Marco Rossi: Sikerült meglepnünk a finneket

2018. november. 18., 23:25   |    

Marco Rossi: Sikerült meglepnünk a finneket

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a finnek 2-0-ás legyőzése után elmondta: az utóbbi mérkőzések teljesítménye bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

– Taktikailag sikerült meglepnünk a finneket, az első félidei agresszív játékunkkal és támadó futballunkkal nyomást helyeztünk az ellenfélre. Ellenfelünknek is voltak lehetőségei, de Gulácsi Péter védéseinek köszönhetően nem lett gól a helyzeteiből. Végül megérdemelten szereztünk vezetést, és megérdemelten nyertük meg a találkozót. A második félidőben sajnos voltak kényszerű cseréink, ez meghatározta a továbbiakban a meccs képét, ennek ellenére nem forgott veszélyben a győzelmünk. Gratulálok a játékosaimnak a mai teljesítményükért – fogalmazott a szövetségi kapitány a 2-0-ra megnyert mérkőzést követő sajtótájékoztatóján.

– Az elmúlt két év eredményei után az utóbbi időszakban mutatott játékunk bizakodásra ad okot, de ez nem jelenti azt, hogy el kellene szállnunk magunktól, továbbra is fontos a szerénység. Az eddigi mérkőzéseinkre 33 mezőnyjátékost és négy kapust hívtam meg a keretbe, a válogatás során továbbra is a forma és a fizikális állapot az elsődleges szempont. Bár az összetartások során kevés idő állt rendelkezésünkre, taktikailag sokat fejlődött a válogatott, úgy gondolom, az előző öt meccsből négy esetben ezt látható volt a pályán. Ugyanez igaz a védekezésünkre is, a tallinni meccset leszámítva mérkőzésről mérkőzésre javultunk ebben a játékelemben – tette hozzá a szövetségi kapitány.


Főszponzoraink
Szponzoraink