Marco Rossi: Tanulságos mérkőzés van mögöttünk
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 04., 22:57
Marco Rossi: Tanulságos mérkőzés van mögöttünk

A ciprusiak 1-0-s legyőzése után a szövetségi kapitány elmondta: számított arra, hogy lehetnek nehézségeink a mérkőzésen, mert ebben az összetételben még sosem játszott együtt a csapat.

Schäfer-góllal nyertünk Ciprus ellen

Schäfer-góllal nyertünk Ciprus ellen

Férfi A-válogatottunk 1-0-ra legyőzte a ciprusiakat a Szusza Ferenc Stadionban megrendezett felkészülési mérkőzésen. A mieink gólját Schäfer András szerezte, aki első találatát jegyezte a nemzeti csapatban.

Tovább

– A végeredménynek örülök, hiszen a győzelem javítja a csapatmorált, és pozitív hatással van a további munkánkra – kezdte értékelését a szövetségi kapitány. – Kényszerűségből nagyban át kellett alakítani a kezdőcsapatot az ideálishoz képest, ezért benne volt a pakliban, hogy kicsit küszködős lesz a játékunk a szervezetten védekező ciprusiak ellen. Avattunk újoncot, emellett több játékos még nem játszott korábban együtt, ennek is betudható, hogy taktikai problémáink voltak, különösen az első félidei labdabirtoklásban, ám komolyabb lehetőséget ezzel együtt sem engedtünk az ellenfélnek. A második félidőre feljavultunk, jobban játszottuk meg a labdákat, bár éppen ebben a periódusban alakítottak ki helyzeteket a ciprusiak. Dibusz Dénesnek jár az elismerés, hogy ezekből nem született gól. Volt néhány fontos taktikai tanulsága a mai mérkőzésnek, de azt is ki kell emelni, hogy az Európa-bajnokságon másféle játékot kell majd játszanunk, hiszen a nagyobb csapatok ellen mi leszünk azok, akiknek kontrákra kell építeniük. Végül fontosnak tartom megemlíteni, hogy nagyszerű volt a hangulat ma este, az elejétől a végéig éreztük a támogatást a szurkolók részéről, amit ezúton is köszönünk nekik.

Marco Rossi újságírói kérdésre válaszolva hozzátette: a gólt szerző és büntetőt kiharcoló Schäfer András kiváló meccset játszott, és bár már évekkel ezelőtt felfigyelt rá, amikor még az MTK-ban futballozott, mostanra érett be a játéka.

– Ő az egyik olyan játékos, aki bebizonyította, hogy a kezdőcsapatban is számításba vehetem, és bárki ellen végigjátszhat egy teljes mérkőzést. Mindenki számára adott a lehetőség, ha fut, harcol és odateszi magát a pályán, akkor esélye lehet a válogatottságra.

A szövetségi kapitány azt is elárulta: Szalai Ádám, Sallai Roland, Orbán Willi és Nagy Ádám kisebb izomfáradtság miatt nem volt tagja ezúttal a kezdőcsapatnak, de mindannyian rendelkezésre állnak a következő mérkőzésre, mindössze azért maradtak ki, mert nem szeretett volna egy komolyabb sérülést kockáztatni az esetükben.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.