Marco Rossi: Nagyot léptünk előre
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 08., 23:21
Marco Rossi: Nagyot léptünk előre

A szövetségi kapitány szerint jelentősen javult a válogatott játéka a Ciprus elleni mérkőzéshez képest, hozzáállásban és taktikai fegyelemben is jól teljesített a csapat az írek elleni 0-0-s döntetlen során.

Gólnélküli döntetlen az Európa-bajnokság főpróbáján

Gólnélküli döntetlen az Európa-bajnokság főpróbáján

A részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésen a magyar válogatott 0-0-s döntetlent ért el az írek ellen a Szusza Ferenc Stadionban.

Tovább

– Nagy lépést tettünk előre az előző mérkőzéshez képest, még ha az eredmény el is maradt a múlt hetitől – kezdte értékelését a szövetségi kapitány. – Viszont ismét kapott gól nélkül zártunk, és tizenegy mérkőzésesre nőtt a veretlenségi sorozatunk. Az Európa-bajnokságon azonban másfajta mérkőzésre számíthatunk, és más taktikát is kell követnünk, mint az előző két találkozón. Azt fogjuk játszani, amit a mostani ellenfelektől láthattunk, vagyis stabil védekezésre építve várjuk a lehetőséget a kontrákra. A mai teljesítményünkkel kapcsolatban semmilyen szemrehányást nem tehetek a játékosoknak, a hozzáállásunk nagyszerű volt, emellett működtek az eltervezett taktikai elemek, jól támadtuk le az ellenfelet, és megfelelőek voltak az átmeneteink is. A befejezéseknél azonban volt hiányérzetem, sokszor hiányzott a minőség a játékunkból, ebből a szempontból hasznos lett volna, ha számíthatunk Sallai Roland játékára. Nagy büszkeséggel tölt el a hosszú veretlenségi szériánk, és számomra ez a legfontosabb a munkámban, ahhoz, hogy ez a széria történelmi legyen, pontot kell szereznünk a portugálok ellen.

A kapitány az előző két mérkőzésen minden egészséges kerettagnak lehetőséget adott a bizonyításra, és senki sem okozott csalódást a játékával. 

– Ami az új kerettagok teljesítményét illeti, beigazolódtak azok a várakozásaim, amelyek megvoltak már a felkészülési mérkőzések előtt is. Aki a legjobb benyomást tette rám azok közül, akik eddig nem voltak meghatározó játékosok, az Schäfer András, ő bizonyította, hogy nyugodt szívvel jelölhetem a kezdőcsapatba az Eb-mérkőzéseken. Tetszett Kecskés Ákos és Varga Kevin játéka is. Amikor az Eb-mérkőzésekre felküldöm a kezdőcsapatot, akkor több szempontból is mérlegelem a lehetőségeket, és persze az ellenfél játékosai is meghatározzák majd, hogy kiket küldök pályára.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre válaszolva a mérkőzést előtt történtekre is kitért, amikor az írek a szolidaritás jegyében letérdelő játékosait kifütyülték a szurkolók. Ezt egyébként az ír szövetségi kapitány nehezményezte nyilatkozatában, és a vendégcsapat játékosai is hangot adtak csalódottságáguknak.

– Mi mindig mindenkinek megadjuk a maximális tiszteletet. Ez ma este is így volt, és a jövőben sem fog változni. Nem vagyok abban a pozícióban, hogy véleményezzem a szurkolóink viselkedését, nem tudom, mi volt az oka annak, hogy kifütyülték ellenfelünket a mérkőzés előtt – fogalmazott Marco Rossi.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.