Újabb csodálatos futballeste - döntetlen a németek ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. június. 11., 22:46
Újabb csodálatos futballeste - döntetlen a németek ellen

Férfi A-válogatottunk remek mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott a német válogatott ellen a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A magyar csapat Nagy Zsolt első válogatottbeli góljával szerzett vezetést a 6. percben, a németek Jonas Hofman találatával a 9. percben egyenlített - ez volt a négyszeres világbajnok egyetlen kapura tartó lövése a találkozó során.

Marco Rossi három helyen változtatott az olaszok elleni kezdőcsapaton, visszatért a kapuba Gulácsi Péter, az eltiltott Schäfer András helyére Styles Callum került, míg Nego Loic helyén ezúttal Fiola Attila kezdett a jobb oldali szárnyvédő pozíciójában. Érdekesség, hogy ez a kezdő tizenegy hét helyen megegyezik azzal a csapattal, amely tavaly nyáron 2-2-es döntetlent játszott Münchenben a németekkel az Európa-bajnokságon. A védelmünk tengelyében szereplő Lang Ádám 50. válogatott mérkőzésén lépett pályára.

Jól kezdtük a mérkőzést, már a 6. percben megszereztük a vezetést, egy hosszú indítást követően Fiola Attila adott be jobb oldalról, Sallai Roland fejesét még kiütötte Neuer, de érkezett Nagy Zsolt, és egy átvétel után 5 méterről, jobb lábbal a léc alá bombázott (1-0). A németek a 9. percben egyenlítettek, Schlotterbeck remek indítása Jonas Hofman elvitte a labdát a kapujából kilépő Gulácsi mellett, majd 5 méterről az üres kapuba passzolt (1-1). A gyors gólváltás után teljesen nyílt volt a folytatás, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, de mindkét oldalon akadtak komoly helyzetek a kapuk előtt.

Labdabirtoklásban a németek jobbak voltak nálunk (38%-62%), de a lövések és a kapura tartó próbálkozások tekintetében a magyar válogatott állt jobban, a vendégek egyetlen első félidei kaput eltalált lövése gól lett. A legnagyobb helyzetünket a 44. percben hagytuk ki, egy bal oldali beadás után a labda egy fejpárbaj után Fiola Attila elé került, aki kapásból, az ötös jobb sarkától kapura lőtt, Neuer nagy bravúrral, lábbal védte a jobb alsó felé tartó labdát.

A szünetben nem volt csere egyik oldalon sem, a második félidő két német szöglettel kezdődött, ezekből nem lett helyzet, majd két magyar lehetőség következett, de lövésig nem jutottunk el. Labdabirtoklásban továbbra is a németek voltak jobbak, de többnyire a felezővonal környékén adogattak a védőik, amivel nem okoztak veszélyt a kapunkra.

A 69. percben kettőt cserélt Marco Rossi: Szalai Ádám és Nagy Zsolt helyére Nego Loic és Ádám Martin érkezett. A 72. percben hatalmas német helyzet maradt ki, Hofman vitte ziccerben kapura a labdát, de nem lőtt, hanem Wernert próbálta megjátszani, a visszasprintelő Orbán így szögletre tudott menteni. Három perccel később mi is kihagytunk egy óriási lehetőséget, Szoboszlai bal oldali beadása után Ádám Martin 7 méterről, tiszta helyzetből Neuer kezébe bólintott.

A 76. percben Gazdag Dániel váltotta Sallai Rolandot, az újonnan beállt középpályás öt perccel később egy 20 méteres lövéssel jelentkezett, Neuer szögletre ütötte a léc alá tartó labdát. A sarokrúgás után Nego kanyarított középre, Ádám Martin közeli fejese ismét nem volt elég pontos. A hátralévő időben a németek próbálták nyomás alá helyezni a kapunkat, az ötperces hosszabbításban ez sikerült is nekik, de az eredményen már nem tudtak változtatni. A magyar válogatott ezúttal is hatalmasat küzdve, nagyszerű teljesítményt nyújtva 1-1-es döntetlent ért el a világ egyik legjobb csapata ellen, úgy, hogy hét kapura tartó lövésünkkel szemben a németek mindössze egyszer találták el a kapunkat.

A csoport másik mérkőzésén az angolok 0-0-ra végeztek az olaszokkal, ami azt jelenti, hogy három forduló után a magyar válogatott négy ponttal a második helyen áll Nemzetek Ligája-csoportjában. A mieink három nap múlva az angolokkal mérkőznek meg Wolverhamptonban.

Magyarország-Németország 20220611
2022.06.11. (szombat)
NL2022 csoportkör
Magyarország HUN
Magyarország
Németország
Németország GER

Magyarország
Magyarország
Marco Rossi
2
4
5
6
8
9
17
18
20
1
Neuer
3
Raum
5
Kehrer
6
Kimmich
7
Havertz
8
Goretzka
9
Werner
14
Musiala
15
Süle
18
J. Hofmann
23
Schlotterbeck
Magyarország-Németország 20220611
Németország
Hans-Dieter Flick
Németország
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
7
Nego Loic
68'
11
Sallói Dániel
12
Dibusz Dénes
13
Schön Szabolcs
14
Bolla Bendegúz
15
Baráth Péter
16
Gazdag Dániel
74'
89'
19
Ádám Martin
68'
89'
21
Vancsa Zalán
22
Szappanos Péter
23
Vécsei Bálint
86'
Németország
Németország
2
Anton Stach
4
Jonathan Tah
10
Karim Adeyemi
84'
11
Lukas Nmecha
84'
12
Kevin Trapp
13
Thomas Müller
77'
16
Lukas Klostermann
17
Benjamin Henrichs
19
Leroy Sané
20
Julian Brandt
77'
21
İlkay Gündoğan
68'
22
Oliver Baumann


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.