Schäfer-góllal nyertünk Ciprus ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 04., 21:56
Schäfer-góllal nyertünk Ciprus ellen

Férfi A-válogatottunk 1-0-ra legyőzte a ciprusiakat a Szusza Ferenc Stadionban megrendezett felkészülési mérkőzésen. A mieink gólját Schäfer András szerezte, aki első találatát jegyezte a nemzeti csapatban.

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott pénteken este lejátszotta a részben hazai rendezésű tornát megelőző első felkészülési meccsét: a ciprusiakat fogadta a Szusza Ferenc Stadionban. Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzést megelőzően elárulta, hogy bár a fejében már körvonalazódik az első Eb-mérkőzés kezdőcsapata, de ahhoz, hogy teljes képet kapjon, szeretne néhány játékost mérkőzésen is megnézni a keretből. A ciprusi válogatott jól kezdte a vb-selejtezőket, legyőzte Szlovéniát, döntetlent játszott a szlovákokkal, és a horvátok is csak 1-0-ra győztek ellene.

A magyar válogatott már a kezdés pillanatában újoncot avatott, Hahn János első alkalommal lépett pályára a nemzeti csapat színeiben. Számára többszörösen is emlékezetes lesz a mai nap, hiszen a napot a kórházban kezdte, ahol megszületett első gyermeke, majd onnan egyenesen a Szusza Ferenc Stadionba sietett, hogy életében először magára húzhassa a címeres mezt. 



A kapuban Gulácsi Péter állt, előtte Botka Endre, a ciprusiakat jól ismerő Lang Ádám és Szalai Attila alkotta a védőhármast. A jobb oldalon Lovrencsics Gergő, a bal szélen Varga Kevin kapott szerepet, a középpálya tengelyében Schäfer András, Sigér Dávid és Kleinheisler László játszott, míg a debütáns Hahn ékpárja Holender Filip volt.

A mérkőzés első félórájában nem forogtak veszélyben a kapuk, a ciprusiak szervezetten védekeztek, és valamivel többet birtokolták a labdát. A támadójátékunk akadozott ebben az időszakban, meglehetősen kiszámíthatóan próbáltunk az ellenfél kapuja elé kerülni. Az első lövési kísérletre 25 percet kellett várnunk, ekkor Sigér próbálkozott távolról, de nem okozott veszélyt. A 36. percben viszont gyors, pontos támadás futott a bal oldalon, Varga Kevin szépen tette középre a labdát, Holender még nem találta azt el, a második hullámban érkező Schäfer András viszont 12 méterről a léc alá helyezett, első gólját szerezve a felnőtt válogatottban (1-0). A 43. percben Lovrencsics lövése tévesztett célt, így 1-0-s magyar vezetésnél ért véget a félidő.

A szünetben kettőt cserélt Marco Rossi, Dibusz Dénes érkezett Gulácsi Péter helyére, míg Kleinheisler Lászlót a középpályán Nego Loic váltotta. A második félidőt jobban kezdték a ciprusiak, az első tíz percben Pittas két lövését is védenie kellett Dibusznak. Szűk negyedóra után újabb magyar cserék következtek, debütált a felnőttek között az idei U21-es Európa-bajnokságon is résztvevő Bolla Bendegúz, mellette Nikolics Nemanja és Orbán Willi kapott lehetőséget.

A ciprusiak hátrányban sem adták fel a biztos védekezést, így bár volt néhány jól felépített támadásunk, komolyabb helyzetet nem tudtunk kialakítani. A 78. percben Nagy Ádám is lehetőséget kapott, nem sokkal később pedig büntetőhöz jutott a többet támadó magyar válogatott, a harcos Schäfert buktatták az alapvonal közelében. A tizenegyest Nikolics Nemanja végezte el, de a kapu bal oldalába tartó labdát kiütötte a ciprusiak kapusa. A 88. percben Bolla beadásáról kevéssel maradt le a kapu előtt érkező Nikolics, így az eredmény a lefújásig nem változott, válogatottunk 1-0-ra megnyerte az Európa-bajnokságot megelőző utolsó előtti mérkőzését. Jövő kedden, 20.00 órakor az írek ellen tartjuk az Eb-főpróbát a Szusza Ferenc Stadionban.

Magyarország-Ciprus
2021.06.4. (péntek)
Magyarország HUN
Magyarország
Ciprus
Ciprus CYP

Magyarország
Magyarország
Marco Rossi
2
4
13
18
19
21
25
2
Karo
4
N. Ioannou
5
Soteriou
9
Christofi
11
Avraam
15
Papoulis
18
Artymatas
20
Kastanos
21
Psaltis
22
Michael
23
Pittas
Magyarország-Ciprus
Ciprus
Nikolaos Kostenoglou
Ciprus
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
5
Fiola Attila
6
Willi Orbán
59'
7
Nego Loic
45'
47'
54'
8
Nagy Ádám
78'
10
Cseri Tamás
12
Dibusz Dénes
47'
17
Varga Roland
22
Bogdán Ádám
23
Nikolics Nemanja
59'
75'
85'
24
Bolla Bendegúz
59'
26
Schön Szabolcs
Ciprus
Ciprus
1
Kostas Panayi
3
Stelios Andreou
77'
6
Alexander Gogic
70'
7
Marios Ilia
62'
8
Chambos Kyriakou
62'
73'
86'
12
Antreas Paraskevas
14
Andreas Katsantonis
16
Thomas Nikolaou
17
Loizos Loizou
70'
86'
19
Hector Matthew
24
Konstantinos Ilia
25
Antreas Panayiotou
70'
84'

 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.