Bravúros pontszerzés a Wembley-ben
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. október. 12., 23:07
Bravúros pontszerzés a Wembley-ben

A magyar válogatott Sallai Roland tizenegyesgóljával vezetést szerzett a Wembley-stadionban, és bár az angolok még a szünet előtt egyenlítettek, a mieink megérdemelten szereztek pontot az Eb-ezüstérmes otthonában.

Az albánoktól elszenvedett 1-0-s vereséget követően a magyar válogatottnak már csak matematikai esélye maradt a vb-selejtező csoport második helyének megszerzésére az angolok elleni, londoni összecsapás előtt. Az angolok szeptemberben 4-0-ra nyertek Budapesten, de nemcsak ezért számítottak toronymagas esélyesnek a mérkőzés előtt.

Marco Rossi szövetségi kapitány helyzetét nehezítette, hogy Fiola Attila, Botka Endre, Orbán Willi és Kleinheisler László sem állt a rendelkezésére. A szövetségi kapitány a Kecskés Ákos, Lang Ádám, Szalai Attila védőhármast küldte pályára, előttük Schäfer András és Nagy Ádám szűrte a hazai támadásokat, a jobb oldalon Nego Loic, bal oldalon Nagy Zsolt szerepelt, míg a támadások hatékonyságáért Szoboszlai Dominik, Sallai Roland és Schön Szabolcs felelt.

A magyar válogatott egy pillanatig sem játszott alárendelt szerepet az Eb-döntős angolok ellen, fegyelmezetten, szervezetten futballoztunk, miközben nem adtuk fel a támadások lehetőségét sem. Az angol válogatott nem tudott jelentősebb fölénybe kerülni, és bár többet birtokolta a labdát, gyakrabban juttatta a tizenhatosunk előterébe a labdát, képtelen volt igazi nyomást gyakorolni a kapunkra. Ez elsősorban a taktikai fegyelmezettségünkkel, harciasságunkkal értük el, és több kiváló egyéni teljesítmény is segítette a csapatunkat.

A 23. percben ráadásul sikerült megszereznünk a vezetést, a Nego Loic ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Sallai Roland magabiztosan értékesítette. A hazaiak a gól után sem találtak rajtunk fogást, végül egy pontrúgást követően sikerült egyenlíteniük, egy jobb oldali szabadrúgás után Stones lőtt közelről a kapunkba, kialakítva a félidei állást.

A fordulás után sem változott jelentősebben a játék képe, volt ugyan egy-két nagyobb helyzete az angol csapatnak, de ezt mi is elmondhattuk magunkról, többször is odaértünk a hazai kapu elé. A legnagyobb lehetőséget a csereként beállt Holender Filip hagyta ki, Nagy Zsolt labdaszerzése után a 16-oson belülről, a balösszekötő helyéről tekert a kapu fölé. A fegyelmezett, szervezett játékunk egészen a lefújásig megmaradt, teljesen megérdemelten sikerült megtartanunk a döntetlent.

A csoport másik két mai mérkőzésén a lengyel válogatott 1-0-s albániai sikerével nagy lépést tett a második hely megszerzése felé, míg Andorra 3-0-ra nyert San Marino ellen.

A magyar válogatottnak még két mérkőzése van a selejtezőből, novemberben San Marino ellen hazai pályán, a lengyelek ellen idegenben lépünk pályára.

Anglia-Magyarország 20211012
2021.10.12. (kedd)
VB2022 i selejtezőcsoport
Anglia ENG
Anglia
Magyarország
Magyarország HUN

Anglia
Anglia
Gareth Southgate
1
Pickford
2
Walker
3
Shaw
4
Rice
5
Stones
6
Mings
7
Grealish
8
Foden
9
Kane
10
Sterling
11
Mount
2
4
5
7
8
13
19
20
Anglia-Magyarország 20211012
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Anglia
Anglia
12
Kieran Trippier
13
Sam Johnstone
14
Jordan Henderson
75'
15
Conor Coady
16
Fikayo Tomori
17
Ben Chilwell
18
Tammy Abraham
75'
88'
91'
19
Bukayo Saka
61'
20
Jadon Sancho
21
James Ward-Prowse
22
Aaron Ramsdale
23
Ollie Watkins
91'
94'
Magyarország
Magyarország
6
Balogh Botond
9
Sallói Dániel
11
Holender Filip
67'
14
Bolla Bendegúz
91'
16
Gazdag Dániel
17
Varga Roland
18
Vécsei Bálint
78'
21
Hahn János
78'
89'
22
Bogdán Ádám
23
Nikolics Nemanja
91'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.