Marco Rossi: Rengeteg energiát emésztett fel a mérkőzés
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. június. 12., 00:35
Marco Rossi: Rengeteg energiát emésztett fel a mérkőzés

A szövetségi kapitány a németek elleni 1-1-es döntetlent követően kiemelte: óriási munkát tett bele a csapat a mérkőzésbe.

Újabb csodálatos futballeste - döntetlen a németek ellen

Újabb csodálatos futballeste - döntetlen a németek ellen

Férfi A-válogatottunk remek mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott a német válogatott ellen a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A magyar csapat Nagy Zsolt első válogatottbeli góljával szerzett vezetést a 6. percben, a németek Jonas Hofman találatával a 9. percben egyenlített - ez volt a négyszeres világbajnok egyetlen kapura tartó lövése a találkozó során.

Tovább

Férfi A-válogatottunk az angolok legyőzése után újabb kiváló mérkőzést játszott a Puskás Arénában, ezúttal a németekkel. A mieink Nagy Zsolt góljával korán vezetést szereztek, de a németek gyorsan válaszolni tudtak. A 9. perc után már csak a magyar válogatottnak volt kaput eltaláló lövése.

– A srácok nagyon jól játszottak, ami nem volt egyszerű, mert rengeteg energiát emésztett fel a találkozó – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány a találkozó után. – Labdabirtoklásban nem voltunk jók, de az olaszok is hasonlóan játszottak a németek ellen. Az eredménnyel elégedett vagyok, de szeretném, ha többet tudnák birtokolni a labdát, mert ha az ellenfélnél van a labda, sokat és jól mozgatja a védelmünket, akkor nagyon nehéz dolgunk van. A németek jól játszottak, mi a védelmük és a középpályásaik közti kapcsolatba avatkoztunk be, ez hatalmas munkát követelt meg az érintett játékosoktól. Csak gratulálni a fiúknak, és a szurkolóknak is szeretnék köszönetet mondani, mert ismét nagyszerűen buzdították a csapatot. Örülök a fiúk jó teljesítményének, és annak is, hogy senki nem lehet biztos abban, hogy pontot szerez ellenünk. Évekkel ezelőtt az volt a kritika a csapattal szemben, hogy nem tudunk futni, most újra megmutattuk, hogy futni és harcolni is tudnak. Ezt szeretem ebben a csapatban: nem adják fel, végig képesek küzdeni. A játékosoknak természetesen tovább kell fejlődniük, hogy minden meccsen felvegyék a versenyt a legnagyobb világsztárokkal, meg kell érnünk ehhez a szinthez, de jó úton haladunk. Reméljük, hogy Angliából is tudunk hozni egy pontot, ez lesz a célunk.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.