Marco Rossi: Nincs miért szégyenkeznünk
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. március. 24., 22:47
Marco Rossi: Nincs miért szégyenkeznünk

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a szerbek elleni mérkőzésen a játékosok végrehajtották, amit a szakmai stáb kért tőlük, a hozzáállást sem érheti rossz szó, egyedül a ki nem kényszerített hibákból történt labdaeladásokért kár.

Egy balszerencsés góllal maradt alul a válogatott

Egy balszerencsés góllal maradt alul a válogatott

Férfi A-válogatottunk 1-0-s vereséggel zárta a szerbek elleni felkészülési mérkőzését a Puskás Arénában.

Tovább

A magyar válogatott egy öngóllal maradt alul a vb-résztvevő szerbekkel szemben a Puskás Arénában, és a végén hajszál választotta el az egyenlítéstől. Végül a vendégek 1-0-ra nyertek, de Marco Rossi szerint nem érheti kritika a csapatot.

– Minden szempontból kiegyenlített mérkőzést játszottunk egy topcsapatokban szereplő, klasszis játékosokból álló szerb válogatott ellen. Nem véletlen, hogy Jovic a Real Madrid játékosa, és nem például a Szegedé – mondta a szövetségi kapitány a mérkőzés után. – Ma este a csapat teljesítménye sok szempontból rendben volt, a hozzáállással, az akarattal elégedett voltam, megfelelő sebességgel játszottunk, sok labdát szereztünk, azonban sok labdát el is adtunk ki nem kényszerített hibákból. Ez utóbbi volt talán az egyetlen aspektusa a meccsnek, amivel nem voltam elégedett. Taktikai szempontból tetszett, amit láttam, voltak jó labdakihozatalaink, támadásépítéseink, a sok labdaeladás viszont okozott gondokat. A labdaszerzéseket követően egyből mélységben próbáltuk megjátszani a labdát, jobb lett volna néha megtartani, és türelmesebbnek építeni az akcióinkat. Összességében emelt fővel hagyhattuk el a pályát, nincs miért szégyenkeznünk, mert jó hozzáállással futballoztunk, és a statisztikák is azt mutatják, hogy felvettük a versenyt a szerbekkel. A játékosok emelt fővel hagyhatták el a pályát, nincs miért szégyenkezniük a mai teljesítmény után. A két újonccal elégedett voltam, jól szálltak be a mérkőzésbe, kettőjük közül Callumnak volt több labdaérintése, és néhány gyors megindulása, amivel lendületet adott a csapatnak a bal oldalon.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.