Marco Rossi: Győzni és meggyőzni!
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 07., 20:09
Marco Rossi: Győzni és meggyőzni!

A szövetségi kapitány szerint a válogatottnak szüksége van az önbizalomra az Európa-bajnokság előtt, ezért mindenképpen győzni szeretne Izrael ellen szombaton.

Férfi A-válogatottunk tagjai pénteken még Telkiben edzettek, majd útra keltek Debrecenbe, a szombati, Izrael elleni Eb-főpróba helyszínére. Marco Rossi szövetségi kapitány kora este már a Nagyerdei Stadionban tartott sajtótájékoztatót Botka Endre társaságában.

– Minden meccs eredménye számít, a felkészülési meccseké is, ezt mutatja, hogy az írországi vesztes mérkőzés után máris sokan megkérdőjelezték a csapat képességeit – kezdte a sajtótájékoztatót a szövetségi kapitány. – Holnap győzni akarunk és meggyőzni magunkat, valamint a szurkolókat, emellett el akarjuk kerülni a sérüléseket. Szükség van önbizalomra az Európa-bajnokság előtt – fogalmazott Marco Rossi, aki újságírói kérdésre válaszolva már az Eb-re is előretekintett, és elmondta: a jó eredményt nem garantálhatja az Európa-bajnokságon, de abban biztos, hogy a szurkolók értékelni fogják a csapat hozzáállását, és minden mérkőzésen félelem nélkül lép pályára az együttes.

– Abban reménykedem, csipetnyi szerencsénk is lesz, és továbbjutunk a nyolcaddöntőbe. Három erős ellenfél vár ránk, közülük Németország egyértelműen kiemelkedik. Alaposan kielemeztük mindegyik ellenfelünket, és azzal a tudattal lépünk pályára, hogy képesek vagyunk felvenni velük a versenyt – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Ami pedig a holnapi meccset illeti, Marco Rossi biztos benne, hogy az újjáalakuló izraeli válogatott ellen nehéz dolga lesz a csapatának.

– Az izraeli válogatott megújulási szakaszban van, új szövetségi kapitányuk van, és a holnap pályára lépő játékosok között sok az újonc, akik többnyire az izraeli bajnokságból érkeztek. Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, az izraeliek mindent megtesznek majd, hogy méltóképpen képviseljék a hazájukat – így a szakember.

Marco Rossi a holnapi kezdőcsapatról elárulta: Gulácsi Péter kezd a kapuban, és Szalai Attila is a kezdőcsapat tagja lesz. A csapathoz később csatlakozó Gazdag Dániel és Ádám Martin edzésben volt, mielőtt megérkezett a kerethez, ezért nincs lemaradva fizikálisan, mindketten bevethetők. Fiolára jobban odafigyelt a szakmai stáb az edzések során, de mostanra teljesen egészséges, és akár holnap is pályára léphet. Nego Loic és Dárdai Márton ugyanakkor kisebb sérülése miatt nem fog játszani a holnapi mérkőzésen.

Botka Endre azt emelte ki, hogy játékostársaival jól kezelik az elvárásokat.

– Nagyok az elvárások az Eb előtt, de nem érzem, hogy a csapaton emiatt nyomás lenne. A csapategység erős, de az elmúlt pár évben azt is bebizonyítottuk, hogy fizikálisan sem vagyunk gyengébbek a riválisoknál – mondta a Ferencváros védője.

A magyar és az izraeli válogatott szombaton 18 órakor mérkőzik meg egymással a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Magyarország–Izrael: szurkolói információk

Magyarország–Izrael: szurkolói információk

Férfi A-válogatottunk június 8-án, szombaton 18 órakor Izrael ellen játssza az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzését a debreceni Nagyerdei Stadionban. Javasoljuk, hogy a szurkolók időben érkezzenek a helyszínre, és a lezárások okozta kellemetlenségeket elkerülendő, ne gépjárművel közelítsék meg a stadiont. Kapunyitás két órával a mérkőzés előtt, 16 órakor.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem jutott be a nyolcaddöntőbe a válogatott
Nem jutott be a nyolcaddöntőbe a válogatott

Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb ...

A számok is azt mutatják, megérdemelten nyertünk Skócia ellen
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: A rossz kezdés alapjaiban határozta meg az Európa-bajnokságot

Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb ...