Marco Rossi: Magam sem vártam ezt az eredményt
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. október. 12., 23:32
Marco Rossi: Magam sem vártam ezt az eredményt

A magyar válogatott szövetségi kapitány elismerte, hogy szerencse is kellett a londoni pontszerzéshez, miközben a játékosok a maximumot hozták ki magukból.

Bravúros pontszerzés a Wembley-ben

Bravúros pontszerzés a Wembley-ben

A magyar válogatott Sallai Roland tizenegyesgóljával vezetést szerzett a Wembley-stadionban, és bár az angolok még a szünet előtt egyenlítettek, a mieink megérdemelten szereztek pontot az Eb-ezüstérmes otthonában.

Tovább

Az angolok elleni 1-1-es döntetlent követően Marco Rossi szövetségi kapitány a szerencse szerepét, valamint a taktikai fegyelmet is kiemelte:

– A budapesti mérkőzésen ötvenöt perc után széthullott a csapat Anglia ellen, mert nem követtük a taktikát. Ma este ez nem történt meg, emellett szerencsések voltunk, hiszen kaptunk egy véleményes büntetőt, és a döntetlent nemcsak a szünetig, hanem egészen a lefújásig sikerült megtartanunk – fogalmazott Marco Rossi. – A mai döntetlent nem lehet összehasonlítani az Eb-mérkőzések eredményeivel, mert nagyon sokan hiányoztak a keretünkből. A mi csapatunkat nem lehet összehasonlítani Angliával, nálunk nem lehet probléma nélkül öt játékost lecserélni a kezdőcsapatból. Őszintén szólva nem vártam ezt az eredményt a mérkőzés előtt. Sokkal bátrabban játszottunk ma este, mint Albánia ellen, három nappal ezelőtt a támadóharmadban nem tudtunk érvényesülni. Ma este más volt a helyzet, másképp álltak hozzá a játékosok, még akkor is, ha korábban is minden meccsen igyekeztek maximumot nyújtani. Ez nem mindig sikerült, most éppen igen.

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya elismerte: a magyar csapat meglepte szervezett játékával, és a a 3-4-3-as felállással.

– Tisztában voltunk vele, hogy a magyar válogatott rendkívül jó csapat, ezért nem lepődtünk meg azon, hogy nagyszerűen védekezett ellenfelünk, és jók voltak a labdakihozatalai. Taktikailag gondot okozott nekünk ma a magyar válogatott, de azt is el kell ismernünk, hogy nem játszottunk olyan jól, mint Budapesten, könnyen eladtuk a labdákat, és végig kissé idegesen futballoztunk – fogalmazott Southgate.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.