Marco Rossi: Tallinnban is alázatos játékra lesz szükség a jó eredményhez
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. október. 14., 18:30
Marco Rossi: Tallinnban is alázatos játékra lesz szükség a jó eredményhez

Férfi A-válogatottunk hétfőn este 20.45-kor Tallinnban folytatja szereplését Nemzetek Ligája-csoportjában, a házigazda észtek ellen.

A magyar válogatott pénteken jól játszott Athénban, de a házigazdák szerencsésebbek voltak, és 1-0-ra megnyerték azt a találkozót. A mérkőzés utáni napon a magyar válogatott Athénból Tallinnba repült, ahol hétfőn este az eddig pont nélkül álló észtek ellen lép pályára. A csoportban eddig pont nélkül álló házigazdák eddig mindhárom mérkőzésükön megszorongatták ellenfelüket, és csak minimális különbséggel, 1-0-ra maradtak alul (kétszer a finnek, egyszer a görögök ellen).

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján elmondta: nagyon nehéz mérkőzés vár csapatára, de ezzel együtt is a három pont megszerzéséért utazott Észtországba a csapat.

– Ugyanúgy tekintünk erre a mérkőzésre is, mint a korábbiakra. Szeretnénk jó eredményt elérni, és megmutatni, hogy ismét sikerült előrelépnünk. Az eddigiekben meccsről meccsre fejlődtünk, minden mérkőzésünkön láttam az előrelépést a csapatjátékban. A játékosoknak éppen ma reggel mondtam, hogy még csak tizennégy napot töltöttünk együtt, ennek ellenére nagyon sok előrelépés történt taktikai szempontból a játékunkban. Pontszámban sajnos nem tartunk ott, ahol szerettünk volna, ezért szeretnénk most ebben is javítani – fogalmazott Marco Rossi. – Tiszteljük az észt válogatottat, tudjuk jól, hogy mik az erősségei. Ellenfelünket jó játékosok alkotják, az észt csapat nem érdemelte meg, hogy minden pontot elveszítsen, hiszen a görögöknek és a finneknek is nagyon nehéz dolguk volt ellenük. Arra számítunk, hogy nekünk is meg kell küzdenünk a jó eredmény eléréséhez. Alázatosan kell játszanunk a holnapi mérkőzésen, azon leszünk, hogy megnyerjük a találkozót. 

Willi Orbanról szólva a kapitány elmondta: az RB Leipzig védője remek teljesítményt nyújtott Athénban, minőségi javulást hozott a mieink védelmében, még akkor is, ha hibázott a görög gól előtt. Az eltiltott Fiola Attila tallinni hiányáról a kapitány úgy fogalmazott: a Vidi védőjének kiesése azért nem okoz problémát, mert a keret összeállításánál a stáb gondolt arra az eshetőségre, ha valaki kiesik, és felkészült a pótlásra. 

– Az észtek elleni kezdőcsapat a regenerációtól is függ, a legjobb állapotban lévő labdarúgókat fogom jelölni az együttesbe. Várhatóan három-négy poszton lesz változás az athéni kezdőcsapathoz képest – így a kapitány.

Marco Rossi újságírói kérdésre válaszolva kitért Szalai Ádám szerepére is, és elárulta: a Németországban légióskodó csatár példaértékű munkát végzett az előző három összetartáson, rengeteget dogozik, nagyot küzd minden mérkőzésen, és ezzel nagyszerű példát mutat a fiataloknak. Emellett odafigyel a csapattársakra, motiválja a többieket, és igazi csapatkapitányként viselkedik a pályán kívül is.

A sajtótájékoztató végén Bese Barnabás válaszolt újságírói kérdésekre. A francia másodosztályban légióskodó védő elmondta, hogy fel van készülve arra is, ha Marco Rossi ezúttal nem jobb oldali védőként számít rá, és a társaival együtt ő is mindent megtesz azért, hogy a csapat feledtesse az athéni vereséget.

– A pénteki mérkőzés után le volt törve a csapat, úgy éreztük, jól játszottunk, és egy döntetlent minimum megérdemeltünk volna. Túl kellett azonban lépnünk ezen, mert újabb fontos meccs következik, és nagy szükségünk van a három pontra. Most már csak az észtek elleni mérkőzésre koncentrálunk, mindenképpen meg kell szereznünk a három pontot hétfőn – fogalmazott Bese Barnabás.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.