrányba kerülve nem tudott újítani, és hiába volt többet nálunk a labda, csak lehetőségekig jutott a csapat. 

A hajrát aztán két öngól pezsdítette fel: előbb Sainsbury fejelt a saját kapujába egy beadást (1–1), majd a hosszabbításban Kádár mentési kísérletét követően került a magyar kapuba a labda (1–2), vagyis hiába mutatott ezúttal jobb játékot a csapat, vereség lett a vége.

Georges Leekens szövetségi kapitány irányításával továbbra is nyeretlen a válogatott. A három nappal ezelőtti, fehéroroszországi döntetlen mellett ez volt a harmadik veresége a belga szakembernek, aki Varga Kevin becserélésével ezúttal újoncot is avatott.

A magyar együttes ősszel már tétmérkőzéseken szerepel, ugyanis szeptember 8-án Finnországba látogat, majd három nappal később – zárt kapuk mögött – a görögöket fogadja a Nemzetek Ligájában.

– Jól teljesítettünk, az első félidő után több góllal kellett volna vezetnünk. A második játékrészben tudtam, hogy sokat változtatok majd, a végén sajnos jött az az öngól. Összességében jól játszottunk. Ha így teljesít a csapat, akkor el tudom fogadni a vereséget. A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs is itt volt végig a csapattal, mert ide tartozik, formálódik egy közösség, és ez egy edzőmeccsen fontosabb mint a végeredmény. Remélem, a magyar futball előtt álló BL- és El-selejtezőkön jól szerepelnek majd a csapataink, és feltűnnek új tehetségek is, akik őszre erősíthetik ezt a közösséget – értékelte az összecsapást Georges Leekens. 

Magyarország–Ausztrália 1–2 (0–0)
gólszerzők: Sainsbury (88., öngól), illetve Arzani (74.), Kádár (92., öngól)
sárga lap: Varga J. (44.), Fiola (78.), illetve Leckie (22.), Jedinak (76.)

Magyarország: Gulácsi Péter (Dibusz Dénes, a szünetben) - Lovrencsics Gergő (Fiola Attila, 73.), Vinicius Paulo, Kádár Tamás, Szabó János - Vadócz Krisztián, Varga József - Varga Roland, Kleinheisler László (Eppel Márton, 66.), Sallai Roland (Varga Kevin, 84.) - Szalai Ádám (Böde Dániel, 62.)


Főszponzoraink
Szponzoraink