Rossi: Tökéletes meccsre van szükség a németek ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 18., 19:26
Rossi: Tökéletes meccsre van szükség a németek ellen

A németek elleni Eb-csoportmeccset megelőző hivatalos sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: a válogatottból mindenki nagyon szeretne bizonyítani a svájciak elleni vereség után, de ez csak akkor sikerülhet, ha száz százalékot hozunk a házigazda ellen.

Marco Rossi szövetségi kapitány kedden délelőtt még Weilerben tartotta meg a németek elleni Eb-csoportmeccsre készülő férfi A-válogatottunk hivatalos edzését, kora este viszont már Stuttgartban tartott sajtótájékoztatót.

A keddi edzésre kilátogatott Tobias Paintner, a mieinket a Eb ideje alatt vendégül látó Weiler Im Allgäu polgármestere, a csapat játékosai és Marco Rossi szövetségi kapitány pedig aláírták a város emlékkönyvét. A németek elleni szerdai mérkőzést megelőző utolsó edzésen a különmunkát végző Nego Loic és Balogh Botond kivételével minden játékos edzett.

A stuttgarti sajtótájékoztatón Marco Rossi elmondta, csak akkor lehet esélyünk a németek ellen, ha tökéletes mérkőzést játszik a csapat.

– Miután elvesztettük az első meccset, nagyon csalódottak voltunk, főleg az első félidei teljesítmény miatt. A második félidőben már jobban játszottunk, bár ott is voltak hibáink – fogalmazott a szövetségi kapitány. – A háromból két gól a mi hibánkból született, és ennek megfizettük az árát. A német válogatott a lehető legkeményebb rivális, akivel játszani lehet az Eb-n, ellenfelünk jobb nálunk, ezt ki kell mondani, ezen senki sem sértődhet meg. Tökéletes meccset kell játszanunk, mindenkinek száz százalékot kell nyújtania. Láttuk a skótok elleni mérkőzésen, hogy mire képes a német csapat, a meccs elejétől végéig dominált a skótok ellen. Tudjuk, mire számíthatunk, nagyon nehéz dolgunk lesz. Remélem, egy pontot meg tudunk kaparintani holnap, és megmaradnak a továbbjutási reményeink. Ez a német válogatott már nem ugyanaz, mint a három évvel ezelőtti, részben mások a játékosok is, és van egy nagyszerű szövetségi kapitányuk.

Schäfer András három éve gólt szerzett a németek elleni Európa-bajnokságon, a Berlinben légióskodó középpályás szerint a csapatnak vissza kell találnia ahhoz az oldalához, amelyet az évek során már sokszor megmutatott, és amellyel erősebb csapatok ellen is sikerült jó eredményeket elérnie.

– A németeknek rengeteg jó játékosuk van, hiba lenne egyet-kettőt kiemelni közülük. Nem egyénekre kell fókuszálnunk, hanem magunkra, és egységes csapatként kell belemennünk a mérkőzésbe. Svájc ellen senki sem játszott jól, csapatként kell visszatalálnunk saját identitásunkhoz. Három napja a szünet után mindenki teljesítménye feljavult, ezekből a pillanatokból kell táplálkoznunk. Azt az oldalunkat kell előhozni, ami miatt nem szerettek eddig ellenünk játszani az ellenfelek – így Schäfer.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Lang Ádám kiemelte: alaposan átbeszélte a Svájc elleni hibákat a csapat, és még egyszer nem követhetik el azokat a játékosok. 

A németek keddi sajtótájékoztatóján Julian Nagelsmann szövetségi kapitány kiemelte: tökéletesen kielemezték a magyar válogatottat, és arra számítanak, hogy inkább a Svájc elleni mérkőzés második félidejében látott teljesítményt hozza Marco Rossi csapata.

– Ismerjük jól a magyarokat, tudjuk, hogyan játszanak, amikor náluk van a labda, és amikor nincs náluk a labda. Svájc ellen az első félidőben nem voltak jelen a pályán, a második félidőben viszont nagyon robosztusan, fizikálisan játszottak, nyomás alá tudták helyezni az ellenfelüket. A magyaroknál mindenki jól ismeri a saját szerepét a pályán, régóta együtt van a csapatuk. Nyerni szeretnénk, nem az számít, hogy milyen különbséggel győzünk, csak az, hogy szerezzük meg a három pontot – fogalmazott Nagelsmann.

UEFA EURO 2024: stuttgarti szurkolói információk

UEFA EURO 2024: stuttgarti szurkolói információk

A magyar válogatott vasárnap játssza le utolsó csoportmérkőzését a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon. A legfrissebb információkat az UEFA hivatalos Eb-alkalmazásában találják a szurkolók, de cikkünkben is összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem jutott be a nyolcaddöntőbe a válogatott
Nem jutott be a nyolcaddöntőbe a válogatott

Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb ...

A számok is azt mutatják, megérdemelten nyertünk Skócia ellen
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: A rossz kezdés alapjaiban határozta meg az Európa-bajnokságot

Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb ...