Marco Rossi: Két lábbal a földön kell maradnunk
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. március. 25., 23:56
Marco Rossi: Két lábbal a földön kell maradnunk

Marco Rossi a lengyelek elleni mérkőzés előtt még aláírta volna a döntetlent, de a lefújás után csalódottan értékelt az egy pont megszerzését az első vb-selejtezőnk előtt.

Hat gól, fájó pontvesztés a lengyelek ellen

Hat gól, fájó pontvesztés a lengyelek ellen

A magyar válogatott a második félidőben már 2-0-ra vezetett a lengyelek elleni világbajnoki selejtezőn a Puskás Arénában, de a vendégek egy perc alatt két gólt szereztek, majd Orbán Willi találata után másodszor is kiegyenlítettek, és elvitték az egyik pontot.

Tovább

– Őszintén szólva a mérkőzés előtt aláírtam volna a döntetlent, de azután, hogy átéltem a kispadról a mérkőzést, fáj a pontvesztés – kezdte értékelését a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Ha kétgólos vezetésnél nem hibázunk nagyokat, megtarthattuk volna a három pontot, és még 3-2 után is nyerhettünk volna. A két lengyel gól után is képesek voltunk nyomás alá helyezni az ellenfelet, és visszavettük az előnyt, de elkövettünk egy újabb súlyos hibát a végén. Egész héten azt szajkóztam a játékosoknak, hogy ha valamire figyelnünk kell, akkor az Robert Lewandowski, akit sosem szabad szem elől tévesztenünk, mi mégis megtettük ezt. A világranglista 19. helyezettjével játszottunk, és el kell ismernünk, hogy még nem vagyunk ugyanazon a szinten, mint ők. A lengyeleknél klasszisok futballoznak, és most ennek köszönhetően szerezték meg az egyik pontot. Örülök, hogy olyan szituációból szereztünk a mérkőzés elején vezetést, amit sokat gyakoroltunk az edzéseken, ezt követően azonban kicsit mélyen védekeztünk, túl sokat engedtük a lengyeleknek birtokolni a labdát. A támadóink és a belső védők is jól játszottak, a középpályán azonban többet is tehettünk volna, különösen Kalmár Zsolttól vártam többet az első félidőben. Jobb labdabirtoklással, hatékonyabban szolgálhattuk volna ki a támadóinkat. Fontos, hogy két lábbal a földön maradjunk, és reális elvárásokat fogalmazzunk meg a csapattal szemben. Most két nehéz meccs következik San Marino és Andorra ellen, ezeken mindenképpen meg kell szereznünk a hat pontot.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.