UEFA EURO 2024: stuttgarti szurkolói információk
Férfi A-válogatott   |   Szurkolók   |   2024. június. 11., 14:15
UEFA EURO 2024: stuttgarti szurkolói információk

Pénteken kezdetét veszi a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság Németországban, másnap pedig már a magyar válogatott is pályára lép a tornán. A legfrissebb információkat az UEFA hivatalos Eb-alkalmazásában találják a szurkolók, de cikkünkben is összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Az A csoportban szereplő magyar válogatott június 15-én Kölnben lép pályára a svájciak ellen, június 19-én és 23-án pedig Stuttgartban játszik, előbb a házigazda németek, majd a skótok ellen.

A magyar szurkolótábor a mérkőzések előtt az alábbi helyszíneken és időpontokban találkozik, s innen közösen vonul majd a stadionokhoz.

Helyszín: Stuttgart –  Mittlerer Schlossgarten, Cannstatter Str. 18, 70173

Gyülekező: 06.19-én 12 órától, 06.23-án 15 órától.

A szurkolói vonulás útvonalán a szervezők két köztes pontot jelöltek ki, a másodiktól csak azok mehetnek tovább a szurkolói menettel, akik jeggyel rendelkeznek a mérkőzésre. Akinek nincs jegye, e két pont valamelyikén hagyhatja el a menetet, majd közösségi közlekedéssel visszajuthat a Fan Meeting Pointhoz, ahol szervezetten, óriáskivetítőkön nézheti meg a mérkőzést. 

(A vonulásokon mindenki saját felelősségre, saját belátása szerint vehet részt!)

A magyarok számára kialakított találkozóhelyeken (Fan Meeting Point) egészen a mérkőzés végéig kiszolgáló egységek, büfék és óriáskivetítők várják majd a szurkolókat.

Vonattal érkezve a városba a Stuttgart-Bad Cannstatt állomás gyalogosan is mindössze 15 perc a stadiontól.

Németország nagy részén a legtöbb helyen bankkártyával lehet fizetni, sok kisebb üzletben azonban kizárólag készpénzt fogadnak el, ezért érdemes lehet eurót váltani. A csapvíz Stuttgart területén iható minőségű.

A rendező városokban mérkőzésnapokon a tömegközlekedés ingyenes a belépőjeggyel rendelkezők számára reggel 6 órától másnap 18 óráig. Gépkocsival nem ajánlott megközelíteni a stadionokat. A nagyobb befogadóképességű parkolókat az UEFA az alkalmazásában is feltünteti.

A szurkolók legfontosabb kalauza az említett angol nyelvű UEFA mobilalkalmazás lesz (https://www.uefa.com/euro2024/app/), elsősorban ezen keresztül érdemes tájékozódni a mérkőzésekkel, helyszínekkel kapcsolatban, hiszen az itt található, személyre szabható információkat folyamatosan frissíti az UEFA. Nemcsak a csapatok, a játékosok és a mérkőzések adatai, hanem a rendező városok és stadionok információi is rendszeresen frissülnek. A jegytulajdonosok az alkalmazás használatával vehetik igénybe ingyen 36 órán keresztül az adott város közösségi közlekedését, valamint egyéb utazási kedvezményekkel is élhetnek. A legfontosabb információkat egy angol nyelvű dokumentumban is összegyűjtötte az UEFA.

A szurkolóknak szóló információk nagy része az UEFA oldalán is elérhető: https://www.uefa.com/euro2024/event-guide/

Az itt megjelenő információk szintén folyamatosan frissülnek, például a forgalomirányítás, időjárás kérdésében, ezért érdemes gyakran olvasni az itteni tartalmakat is.

Ugyancsak fontos az UEFA Mobile Tickets alkalmazás, amellyel a szurkolók bármikor biztonságosan letölthetik vagy átadhatják a megvásárolt jegyeiket.

Konzuli segítség a kiutazó szurkolóknak

A magyar külügyminisztérium a szokásoknak megfelelően jelentős támogatást nyújt a kiutazó szurkolóknak. Elutazás előtt érdemes áttekinteni a Konzuli Szolgálat utazási tanácsait (beutazási feltételek, németországi határellenőrzés visszaállítás, közbiztonság, teendők bajba jutás esetén):

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/nemetorszag

https://konzinfo.mfa.gov.hu/hirek/az-uefa-euro-2024-re-utazok-figyelmebe

A mérkőzések helyszíneire vonatkozó specifikus információk (közlekedés, egészségügyi intézmények, konzuli elérhetőségek) az alábbi hivatkozásokra kattintva érhetők el:

Stuttgart: https://konzinfo.mfa.gov.hu/2024-es-labdarugo-europa-bajnoksagra-utazok-figyelmebe-stuttgart

Felhívjuk a Németországba utazó szurkolók figyelmét, hogy a német hatóságok az Eb idejére visszaállították a határellenőrzést. 

Konzuli védelem

Érdemes regisztrálni a konzuli védelemre, amely fontos segítséget jelent bajba jutás esetén:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/regisztralja-kulfoldi-utazasat

A regisztráció során megadott adatok külföldi vészhelyzetben segítik a kapcsolatfelvételt: a konzul gyorsabban és hatékonyabban tud segítséget nyújtani, tájékoztatni tudja az intézkedő hatóságokat, illetve értesíteni a megjelölt kontaktszemélyt. Ha regisztrál, válsághelyzet esetén vészhelyzeti üzenetet fogadhat, és a Konzuli Szolgálat részére visszajelezhet helyzetéről. A regisztráció megtehető a Konzuli Szolgálat honlapján, valamint a Konzinfo Utazom mobilalkalmazásban is.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/kozerdeku-informaciok/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium-konzinfo-utazom-mobil-alkalmazasa

Az Európa-bajnokságon az UEFA kiemelt figyelmet fordít arra,

- hogy minden egyes szurkoló számára elérhetők legyenek a mérkőzések,


- és hogy a torna ideje alatt ne sérülhessenek egyetlen résztvevő emberi jogai sem.


Címkék:

Letölthető

Kapcsolódó hírek

Szurkolói információk a ma esti tallinni mérkőzésről
Szurkolói információk a ma esti tallinni mérkőzésről

Összegyűjtöttük a ma esti Észtország-Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzéshez kapcsolódó hasznos információkat a csapatot Tallinnba elkísérő ...

Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre
Meccsbeszámoló
UEFA EURO 2024: stuttgarti szurkolói információk

Összegyűjtöttük a ma esti Észtország-Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzéshez kapcsolódó hasznos információkat a csapatot Tallinnba elkísérő ...