Az angolok ellen kezdjük, az olaszok ellen zárjuk a Nemzetek Ligáját
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. december. 16., 18:50
Az angolok ellen kezdjük, az olaszok ellen zárjuk a Nemzetek Ligáját

Férfi A-válogatottunk bombaerős csoportba került a Nemzetek Ligája-sorsoláson: a kontinens topcsapatai közé tartozó angol, német és az Eb-címvédő olasz együttes vár a mieinkre júniusban és szeptemberben. Péntekre elkészült a pontos menetrend is, a magyar válogatott az angolok elleni hazai meccsen kezdi meg szereplését a sorozatban, és az olaszok elleni budapesti összecsapással zárja.

Az UEFA a svájci Nyonban elkészítette a Nemzetek Ligája 2022/2023-as idényének sorsolását. A magyar válogatott az előző kiírásban a szerb, az orosz és a török válogatottat megelőzve megnyerte B divíziós csoportját, ezért most a legmagasabban jegyzett liga, az A divízió sorsolásán volt érdekelt, Európa topcsapatai között.

Nemzetek Ligája: Sztárcsapatokra várva

Nemzetek Ligája: Sztárcsapatokra várva

Pontosan egy hét múlva rendezik a Nemzetek Ligája 2022/2023-as szezonjának sorsolását, amelyen Európa legerősebb csapatai közül kap három csoportellenfelet a magyar válogatott. Összeállításunkban összefoglaljuk a legfontosabb információkat arról a 12 csapatról, amelyek közül kikerülnek majd ellenfeleink.

Tovább

Marco Rossi együttese a negyedik kalapból várta a csütörtöki sorsolást, abban a biztos tudatban, hogy három magasabban rangsorolt együttes vár majd rá a sorozatban, köztük jó eséllyel több világklasszis csapat is. 

A mieink kalapjában Wales, Ausztria és Csehország kapott még helyet, így három csoportellenfelünket az alábbi három kalapból sorsolták mellénk.

1. kalap: Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Belgium
2. kalap: Portugália, Hollandia, Dánia, Németország
3. kalap: Anglia, Lengyelország, Svájc, Horvátország

A sorsoláson a mieink a 3. csoportba kerültek, ahová a harmadik kalapból Angliát, a második kalapból Németországot, az első kalapból pedig az Eb-címvédő Olaszországot sorsolták ki.

A három csoportellenfélből kettővel, az angolokkal és a németekkel idén már találkoztunk, és mindkét csapat ellen sikerült egy-egy döntetlent elérnünk: a német válogatottal Münchenben játszottunk 2-2-es döntetetlent az Európa-bajnokság csoportkörében, Anglia ellen pedig a Wembley-ben értünk el 1-1-t vb-selejtezőn. Az olaszok elleni összecsapások azért lesznek pikánsak, mert szövetségi kapitányunk, Marco Rossi saját hazája ellen készíti majd fel válogatottját.

Válogatottunk a nyári Európa-bajnokságon bravúros, 2-2-es döntetlent ért el a németek otthonában

– Mondhatjuk, hogy mindegyik kalapból a legerősebb csapattal kerültünk össze – mondta a sorsolás után az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Az Európa-bajnok, az Eb-ezüstérmes és Németország, borzasztó nehéz csoport, amelyben ahogy az utóbbi időben már többször is előfordult velünk, ismét mi vagyunk a leggyengébbek. Akkor sem adtuk fel és harcoltunk, és most is ugyanezt fogjuk tenni! Az ellenfelek szinte minden kulcsjátékosa többet ér a szakmai oldalak szerint, mint a mi teljes keretünk. Ennek ellenére, ahogy korábban is, most is arra fogunk törekedni, hogy a legjobbunkat nyújtsuk ellenük. Ismerjük őket, Olaszország kivételével tapasztalatból tudjuk, hogy mennyire erősek. Rengeteget kell majd futnunk és harcolnunk ellenük, egészen biztos, hogy többet lesz náluk a labda, mint nálunk, így a labdaszerzésre és az azt követő játékelemekre kell majd nagyon felkészülnünk. Szintén előnyünk, hogy pontosan tudjuk, milyen Európa legjobb csapatai ellen futballozni, sőt, ezt a helyzetet már többször megoldották játékosaink emlékezetes mérkőzéseken. Ugyanakkor ha sikeresek akarunk lenni, az idén Anglia és Németország ellen játszott mérkőzéseinket el kell felejtenünk, a jövőben kell gondolkodnunk, mivel azok a kivételek voltak, amikor egy kisebb csapat egy erősebb ellen tízből egyszer kiugró eredményt tud elérni. Vagyis az alapokról kell felépíteni a játékunkat ellenük, mostantól pedig még nagyobb erővel és elszántsággal dolgozunk azért, hogy ez ismét sikerüljön. Minden mérkőzés 0-0-lal kezdődik, és a végeredményt rengeteg apró tényező befolyásolja. Azon leszünk, hogy ezek a tényezők minél kevésbé segítsék ellenfeleinket, és amennyire lehet, harcos, jó játékkal megnehezítsük az életüket. Az Olaszország elleni két mérkőzés minden bizonnyal nagyon érzelemmel teli lesz számomra, különösen az elején, a himnuszok alatt. Egész biztosan azon kevés szövetségi kapitányok egyike leszek, akik mindkét ország himnuszát énekelni fogják. Szakmailag pedig nem is mennék bele a részletekbe, hiszen azzal mindent elmondok, ha azt mondom, az olaszok az olaszok.

Az A divízió négy csoportgyőztese jut a 2023 júniusában megrendezésre kerülő döntőbe, míg a csoportok negyedik helyezettjei kiesnek a B divízióba.

A Nemzetek Ligája első négy játéknapját közvetlenül egymás után, június 2-14. között rendezik meg, az ötödik és a hatodik játéknap mérkőzéseit szeptember 22-27. között játsszák le.

A Nemzetek Ligájából ezúttal is ki lehet majd jutni a következő Európa-bajnokságra, ennek feltételei viszont még nem ismertek, mert a három év múlva esedékes kontinenstorna versenykiírását csak 2022. júniusára készíti el az UEFA.

A magyar válogatott mérkőzései:

06.04., 18.00
Magyarország-Anglia

06.07., 20.45
Olaszország-Magyarország

06.11., 20.45
Magyarország-Németország

06.14., 20.45
Anglia-Magyarország

09.23., 20.45
Németország-Magyarország

09.26., 20.45
Magyarország-Olaszország


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.