Újabb törökverés a Nemzetek Ligájában, "A" divíziós a válogatott!
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. november. 18., 22:44
Újabb törökverés a Nemzetek Ligájában,

A magyar válogatott Sigér Dávid és Varga Kevin góljaival hazai pályán is legyőzte a törököket a Nemzetek Ligájában, ezzel hat meccsen 11 pontot szerezve megnyerte a csoportját, és feljutott az "A" divízióba.

A magyar válogatott utolsó idei találkozója az aktuális Nemzetek Ligája-sorozat utolsó csoportmérkőzése volt, amely jelentős téttel bírt, hiszen csapatunknak még volt esélye a csoportgyőzelemre, ami a vb-selejtező sorozat végén bírhat jelentőséggel, valamint az "A" divízióba való feljutással is járt.

Marco Rossi szövetségi kapitány továbbra sem lehetett ott a csapattal, ezért a szerbek elleni meccshez hasonlóan Gera Zoltán irányította az együttest a pálya széléről. A mieink hét NB I-es játékossal álltak fel, Dibusz Dénes előtt a Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila összetételű védőhármas szerepelt, a jobb szélen Nego Loic, a balon Hangya Szilveszter játszott, a középpálya tengelyében Nagy Ádám, Sigér Dávid és Kalmár Zsolt futballozott, míg a támadások befejezése elsősorban Könyves Norbert és Nikolics Nemanja feladata volt.

A török válogatott kezdője kilenc helyen változott a szeptemberi, magyarok elleni meccshez képest, részben azért, mert Senol Günes szövetségi kapitány több alapemberére sem számíthatott a mostani összecsapáson.

Az első tíz percben mindkét kapusnak egyszer kellett védenie, de egyiküknek sem kellett bravúrt bemutatnia, a törökök szabadrúgásból veszélyeztettek, míg magyar részről Nikolics tesztelte a vendégek kapusát. Kiegyenlített volt a játék, a mieink valamivel veszélyesebben futballoztak, de az ígéretes akcióink vége ekkor még nem volt kellően pontos ahhoz, hogy megszülethessen a vezető gólunk.

A 28. percben alakították ki első komolyabb lehetőségüket a törökök, egy bedobást követően Calhanoglu 14 méteres, lapos lövését védte Dibusz, nem sokkal később Demir szabadított fel Nikolics elől a török ötös és felesnél. Az utolsó negyedórára fordulva aktívabbá váltak támadásban a törökök, feljebb tolták a védekezésüket, megnehezítve a labdakihozatalainkat. Ebben a periódusban jellemzően a mi térfelünkön zajlott a játék, de a vendégek játékában nem igazán volt benne a gól, és a szünetig nem is változott az eredmény, 0-0-lal vonultak az öltözőbe a csapatok.

A magyar válogatott kettőt cserélt a szünetben, Kalmár Zsolt és Könyves Norbert helyére Cseri Tamás és Varga Kevin érkezett. A második félidő elején ismét a magyar válogatott volt kezdeményezőbb, és az 57. percben megszereztük a vezetést! Egy nem túl jól sikerült török kirúgást követően a felezővonal közelében labdát szereztünk, Cseri, Nikolics, Varga Kevin volt az akció útja, utóbbi 15 méterről leadott lövését követően Günök még vetődve a jobb kapufára tolta a labdát, az egyik védővel érkező Sigér azonban a hálóba továbbította a kipattanót (1-0).

Nem sokkal később Cseri ismét jó labdát adott, de Varga lövését ezúttal blokkolták a védők. A törökök hátrányban már kiesésre álltak a divízióból, ezért cseréltek, és egyre több kockázatot vállaltak, míg a mieink egyre inkább a gyors ellentámadásokra építettek, ezt a célt szolgálhatta Gyurcsó Ádám becserelése is. Dibusz a 73. percben Türüc 17 méteres lövését védte, az ismétlést Nego blokkolta. A mieinknél Holender Filip is pályára került, és bár a törökök ekkor már nagy erőkkel támadtak, nem látszott, hogy meg tudnák fordítani a mérkőzést.

Nem is tudtak nagyobb helyzetet kialakítani a rendes játékidő leteltéig, a 95. percben pedig jött a slusszpoén, egy török szöglet után Varga Kevin a saját tizenhatosánál szerzett labdát, végigrobogott a pályán, majd 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0), kialakítva a végeredményt!

A magyar válogatott győzelme azt jelenti, hogy a mieink hat mérkőzésen 11 pontot szerezve, a magasabban rangsorolt orosz, a szerb és a török válogatottat megelőzve megnyerték Nemzetek Ligája-csoportjukat, és feljutottak az "A" divízióba, a legjobb európai együttesek közé. Ez adott esetben jól jöhet a következő vb-selejtezőket követően, de akár még a 2024-es Európa-bajnoki selejtezők után is sokat érhet a Nemzetek Ligája topdivíziójában való szereplés.

M GY D V RG KG P
Magyarország HUN 6 3 2 1 7 4 11
Oroszország RUS 6 2 2 2 9 12 8
Szerbia SRB 6 1 3 2 9 7 6
Törökország TUR 6 1 3 2 6 8 6


Marco Rossi csapata egy kaotikus év végén csodálatos őszt produkált, 5 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség volt a mérlege az Eb-pótselejtezőkön és a Nemzetek Ligája-összecsapásokon. Folytatás jövőre, a vb-selejtezőkön, majd a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon...

Magyarország-Törökország 20201118
2020.11.18. (szerda)
NL2020 B liga - 3. csoport
Magyarország HUN
Magyarország
Törökország
Törökország TUR

Magyarország
Magyarország
Gera Zoltán
2
3
4
5
7
8
12
13
18
1
Mert Günok
3
Merih Demiral
4
Ozan Kabak
6
Ozan Tufan
7
Nazım Sangare
9
Cenk Tosun
10
Hakan Çalhanoğlu
14
Mahmut Tekdemir
18
Caner Erkin
19
Kenan Karaman
21
İrfan Can Kahveci
Magyarország-Törökország 20201118
Törökország
Şenol Güneş
Törökország
Cserék
Magyarország
Magyarország
6
Kecskés Ákos
11
Holender Filip
73'
77'
77'
14
Cseri Tamás
45'
46'
47'
49'
52'
53'
59'
15
Botka Endre
88'
16
Varga Kevin
45'
61'
94'
17
Schäfer András
20
Gyurcsó Ádám
63'
75'
90'
90'
21
Bese Barnabás
22
Hegedüs Lajos
Törökország
Törökország
5
Okay Yokuşlu
8
Dorukhan Toköz
11
Yusuf Yazıcı
54'
12
Altay Bayındır
13
Berkay Özcan
70'
91'
15
Mert Müldür
16
Ömer Bayram
20
Deniz Türüc
70'
22
Kaan Ayhan
87'
23
Uğurcan Çakır

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.