Marco Rossi keveset változtatott a szeptemberi kereten
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. szeptember. 28., 15:03
Marco Rossi keveset változtatott a szeptemberi kereten

A szokásosnál kicsit bővebb keretet hirdetett ki Marco Rossi a férfi A-válogatott októberi mérkőzéseire, mivel ezúttal három meccsen lép pályára a csapat. Minden csapatrészben történtek kisebb változások, de ezúttal olyanokra is számít a szövetségi kapitány, akik szeptemberben még csak beugróként kaptak meghívót, teljesítményükkel azonban kivívták a szakmai stáb bizalmát. A keret újonca a ZTE FC-ben játszó Könyves Norbert, de Marco Rossitól a Kasimpasában játszó Varga Kevin is most kapott először meghívót.

A szokásos két mérkőzés helyett ezúttal három mérkőzés vár a válogatottra, hiszen a Szerbia és Oroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést megelőzően október 8-án Eb-pótselejtezőn Bulgária ellen lép pályára az együttes. A védőknél Botka Endre és Hangya Szilveszter is ott van a keretben, de a szeptemberben csak később meghívott Kecskés Ákosra is számít a kapitány. Ugyanez elmondható a középpályán Holender Filipről, míg Gazdag Dániel, aki egy hónapja a koronavírus-járvány miatt nem csatlakozhatott a csapathoz, ezúttal remélhetőleg már részese lehet majd az összetartásnak.

A támadóknál a ZTE FC-nél is kitűnő teljesítményt nyújtó Könyves Norbert szerepel újoncként, illetve a nyár egyik átigazolási szenzációját szolgáltató Varga Kevin, a török Kasimpasa játékosa is ott van a keretben.



– Vannak a keretben olyan játékosok, akiknek a meghívását már szeptemberben is terveztük, de sérülés miatt le kellett mondanunk róluk – fogalmazott az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Könyvest már hosszú ideje figyeljük, nagyszerű formában van, de a sérülése miatt nem tudtuk meghívni egy hónappal ezelőtt, és ugyanezen indok miatt kellett eltekintenünk Hangya és Botka szerepeltetésétől is. Olyan játékosokat is meghívtunk, akik szeptemberben lehetőséget kaptak és éltek vele, így most már az edzőtábor elejétől kezdve számolunk velük. A mostani keretben két játékossal több van, hiszen eggyel több meccset játszunk, de huszonhárom mezőnyjátékos és három kapus véleményem szerint biztosítja azt, hogy megfelelően tudjuk frissíteni a csapatot a második és a harmadik mérkőzésre is. Ezúttal is a két éve érvényben lévő szabályok mentén alakítottuk ki a keretet, ugyanakkor van egy kivétel Szalai Ádám személyében, aki egy héttel ezelőttig a Mainz első csapatával edzett, illetve a Német Kupában is pályára lépett, de jelenleg is tréningezik, vagyis jó formában van.

A csapat első meccse a szófiai Eb-pótselejtező lesz, amely túlzás nélkül nevezhető az idei esztendő eddigi legfontosabb meccsének. Ezt követően két Nemzetek Ligája-mérkőzés vár a csapatra, vagyis olyan sorozatterhelés során kell helyt állnia a válogatottnak, amire korábban nem volt példa.

Mindenki nagyon jól tudja, hogy mennyire fontos a Bulgária elleni mérkőzés. Hosszú ideje tanulmányozzuk az ellenfelünket, és alaposan felkészültünk belőlük, de valószínűleg ez fordítva is igaz. Papíron 50-50 az esélye a két csapatnak, de ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint a szeptemberi két mérkőzésen, akkor növelhetjük az esélyünket a továbbjutásra. Bíznunk kell magunkban, a képességeinkben, az elvégzett munkában és a taktikánkban! 

Hat nap alatt játszunk le három mérkőzést, így egész biztos, hogy a második és a harmadik meccsen is más kezdőcsapattal lépünk majd pályára, hogy a lehető legjobb állapotban lévő játékosokkal kezdjük mindegyik mérkőzést.

A kerettagok október 4-én, vasárnap találkoznak Budapesten, majd három nappal később utaznak el Szófiába, az Eb-pótselejtező helyszínére. A válogatott Bulgáriából Belgrádba utazik, ahol 11-én lép pályára, majd a szerb fővárosból Moszkva lesz az újabb úti cél, ahol 14-én játssza le utolsó októberi mérkőzését.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.