A finnek legyőzésével zártuk az évet és a Nemzetek Ligája-csoportkört

2018. november. 18., 21:44   |    

A finnek legyőzésével zártuk az évet és a Nemzetek Ligája-csoportkört

Férfi A-válogatottunk lejátszotta utolsó mérkőzésén a Nemzetek Ligája őszi csoportkörében, és magabiztos, 2-0-ás győzelemmel zárt a finnek ellen. Sikerünkkel a második helyen zártunk a csoportban a finnek mögött.

A magyar válogatott az észtek csütörtöki, 2-0-ás legyőzése után vasárnap este a finneket fogadta a Groupama Arénában, az UEFA Nemzetek Ligája utolsó csoportmeccsén. Marco Rossi szövetségi kapitány négy helyen változtatott az észtek elleni kezdőcsapaton, és megváltoztatta a taktikai felállást is: három belső védővel játszottunk. Visszatért a kapuba Gulácsi Péter, előtte Baráth Botond, Willi Orbán, Kádár Tamás hármas kapott szerepet. Az eltiltott Pátkai Máté helyére Kleinheisler László került a középpályája tengelyébe, mellette Kalmár Zsolt és Nagy Ádám is maradt az észtek elleni kezdőből, míg a két szélen Lovrencsics Gergő és Korhut Mihály, a csatársorban pedig Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs kapott szerepet.

A magyar válogatott irányította a mérkőzést az első negyedórában, de egy-egy pontatlanság becsúszott a középpályán, a finnek a megszerzett labdákból kétszer is helyzetig jutottak el, mindkét alkalommal Gulácsi Péternek kellett védenie. Az első húsz percben Kalmár Zsolt lövése jelentette a legnagyobb magyar lehetőséget, de középpályásunk a bal kapufa mellé helyezett. A 25. percben megszereztük a vezetést: a finnek védelme hibázott, labdát szereztünk a 16-os előterében, Korhut Mihály nagyszerű mélységi passzal hozta helyzetbe a keresztbe elfutó Kalmárt, aki egy laza sarkazással hozta ziccerbe Szalai Ádámot, ő pedig nem hibázott, 13 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-0). Támadásban maradt a magyar válogatott, és a 38. percben megduplázta előnyét: Nagy Ádám szerzett labdát a kezdőkörben, megindult a kapu felé, majd 20 méterről kapura lőtt, Joronen kapus a jobb alsó saroknál elérte a labdát, de az a kezéről a hálóba pattant (2-0). Ez volt Nagy első gólja a válogatottban. A félidőből hátralévő időben nem forogtak veszélyben a kapuk, kétgólos előnyben zártuk az első 45 percet.

A szünetben Marco Rossi cserélt, Kádár Tamás helyére Paulo Vinícius érkezett. A második félidőt aktívabban kezdték a finnek, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. Az 52. percben Baráth megsérült, Lang Ádám állt be a helyére. Az 54. percben is cseréltünk, Korhut helyére az első válogatott meccsén pályára lépő Holender Filip érkezett. A magyar válogatott a félidő első 15 perce után átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát, és több lehetőséget is kidolgozott, előbb Holender tehette volna még emlékezetesebbé debütálását, de nagy helyzetben rosszul találta el a labdát, majd Szalai Ádám fejese tévesztett kevéssel célt. 

Az utolsó negyedórában magabiztosan tartottuk az előnyt, a finnek nem tudtak veszélyeztetni, így megérdemelten nyertük meg a találkozót. A csoport másik mérkőzésén Észtország 1-0-ra nyerni tudott Görögországban, így a magyar válogatott 10 ponttal, a 12 pontos finnek mögött a csoport második helyén végzett. 

Magyarország–Finnország 2-0 (2-0)
Magyarország: Gulácsi Péter - Baráth Botond (Lang Ádám, 52.), Willi Orbán, Kádár Tamás (Paulo Vinicius, 46.) - Lovrencsics Gergő, Nagy Ádám, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Korhut Mihály (Holender Filip, 54.) - Szalai Ádám, Dzsudzsák Balázs
Finnország: Joronen - Granlund (Toivio, 46.), Arajuuri, Väisänen, Uronen - Lod, Kamara, Lam (Kauko, 60.), Taylor (Forsell, 74.) - Tuominen, Pukki


Főszponzoraink
Szponzoraink