Mark van Bommel: Kitűnő állapotban várjuk a magyarok elleni meccset

2018. június. 08., 20:30   |    

Mark van Bommel: Kitűnő állapotban várjuk a magyarok elleni meccset

Egy nappal a Magyarország–Ausztrália felkészülési mérkőzés előtt a vendégek sajtótájékoztatót és edzést is tartottak a Groupama Arénában.

Bert van Marwijk személyes okokra hivatkozva nem vett részt az ausztrál válogatott sajtótájékoztatóján. A vendégek szakmai stábját Mark van Bommel, korábbi 79-szeres holland válogatott labdarúgó, Marwijk segítője képviselte. Mellette Mile Jedinak az Aston Villa középpályása, 73-szoros ausztrál válogatott játékos válaszolt az újságírók kérdéseire.

– A magyarok elleni mérkőzést még a mi stábunk érkezése előtt lekötötte a szövetség, tehát nem valamely vb ellenfelünk elleni játék modellezése ez, de hasznos, hiszen Oroszországban is számtalan különböző stílusú és taktikai elképzeléssel pályára lépő csapat ellen kell majd játszanunk. A csapat kitűnő állapotban van, remekül sikerült a felkészülésünk a vb-re. Ez persze nem garancia semmire, de tapasztalataim alapján mondhatom, abból sem szabadna messzemenő következtetéseket levonni, ha holnap – amit azért nem hiszek –  például 3–0-ra kikapnánk. Természetesen néhány taktikai elemében mást fogunk játszani a magyarok ellen, mint azt tettük a csehek 4–0-s legyőzésekor. Jó úton járunk, de van még mit javulnunk. És az is igaz, már nagyon várjuk, hogy Franciaország ellen pályára léphessünk Oroszországban – fogalmazott Van Bommel.

Hasonlóan optimista volt az Aston Villa középpályása is.

Jól sikerült a felkészülésük, amely igazából már egy márciusi edzőtáborral kezdődött. Egy közel háromhetes törökországi tréningezés utáni felkészülési meccsek után holnap zárjuk a közvetlen ráhangolódást a vb-re. A csapat folyamatosan tanul és fejlődik, mérkőzésről-mérkőzésre jobbak akarunk lenni. Már nagyon várjuk a franciák elleni első vb-meccsünket. Holnap a magyarok ellen jól fog esni, hogy a sok edzés után újra meccset játszhatunk – mondta Jedinak.

 


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink