Marco Rossi: Szépen búcsúztunk a közönségünktől
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. november. 12., 23:33
Marco Rossi: Szépen búcsúztunk a közönségünktől

San Marino 4-0-s legyőzése után a szövetségi kapitány arról beszélt, elégedett csapatával és azzal is, hogy két fiatal is bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban.

Nem volt kérdéses a győzelem, négy gól San Marino ellen

Nem volt kérdéses a győzelem, négy gól San Marino ellen

A magyar válogatott utolsó hazai vb-selejtezőjén 4-0-ra legyőzte San Marinót. Szoboszlai Dominik duplázott, Gazdag Dániel és Vécsei Bálint is szerzett egy-egy gólt.

Tovább

 Tudtuk a találkozó előtt is, hogy nem lesz esélyünk kijutni a vb-re, de ez matematikailag ma vált biztossá – kezdte Marco Rossi a San Marino elleni vb-selejtezőt követő sajtótájékoztatón. – Sokszor elmondtam, hogy minden egyes mérkőzésen Magyarországot képviseljük, és ilyenkor mindig maximális erőbedobással kell játszanunk. Ezt fogjuk megtenni Varsóban is. Ma este pihentettem néhány játékost, mint például Nagy Zsoltot, Fiola Attilát vagy eleinte Schäfer Andrást. Szeretném mindig a pillanatnyilag legjobb csapatot pályára küldeni, és szeretnék mindig szép labdarúgást látni. Ma este az volt a szándékunk, hogy az új Puskásban a szurkolóink előtt szép játékkal, viszonylag nagy gólkülönbséggel győzzünk, és ez sikerült is. Elégedett vagyok tehát azzal, ahogy a fiúk teljesítették a kéréseimet.

A szövetségi kapitányt a találkozón duplázó Szoboszlai Dominikről is kérdezték az újságírók:

 Vele kapcsolatban sosem kételkedtem abban, hogy érzi a felelősségét, és büszke, valahányszor magára öltheti a válogatott mezét. Ez egy olyan élmény, amely közös minden játékosomban, de rá különösen jellemző, hogy ez nagyon fontos a számára. Amikor itt van, csak a magyar válogatottra gondol, minden egyes percet teljes erőbedobással akar végigjátszani. Ha rajta múlna, minden percben pályán lenne – mondta Marco Rossi. – Elégedett vagyok azzal is, hogy két újoncot avathattunk Kiss Tamás és Balogh Botond személyében. Meg vagyok győződve arról, hogy tehetséges játékosok, és bízom benne, hogy a bemutatkozásuk önbizalmat ad nekik ahhoz, hogy edzésről edzésre még jobbak legyenek. Így kell minden fiatalnak viselkednie, hiszen mindenkire odafigyelünk a szakmai stábbal. Ha bárki bizalomra ad okot, azt meg fogjuk hívni, ezért kell, hogy mindenki folyamatosan keményen dolgozzon.

Végül az elmúlt időszakról is rövid értékelést adott az olasz szakember:

Ami az évet illeti, a mérleget lerontotta az Albánia elleni két mérkőzés. Ettől a két találkozótól eltekintve pozitív évünk volt. Az Eb-n olyan képet mutattunk magunkról, amely minden focirajongónak emlékezetes marad, és nem csak a magyaroknak, sőt talán a külföldieknek még inkább, hiszen ők nem követték a fejlődésünket.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.