Gera Zoltán: Ez a válogatott győzelemre volt ítélve
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. november. 18., 23:31
Gera Zoltán: Ez a válogatott győzelemre volt ítélve

Gera Zoltán a törökök 2-0-s legyőzését követően kiemelte, hogy rengeteget tanult az elmúlt két Nemzetek Ligája-mérkőzésből; Varga Kevin számára pedig mindegy, hogy az edzésen, a padon, vagy a pályán számítanak rá, számára az a fontos, hogy segítse a válogatottat.

Újabb törökverés a Nemzetek Ligájában,

Újabb törökverés a Nemzetek Ligájában, "A" divíziós a válogatott!

A magyar válogatott Sigér Dávid és Varga Kevin góljaival hazai pályán is legyőzte a törököket a Nemzetek Ligájában, ezzel hat meccsen 11 pontot szerezve megnyerte a csoportját, és feljutott az "A" divízióba.

Tovább

 Követtük a szerb-orosz mérkőzés eredményét, azt beszéltük a szünetben, hogy nyugodtabbak lehetünk, de a győzelemre kell játszanunk, ennek megfelelően mentünk ki a második félidőre. Teljesen megérdemeltem szereztük meg a győzelmet – kezdte a Törökország 2–0-s legyőzését követő sajtótájékoztatót Gera Zoltán, akit a csapat rengeteg hiányzójáról is kérdeztek az újságírók a sikert követően:

– Nagyszerű közösség van a csapaton belül. Bármely együttesnek nagy gondot okozna, ha a szövetségi kapitány ilyen fontos mérkőzéseken nem lehet a padon. Az, hogy így is megállta a helyét a válogatott, jól mutatja, hogy Marco Rossi milyen jó szakember. Nincsenek kezdők és cserejátékosok, egy egység a csapat. Azt láttam ebben a néhány napban, hogy nagyon együtt van a keret, győzelemre volt ítélve ezeken a találkozókon. Számomra óriási élmény volt ez a két meccs, és rengeteget tanultam belőlük.

A második gól szerzője, Varga Kevin úgy fogalmazott, lépésről lépésre igyekszik felépíteni a karrierjét, amelynek fontos lépése volt a törökországi igazolása: 

– Voltak nehézségek, az első válogatott mérkőzésem után sokáig nem jött a többi. Igyekeztem felépíteni magam, s Debrecenben sikerült annyira, hogy nyáron külföldre tudtam igazolni. Ez volt a célom, és ezáltal út nyílt a válogatottba is. Már az is óriási megtiszteltetés, ha a válogatott keretben számítanak rám, még nagyobb, ha leülhetek a padra, és még nagyobb, ha be is állhatok. Azon vagyok, hogy segítsek a csapatnak, mindegy, hogy az edzéseken vagy a pályán. Különösen nagy öröm, hogy ilyen sikerek között térhettem vissza, időbe telik ezt feldolgozni. Jövőre igazi futballkánaán vár Magyarországra, hiszen az Eb-mellett az U21-es Európa-bajnokság is érkezik ide. Azt hiszem, ha ezt egy nemzet megérdemli, akkor mi vagyunk azok.

A török szövetségi kapitány, Senol Günes a mérkőzés után úgy értékelt, győzelemért utaztak Magyarországra, ennek szellemében léptek pálára, de nem tudtak revánsot venni a sivasi vereségért, és a budapesti mérkőzésen elveszített pontok miatt a csoportelsőséget is elszalasztották.

 Rosszul kezdtük a mérkőzést, a félidő második felében kezdtünk feljönni. A szünet után a magyar csapat fizikálisan és mentálisan is jobb volt, és sokkal motiváltabban játszott. Mi sajnos nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, ami a győzelemhez kellett volna.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.