Marco Rossi: Fegyelmezett, motivált játékkal nyerhetünk Szófiában
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. október. 07., 11:52
Marco Rossi: Fegyelmezett, motivált játékkal nyerhetünk Szófiában

A szövetségi kapitány a hozzáállásban, és a taktikai fegyelembe látja a siker kulcsát a csütörtök esti Eb-pótselejtező előtt.

Férfi A-válogatottunk szerdán délelőtt az Illovszky-stadionban tartotta meg utolsó edzését a csütörtöki, Bulgária elleni Eb-pótselejtező előtt. A gyakorlás előtt Marco Rossi szövetségi kapitány sajtótájékoztatót tartott, amelyen kiemelte: bár vannak körülmények, amelyek a hazaiakat segítik, a magyar válogatott megfelelő hozzáállással és motivációval elérheti a célját, és továbbjuthat a párharcból.

– Nagyon harcos csapat lesz az ellenfelünk, amely sosem adja fel, és több kerettagjuk egyénileg is remek teljesítményre képes – fogalmazott Marco Rossi. – Ismerjük ellenfelünk erősségeit és gyengéit is, bízom a játékosaim képességeiben, és tudom, hogy megfelelő hozzáállással, a kidolgozott taktika betartásával sikeresek lehetünk Szófiában. Nincs nagy különbség a két csapat között, a hazai pálya és a szurkolók riválisunkat segítik, de győzni megyünk Bulgáriába, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megnyerjük a meccset. Megvan a tervünk a kezdő tizenegyre, szerencsére most a megszokottnál több opciónk is van különböző posztokra, ami kellemes gondokat okoz a csapat összeállítását tekintve.

Korai távozók a férfi A-válogatott keretében

Korai távozók a férfi A-válogatott keretében

Szoboszlai Dominik az osztrák hatósági szabályok miatt nem csatlakozott a válogatott keretéhez, Gulácsi Péternek és Sallai Rolandnak pedig idő előtt vissza kell majd térniük klubjaikhoz.

Tovább

A Szoboszlai Dominik kiesésével, és Nego Loic beválogatásával kapcsolatos újságírói kérdésekre a szövetségi kapitány így válaszolt:

– Váratlan volt Szoboszlai kiesése, mindenki tisztában van azzal, hogy mennyit jelent a válogatottnak, ám vannak más játékosaink is, akik hasonló technikai képességekkel rendelkeznek. Megfelelő motivációval, hozzáállással reményeim szerint kompenzálni tudjuk a kieső játékosok okozta problémákat. Negót mindenki jól ismeri, hiszen már hosszú ideje Magyarországon futballozik, jól tudjuk, mire képes. Két napja csatlakozott hozzánk, még csak kétszer edzett a csapattal, de elképzelhető, hogy már a bolgárok ellen szerepet kap az együttesben.

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Sallai Roland, a német Freiburg támadója arról beszélt, hogy a hazai pálya mellett a harcosság lehet a bolgárok egyik fegyvere.

– Kemény mérkőzés vár ránk, amelyen célfutballt kell játszanunk. Harcosságban fel kell vennünk a kesztyűt a bolgárokkal, de csapatként és egyénileg is felénk billenhet a mérleg nyelve. Nagy érvágás, hogy több játékosunk nem lehet velünk, de akik itt vannak, képesek helyettesíteni a hiányzókat. Sajnos magyar szurkolók nem lehetnek ott a lelátón, azért küzdünk, hogy novemberben a Puskás Arénában játszhassunk egy újabb pótselejtezőt, és akkor már mi lehetünk hasonló előnyben riválisunkkal szemben – fogalmazott Sallai.

Marco Rossi keveset változtatott a szeptemberi kereten

Marco Rossi keveset változtatott a szeptemberi kereten

A szokásosnál kicsit bővebb keretet hirdetett ki Marco Rossi a férfi A-válogatott októberi mérkőzéseire, mivel ezúttal három meccsen lép pályára a csapat. Minden csapatrészben történtek kisebb változások, de ezúttal olyanokra is számít a szövetségi kapitány, akik szeptemberben még csak beugróként kaptak meghívót, teljesítményükkel azonban kivívták a szakmai stáb bizalmát. A keret újonca a ZTE FC-ben játszó Könyves Norbert, de Marco Rossitól a Kasimpasában játszó Varga Kevin is most kapott először meghívót.

Tovább

Könyves Norbert, a válogatott újonca is válaszolt az újságírók kérdéseire, és elmondta: barátságos fogadtatásban volt része, minden kerettag sokat segített a beilleszkedésben, nagyon jók az első benyomásai, Szófiában pedig az lesz a legfontosabb, hogy a csapat betartsa a szövetségi kapitány taktikai utasításait.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.