Marco Rossi: önbizalom, csapatszellem, fegyelmezettség a siker kulcsa
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. november. 19., 11:25
Marco Rossi: önbizalom, csapatszellem, fegyelmezettség a siker kulcsa

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a törökök elleni 2-0-s győzelem másnapján elmondta: fontos tényező, hogy a játékosok akaratbeli és fizikai pluszokkal kompenzálni tudják az ellenfelek esetleges képességbeli fölényét.

A magyar válogatott jól kezdte az őszt szeptemberben, és még jobban folytatta októberben, valamint novemberben. Legutóbbi hat meccsén veretlen maradt, négy győzelem és két döntetlen volt a mérlege, ráadásul ezeket az eredményeket nagyrészt nálunk magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben érte el. Végül nemcsak a kitűzött célt, az Eb-kvalifikációt értük el, hanem újoncként megnyertük a Nemzetek Ligája "B" divízióját is, és feljutottunk a sorozat legmagasabb osztályába, Európa legjobb csapatai közé.

Újabb törökverés a Nemzetek Ligájában,

Újabb törökverés a Nemzetek Ligájában, "A" divíziós a válogatott!

A magyar válogatott Sigér Dávid és Varga Kevin góljaival hazai pályán is legyőzte a törököket a Nemzetek Ligájában, ezzel hat meccsen 11 pontot szerezve megnyerte a csoportját, és feljutott az "A" divízióba.

Tovább

Marco Rossit a törökök ellen 2-0-ra megnyert mérkőzés másnapján értük el egy rövid értékelésre.

Speciális helyzetben néztem a mérkőzést, hiszen a televízión keresztül figyeltem a pályán történteket, és közben telefonon keresztül voltam kapcsolatban a stábommal – fogalmazott a kapitány. – Fokozta a helyzet érdekességét, hogy a valós történésekhez képest több másodperces csúszással láttam a képet, ezért telefonon már előbb értesültem bizonyos eseményekről, mint ahogy a saját szememmel láttam volna. Már a mérkőzés első félidejében is csoportgyőzelemre álltunk, de csak akkor nyugodtam meg, mikor a telefonomon megkaptam az információt, hogy megszereztük a második gólunkat is. Rengeteg pozitívumot ki lehet emelni a csapattal kapcsolatban, hiszen kiemelkedően eredményes időszakon vagyunk túl. Kényszerből szinte minden mérkőzésen különböző összetételű csapattal álltunk fel, ezért elsősorban azt emelném ki, hogy mindenki végig partnerként kezelte a pályán mellette játszó csapattársát, illetve végig kellő önbizalommal, kiváló csapatszellemben és rendkívüli fegyelmezettséggel játszottunk.

M GY D V RG KG P
Magyarország HUN 6 3 2 1 7 4 11
Oroszország RUS 6 2 2 2 9 12 8
Szerbia SRB 6 1 3 2 9 7 6
Törökország TUR 6 1 3 2 6 8 6

Marco Rossi hozzátette: ahhoz, hogy nálunk jobb képességű csapatok ellen eredményesek lehessünk, mindenképpen szükséges, hogy bizonyos hátrányainkat fizikai és akaratbeli pluszokkal kompenzáljuk. A kapitány szerint ez mindvégig megfigyelhető volt a pályán, és talán ez lehet a legfontosabb tényező, amiből a csapat meríthet a következő időszakra.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.