Egy balszerencsés góllal maradt alul a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. március. 24., 21:46
Egy balszerencsés góllal maradt alul a válogatott

Férfi A-válogatottunk 1-0-s vereséggel zárta a szerbek elleni felkészülési mérkőzését a Puskás Arénában.

Férfi A-válogatottunk idei első felkészülési mérkőzésén a világbajnoki résztvevő szerb csapatot fogadta a Puskás Arénában. A vendégek a tavaly kinevezett szövetségi kapitány, Dragan Sztojkovics irányításával sokat léptek előre, és a portugálokat megelőzve végeztek az élen vb-selejtező csoportjukban.

Marco Rossi szövetségi kapitány a védelem tengelyében két kulcsemberére sem számíthatott, Orbán Willi és Szalai Attila távollétében Botka Endre, Lang Ádám és Fiola Attila alkotta a belső védősort. Mögöttük Gulácsi Péter állt a gólvonalon, akit ezúttal nem a pozitív koronavírustesztet produkáló Kövesfalvi István kapusedző készített fel, hanem az U21-es válogatott mellől kölcsönvett Milinte Árpád.

A középpályán Nagy Ádám, Szoboszlai Dominik és Schäfer András szerepelt, a bal oldalon Nagy Zsolt, a jobb oldalon Nego Loic futballozott, míg a csatársorban Szalai Ádám és Sallai Roland játszott.

A mérkőzés első negyedórájában a szerbek megpróbálták magukhoz ragadni az irányítást, de jelentősebb mezőnyfölényt nem sikerült kialakítaniuk. A félidő első felében mindkét oldalon alakult ki egy-két nagyobb helyzet, a vendégek érvénytelen gólig is eljutottak. A 35. percben egy szerencsétlen góllal vezetést szerzett a szerb csapat: egy bal oldali szöglet után Mitrovics lőtt kapura, Gulácsi hatalmasat védve a lécre ütötte a labdát, amely azonban Nagy Zsoltról a gólvonal mögé pattant (0-1). Az esetet a VAR is megvizsgálta, mert Mitrovics kézgyanúsan szelídítette meg a labdát, de végül a játékvezető megadta a találatot, amivel szünetben 1-0-ra vezettek a vendégek.

A második félidőben a vendégek egy picit visszavettek a tempóból, kiegyenlített volt a játék. Az 53. percben Sallai Roland 16 méterről, ígéretes helyzetből lőtt a kapu mellé, majd nem sokkal később Marco Rossi kettős cserével frissített: Gazdag Dániel és Bolla Bendegúz állt be Nagy Ádám és Nego Loic helyére. A folytatásban alig forogtak veszélyben a kapuk, a vendégek elsősorban a biztonságra törekedtek, a mieink ebben a periódusban valamivel kevesebbet birtokolták a labdát. A 69. percben nagy szerb helyzet maradt ki, és az ezt követő VAR-vizsgálat közben két újoncot avattunk egyszerre: Styles Callum és Ádám Martin érkezett Nagy Zsolt és Szalai Ádám helyére.

A 77. percben Mitrovics kapott remek indítást, már csak Gulácsival állt szemben, de lövését lábbal, nagy bravúrral védte a kapusunk, a 79. percben Sallai 17 méterről centikkel tévesztett célt. Ez volt a Freiburg támadójának utolsó megmozdulása, Vécsei Bálint állt be a helyére, Botka Endrét pedig Kecskés Ákos váltotta. Az utolsó tíz percben átvettük a kezdeményezést, a 82. percben Styles lövése kerülte el a kaput, nem sokkal később Radonjic lőtt a kapunk mellé. A hajrában egyértelműen több kockázatot vállalt a magyar válogatott, a vendégek pedig a megszerzett labdákkal kontrázni próbáltak. A 93. percben nagyon közel jártunk az egyenlítéshez: Schäfer András nagyszerűen indult meg a szerb kapu felé, két csel után Ádámmal próbált kényszerítőzni, majd a visszakapott labdát az öt és feles bal sarkától a jobb oldali kapufára bombázta, a kipattanót Szoboszlai 15 méterről az üres kapu mellé helyezte. Ez volt az utolsó lehetőség a mérkőzésen, a szerb válogatott 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.

A mieink öt nap múlva, jövő kedden lépnek újra pályára: Belfastban a házigazda északírekkel mérkőznek meg.

MAgyarország-Szerbia 20220324
2022.03.24. (csütörtök)
Magyarország HUN
Magyarország
Szerbia
Szerbia SRB

Magyarország
Magyarország
Marco Rossi
2
4
5
7
8
9
13
20
21
2
Pavlović
5
Nastasić
6
Veljković
8
Gudelj
9
A. Mitrović
10
Tadić
14
A. Živković
16
Lukić
17
Kostić
20
S. Milinković-Savić
23
V. Milinković-Savić
MAgyarország-Szerbia 20220324
Szerbia
Dragan Stojković
Szerbia
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
79'
6
Baráth Péter
11
Varga Kevin
12
Dibusz Dénes
14
Bolla Bendegúz
58'
62'
15
Spandler Csaba
16
Gazdag Dániel
58'
68'
82'
86'
86'
17
Styles Callum
69'
18
Ádám Martin
69'
19
Schön Szabolcs
22
Szappanos Péter
23
Vécsei Bálint
79'
Szerbia
Szerbia
1
Marko Dmitrović
3
Filip Mladenović
4
Nikola Milenković
7
Nemanja Radonjić
45'
11
Luka Jović
45'
76'
13
Stefan Mitrović
54'
60'
68'
18
Marko Grujić
19
Mihailo Ristić
45'
21
Uroš Račić
76'
22
Aleksa Terzić
64'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.