Nagy kudarc után próbál talpra állni a szerb válogatott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. november. 14., 18:59
Nagy kudarc után próbál talpra állni a szerb válogatott

A skótoktól elszenvedett Eb-pótselejtezős vereség óriási csalódás a szerbek számára, de igyekeznek feldolgozni a kudarcot, és a Nemzetek Ligájában javítani.

A szerb válogatott a Skócia ellen tizenegyesekkel elveszített Eb-pótselejtezőt követően megérkezett Budapestre, a vasárnapi Nemzetek Ligája-összecsapásra, és szombat este, a Puskás Arénában megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját, valamint edzését. Az újságírók kérdéseire Ljubisa Tumbakovics szövetségi kapitány és Nemanja Maksimović, a Getafe légiósa válaszolt.

Szerbiában is nyert a válogatott, Könyves győztes góllal debütált

Szerbiában is nyert a válogatott, Könyves győztes góllal debütált

Férfi A-válogatottunk az újonc Könyves Norbert első félidei góljával 1-0-ra legyőzte Szerbiát a két csapat belgrádi Nemzetek Ligája-mérkőzésén. Ez volt Marco Rossi csapatának harmadik idegenbeli győzelme sorozatban!

Tovább

– A magyarok elleni októberi, belgrádi mérkőzést abból a szempontból különleges helyzetben rendezték, hogy a norvégok elleni győzelem után a játékosoknak inkább már a Skócia elleni Eb-pótselejtező járt a fejükben – fogalmazott Tumbakovic. – Akkor nyolc helyen változtattunk a norvégok elleni kezdőcsapaton, ami közrejátszott a vereségünkben. Le kell vonni a tanulságokat abból a meccsből, és mindent beleadni a vasárnapi találkozón, hogy visszavágjunk a belgrádi vereségért. Profik módjára kell hozzáállni a mérkőzéshez, és a csütörtöki csalódás után folytatni a munkát. Ezúttal is lesz néhány változás a csapatban, de nem annyi, mint az októberi meccs előtt. Fájdalmas vereséget szenvedtünk a skótoktól, ezért a csapat hangulata természetesen nem igazán jó, ilyen körülmények között sokat kell tennünk azért, hogy legalább tudásunk átlagszintjét hozni tudjuk. Szeretnénk jobban játszani, mint Belgrádban tettük, ami azért nem egy nagy kérés a csapat felé. A magyaroktól arra számítok, hogy Izland legyőzése után még nagyobb lendülettel vetik bele magukat a mérkőzésbe, ezért izgalmas összecsapást várok várok.

A szerb kapitány végezetül gratulált a magyar válogatottnak az Eb-részvétel kiharcolásához, és hozzátette: egy hosszú és aprólékos munka eredménye a sikert.

Nemanja Maksimović, a szerbek középpályása elmondta: mindenki csalódott az Eb-részvételről döntő meccs elvesztése után, de a labdarúgásban az a jó, hogy gyorsan jönnek egymás után az újabb feladatok, és a vereségek után már a következő kihívásra lehet fókuszálni.

– Karrierünk egyik legnagyobb kudarcaként könyveljük el a skótoktól elszenvedett vereséget. A magyar csapat erős, ezért számunkra nem fontos információ, hogy öt játékosuk hiányzik majd. Nekünk a saját játékunkra kell összpontosítani, és azon dolgozni, hogy visszatérjünk a régi kerékvágásba, és valós tudásunknak megfelelő teljesítményt nyújtsunk – így a Getafe játékosa.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.