Marco Rossi: Büszkék lehetnek magukra a játékosaim
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 19., 18:54
Marco Rossi: Büszkék lehetnek magukra a játékosaim

A szövetségi kapitány szerint újabb lépést tett előre a magyar válogatott. Marco Rossi bízik benne, hogy töretlen marad a csapat fejlődése.

A vb-címvédő franciák elleni Európa-bajnoki mérkőzésen a magyar csapat remek teljesítményt nyújtva 1-1-es döntetlent ért el, ezzel a torna eddigi egyik legnagyobb meglepetését okozta.

Szép volt, fiúk! Bravúros és megérdemelt pontszerzés a vb-címvédő ellen!

Szép volt, fiúk! Bravúros és megérdemelt pontszerzés a vb-címvédő ellen!

A magyar válogatott az első félidő után Fiola Attila góljával még vezetett a vb-címvédő franciák ellen második Európa-bajnoki mérkőzésén, végül bravúros, 1-1-es döntetlennel zárta a találkozót.

Tovább

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzést követően elmondta: pályafutása egyik legszebb napja a mai.

– A portugálok ellen vereség után volt néhány nehéz napunk, nem gondoltam, hogy képesek leszünk ilyen teljesítményt nyújtani – ismerte el a szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón. – Nem elsősorban az eredmény, hanem a mutatott játék miatt kell örülnünk, a játékosok is nagyon büszkék lehetnek magukra. A védelmünk hatalmas munkát végzett, nagyon jók voltak a belső és a szélső védőink is, ugyanez igaz a középpályásainkra. Örülök, hogy tovább folytatódott az a javulási folyamat, amely már hosszabb ideje elkezdődött. Tovább fejlődnek a játékosok, elsősorban hozzáállásban, remélem, ezt tovább tudjuk vinni, és akár már a németek ellen is újabb lépést teszünk előre. A mai mérkőzésen a franciák technikai fölénye jelentős volt, de ezt kompenzálni tudtuk motivációval, és azzal, hogy hatalmas szívvel játszottunk. Hálás vagyok a játékosoknak, és arra ösztönzöm őket, hogy folytassák a megkezdett munkát és a fejlődést. A magyar szurkolás páratlan európai és világszinten, azért dolgozunk keményen, hogy szurkolóink elégedettek legyenek velünk. Ez a mérkőzés egy kétórás adrenalinbomba volt, érzelmekből és feszültségből is bőven jutott a szurkolóknak.

Az olasz szakember újságírói kérdésre válaszolva elárulta, edzői karrierje egyik legszebb napja volt a mai.

– Az Európa-bajnokságokat eddig mindig a televízióban néztem, most pedig olyan csodálkozva nézek körül itt, mint gyerekek a vidámparkban. Ha már itt vagyunk a vidámparkban, játszani is akarunk egyet, jól akarunk teljesíteni, de ezzel együtt a földön kell járnunk. Most elmegyünk Münchenbe, és megpróbáljuk ott is a maximumot nyújtani – tette hozzá Marco Rossi.

Nemcsak a magyar, hanem a francia szövetségi kapitány is megdicsérte a magyar csapatot. Didier Deschamps szerint a magyar válogatott helyenként nagyszerűen játszott, és jobban alkalmazkodott a nagy meleghez is, mint saját játékosai.

– Az első 10-15 perc nagyon melós volt, nehezen rázódtunk bele a mérkőzésbe, aztán később javult a teljesítményünk. Kihúzódtunk a szélekre, lehetőséget teremtettünk, még ha ezekből nem is sikerült gólt szereznünk – így Didier Deschamps. – Az első félidő végén kaptunk egy gyomorütést a magyar góllal. El kell ismerni, hogy a magyarok helyenként gyönyörűen játszottak saját közönségük előtt, mindent beleadtak, és nagyon jól védekeztek. A második félidőben egyenlítettünk, nem adtuk fel egy percig sem. Tudtam, hogy ha nem adunk bele mindent, akkor nem nyerhetünk. Úgy tűnt, nekünk nehezebb dolgunk volt ebben a hőségben, mint a magyaroknak, a nehéz körülmények közepette ők voltak dinamikusabbak, mi ezúttal nem voltunk annyira frissek, mint amennyire lehettünk volna. A célunk a továbbjutás a csoportból, ehhez nem rossz az eddig megszerzett négy pont, de jobb lett volna, ha újabb három pontot szerzünk.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.