Marco Rossi: Hálás vagyok a játékosoknak
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. szeptember. 23., 23:45
Marco Rossi: Hálás vagyok a játékosoknak

A szövetségi kapitány külön kiemelte a válogatottól búcsúzó Szalai Ádám érdemeit a németek elleni sikerben.

A magyar válogatott újabb csodálatos bravúrt hajtott végre, idegenben sikerült legyőznie a németeket, ezzel bebiztosította bennmaradását a Nemzetek Ligája A-divíziójában.
 
Újabb fantasztikus siker: Lipcsét is bevette a magyar válogatott!

Újabb fantasztikus siker: Lipcsét is bevette a magyar válogatott!

Férfi A-válogatottunk Szalai Ádám találatával 1-0-ra győzött a németek ellen a két csapat lipcsei Nemzetek Ligája-összecsapásán. A magyar válogatott 1954 után nyert ismét tétmérkőzést a németek ellen!

Tovább
 
Marco Rossi a mérkőzést követő interjújában minden játékosát megdicsérte, de külön kiemelte a győztes gólt szerző Szalai Ádámot. 
 
"Az első félidőben nagyszerűen teljesítettünk, a másodikban beszorítottak minket a németek, nagyon mélyen kellett védekeznünk, ebben el is fáradtak a játékosok. Szalai Ádám remek védőmunkát végzett, ötven percen át levette Kimmichet a pályáról, nem hagyta hogy veszélyes passzokkal hozza helyzetbe a társait, ennek köszönhetően jobban tudtunk az erőnkkel is takarékoskodni. Ádámmal kapcsolatban pontosan az történt, amit reméltem, a mérkőzés előtt. Azt mondtam a játékosoknak, hogy az utolsó két mérkőzés örökre megmarad az emlékezetében, ezért szeretném, hogy jó szívvel emlékezne ezekre a találkozókra. A németek elleni gólja még nagyszerűbbé ezt a búcsút. Ádám olyan játékos, akit pályafutása során sokkal többre tartottak külföldön, mint Magyarországon. Minden dicséretet megérdemel a mai teljesítménye alapján is,a gólja mellett elképesztő védőmunkát végzett, sok mindent feláldozott a siker érdekében" - fogalmazott a szövetségi kapitány.
 
Marco Rossi számára különleges mérkőzés következik: a válogatott a szövetségi kapitány hazájának csapata ellen bebiztosíthatja a csoport megnyerését.
 
"Számomra különleges mérkőzés lesz a hétfői, olaszok elleni találkozó, örülök, hogy legalább a második helyet bebiztosítottuk ezzel a sikerrel. Öt forduló után tíz pontunk van, ezt senki sem várta tőlünk előzetesen, nagyon hálás vagyok a játékosoknak az erőfeszítéseikért" - tette hozzá Marco Rossi.
 
2022 - Nemzetek Ligája csoportkör
NL2022
csoportkör
M GY D V RG KG P
Olaszország ITA 6 3 2 1 8 7 11
Magyarország HUN 6 3 1 2 8 5 10
Németország GER 6 1 4 1 11 9 7
Anglia ENG 6 0 3 3 4 10 3

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.