Szerbiában is nyert a válogatott, Könyves győztes góllal debütált
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. október. 11., 22:54
Szerbiában is nyert a válogatott, Könyves győztes góllal debütált

Férfi A-válogatottunk az újonc Könyves Norbert első félidei góljával 1-0-ra legyőzte Szerbiát a két csapat belgrádi Nemzetek Ligája-mérkőzésén. Ez volt Marco Rossi csapatának harmadik idegenbeli győzelme sorozatban!

Két olyan csapat találkozott egymással Belgrádban, amely három nappal ezelőtt győzni tudott a hónap legfontosabb mérkőzésén: a mieink Bulgáriában, a szerbek Norvégiában nyertek Eb-pótselejtező mérkőzést.

Kétgólos siker Szófiában, egy meccsre az Eb!

Kétgólos siker Szófiában, egy meccsre az Eb!

A magyar válogatott Willi Orbán, Kalmár Zsolt és Nikolics Nemanja góljaival 3-1-re legyőzte a bolgárokat a két csapat szófiai Eb-pótselejtezőjén, és novemberben Izlanddal játszhat az Európa-bajnoki szereplésért.

Tovább

Mindkét szakvezető hat helyen változtatott a csütörtöki kezdőcsapatán, Marco Rossi a védelemben Lang Ádámot és Szalai Attilát hagyta meg előző kezdőjéből, a középpályán Nagy Ádám és Kalmár Zsolt volt pályán mindkét alkalommal a kezdő sípszónál, és ugyanezt elmondhatta magáról a kapuban Gulácsi Péter is. Kicserélődött a két szélsőjátékosunk, ezúttal Bese Barnabás és Hangya Szilveszter kapott bizalmat, Botka Endre a védelem tengelyében szerepelt, a középpályán Gazdag Dániel, míg a csatársorban a debütáló Könyves Norbert és Nikolics Nemanja kezdett.

Már a mérkőzés elején egészen feltoltuk a védekezésünket, sok mozgással igyekeztünk megzavarni a szerbek labdakihozatalait és támadásépítéseit. Az első negyedórában hatékony volt ez az agresszív harcmodor, sok labdát szereztünk a középpályán, így a hazaiak nem tudtak eljutni a kapunkig, egyetlen távoli lövést kellett védenie Gulácsi Péternek. A szerb védelem ebben a periódusban stabilan működött, így hiába volt biztató a játékunk, nem tudtunk lehetőségekig eljutni a mérkőzés elején.

A 20. percben egy szerb szöglet után labdát szereztünk, és a kontra végén vezetéshez jutottunk: a szerb védelem bizonytalankodását az újonc Könyves Norbert használta ki, harcosan szerezte és tartotta meg a labdát a szerb 16-oson belül, elhúzta a kapus mellett, majd 12 méterről az üres kapuba gurított (0-1)!

A szerbek hátrányban sem tudtak veszélyesebb futballra váltani, továbbra is nagyszerűen védekezett a magyar csapat, a félidő hátralévő részében egyedül Tadics átlövését jegyezhettük fel hazai részéről, de ezt Gulácsi magabiztosan hárította. A 34. percben Kalmár enné jóval veszélyesebb volt, távoli bombáját vetődve védte a szerbek kapusa. A félidő utolsó tíz percében sem változott a játék képe, a hazaiak támadójátéka nem tudott érvényesülni, ami elsősorban a magyar védekezést dicsérte.

A szünetben a kisebb sérülést szenvedett Hangya Szilveszter helyére Holender Filip érkezett, így háromra nőtt a szerbiai születésű játékosaink száma (Nikolics és Könyves is Szerbiából indulva került Magyarországra).

A fordulás után a szerbek valamelyest felpörgették a játékot, a labdaszerzéseik után gyors átmenetekkel próbáltak zavart okozni a védelmünkben, és ha felépített támadásból nagyobb helyzetekig nem is jutottak, jóval veszélyesebben futballoztak, mint a szünet előtt. Tíz perc játék után két szögletükből is helyzetet alakítottak ki, majd nem sokkal később akcióból is közel jártak az egyenlítéshez. Mi sem maradtunk adósak helyzettel, a 60. percben Kalmár hajszálpontos ütempassza után a kilépő Nikolics nagyszerűen emelt a jobb oldalról a túloldalon teljesen egyedül érkező Holender elé, ő azonban nagy helyzetben pontatlanul lőtt.

A 75. percben egy szép és pontos szerb akció futott a pálya bal oldalán, a beadást követően Lukics találta telibe 5 méterről a jobb kapufát. Érezhetően fáradófélben volt a csapat, Marco Rossi kettőt is cserélt, Schäfer András és Nego Loic érkezett a pályára Nikolics és Gazdag helyére. Ebben a periódusban nyomás alá került a védelmünk, de a 81. percben nekünk is volt egy ígéretes támadásunk, melynek végén Szalai Attila fejesét védte a hazai kapus.

Az utolsó percek a szerbeké voltak, de ha kellett, hősies védekezéssel álltuk a rohamokat, és a háromperces hosszabbítás végéig sikerült megőriznünk az előnyünket. A magyar válogatott a törökök idegenbeli legyőzése után Szerbiában is 1-0-s sikerrel szerezte meg a három pontot Nemzetek Ligája-csoportjában, és három forduló után hat ponttal a második helyen áll a törökökkel 1-1-es döntetlent játszó, hétpontos oroszok mögött. Marco Rossi együttese szerdán este Moszkvában, az oroszok ellen folytatja szereplését a sorozatban.

Szerbia-Magyarország 20201011
2020.10.11. (vasárnap)
NL2020 B liga - 3. csoport
Szerbia SRB
Szerbia
Magyarország
Magyarország HUN

Szerbia
Szerbia
Ljubiša Tumbaković
2
Pavlović
3
Mladenović
4
Milivojević
5
Milenković
8
Gudelj
10
Tadić
12
Rajković
13
S. Mitrović
14
Gaćinović
18
Jović
22
Ljajić
2
4
8
13
14
15
16
21
Szerbia-Magyarország 20201011
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Szerbia
Szerbia
1
Marko Dmitrović
6
Nemanja Maksimović
7
Nemanja Radonjić
45'
47'
86'
9
Aleksandar Mitrović
11
Aleksandar Katai
15
Dušan Vlahović
65'
68'
89'
16
Saša Lukić
45'
80'
80'
17
Nikola Maraš
19
Mihailo Ristić
20
Saša Zdjelar
21
Filip Djuričić
23
Emil Rockov
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
5
Fiola Attila
6
Willi Orbán
55'
65'
70'
89'
7
Nego Loic
75'
89'
9
Szalai Ádám
62'
77'
10
Cseri Tamás
11
Holender Filip
45'
12
Dibusz Dénes
17
Schäfer András
75'
18
Szőke Adrián
20
Varga Kevin
22
Hegedüs Lajos


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.