Marco Rossi: Hat pont megszerzése a cél
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. november. 12., 17:13
Marco Rossi: Hat pont megszerzése a cél

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elmondta: a szurkolók bizalmáért is játszik a csapat az észtek és a finnek ellen.

A magyar válogatott hétfőn megkezdte összetartását az észtek elleni csütörtöki és a finnek elleni vasárnapi Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. Az edzőtábor első napján Marco Rossi szövetségi kapitány és Nagy Ádám, a válogatott Bolognában légióskodó középpályása vett részt a válogatott sajtótájékoztatóján.

Sallai és Fiola nélkül kezdi meg a felkészülést a férfi A-válogatott

Sallai és Fiola nélkül kezdi meg a felkészülést a férfi A-válogatott

Vasárnap este 10 kivétellel minden játékos megérkezett Telkibe férfi A-válogatottunk edzőtáborába, azonban az is kiderült, hogy a védelemből és a támadók közül is eggyel kevesebb játékossal számolhat Marco Rossi.

Tovább

Marco Rossi egy UEFA-eltiltás miatt csak a nézőtérről figyelheti a csütörtöki találkozót, ezzel kapcsolatban a sajtótájékoztatón elmondta: Cosimo Inguscio helyettesíti majd a kispadon, de a távolléte a többi stábtagtól is extra erőfeszítést kíván majd meg.

– Nem lesz probléma a hiányomból, nagyon bízom munkatársaimban, meg fogják oldani a feladatot. Ismerjük az észtek játékát, a legfontosabb, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, mint az első mérkőzésen. Szeretnénk jobb eredményt elérni, mint a tallinni mérkőzésen, erre és a finnek elleni találkozóra is egyértelműen a három pont megszerzését tűztük ki célul. Szeretnénk minél előbb végezni a csoportban, de ennél is fontosabb, hogy visszanyerjük a szurkolók bizalmát, ehhez két győzelem segíthetne hozzá bennünket – fogalmazott a kapitány.

Marco Rossi hozzátette: amikor az észtek elleni mérkőzést követően elégedetlenségét fejezte ki néhány játékos teljesítményével kapcsolatban, elsősorban a megfelelő motiváció hiányára gondolt, ezen a területen mindenkitől a maximumot követeli meg az előttünk álló mérkőzéseken, a motiváció ugyanis a harci kedvre és a koncentrációra is hatással van.

Újságírói kérdésre a szövetségi kapitány elárulta: amennyiben Dzsudzsák Balázs kezdő lesz az előttünk álló mérkőzéseken, ő viselheti a csapatkapitányi karszalagot, ha nem, Szalai Ádámé lesz ez a szerep.

– A válogatott sokat profitálhat abból, hogy két ilyen erős vezető is rendelkezésre áll, mint Dzsudzsák és Szalai – fogalmazott Marco Rossi.

Nagy Ádám kiemelte, hogy a csütörtöki mérkőzésen koncentráltabban kell futballoznia a csapatnak, mert a Tallinnban kapott három gól egyaránt figyelmetlenségből született.

– A nemzetközi porondon három kapott góllal nehéz győztesként távozni a pályáról. Mindhárom gól dekoncentrációból született, ezen dolgoznunk kell a következő napokban. Ha egységesek leszünk, segítünk egymásnak, beszélünk a pályán, akkor ezeket a gólokat el tudjuk kerülni a következő mérkőzéseken. Szeretnénk minél jobb helyen zárni a Nemzetek Ligájában, a maximális pontszám megszerzését tartjuk szem előtt. A pontok megszerzése mellett fontosnak tartjuk, hogy elnyerjük a szurkolók bizalmát, és javítsunk a válogatott megítélésén, ami az Európa-bajnokság óta jelentősen gyengült – fogalmazott Nagy Ádám.

A csütörtöki, észtek elleni és a vasárnapi, finnek elleni mérkőzésre szóló jegyvásárlásról az alábbi cikkben találhatók információk:

Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre

Megkezdődött a jegyértékesítés a novemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre

Férfi A-válogatottunk november 15-én az észt, november 18-án a finn válogatottat fogadja Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Groupama Arénában. Az MLSZ Szurkolói Klubjának tagjai kedvezményes áron, és korábbi időpontban válthatják meg a mérkőzésekre szóló belépőiket.

Tovább

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.