Szép volt, fiúk! Bravúros és megérdemelt pontszerzés a vb-címvédő ellen!
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 19., 17:16
Szép volt, fiúk! Bravúros és megérdemelt pontszerzés a vb-címvédő ellen!

A magyar válogatott az első félidő után Fiola Attila góljával még vezetett a vb-címvédő franciák ellen második Európa-bajnoki mérkőzésén, végül bravúros, 1-1-es döntetlennel zárta a találkozót.

Négy nappal a bemutatkozó mérkőzésünk, a portugálok elleni összecsapás után ismét a Puskás Arénában lépett pályára a magyar válogatott az Európa-bajnokságon, ezúttal 55 998 néző előtt. Az Eb-címvédő után a vb-címvédő volt az ellenfél, az a francia válogatott, amely az első fordulóban Münchenben győzte le 1-0-ra a németeket.

Marco Rossi csupán egy helyen változtatott a portugálok elleni kezdőcsapaton, Nego Loic került be Lovrencsics Gergő helyére. A kapuban Gulácsi Péter kezdett, előtte a Botka Endre, Orbán Willi, Szalai Attila belsővédő hármas játszott, a középpálya tengelyében Nagy Ádám, Schäfer András és Kleinheisler László kapott helyet, Fiola Attila szerepelt a bal oldalon, Nego pedig a jobbon. A franciák kezdőcsapata is csak egy helyen változott, Hernandez helyére Digne került be, vagyis a legnagyobb sztárok, mint Mbappé, Griezmann, Benzema, Pogba, Kanté vagy Varane ott volt a pályán a kezdő sípszónál.

Bátran kezdtük a mérkőzést, az első tíz percben a franciák nem tudtak mezőnyfölényt kialakítani, sőt a magyar válogatott volt kezdeményezőbb, szabadrúgáskból és szögletből is tudtunk veszélyeztetni az ellenfél kapuja előtt, de beadásainkból nem alakult ki komolyabb helyzet. A 14. percben a franciák első lehetőségénél Gulácsinak kellett védenie, majd hárította a kipattanót követő lövést is, de az már lesről érkezett. A 17. percben egy bal oldali beadás után Mbappé fejelt kevéssel a bal kapufa mellé, majd öt perccel később újra a 16-oson belül fejelhetett, ezúttal pontatlanabb volt.

Az első félidő ivószünete előtt Szalai Ádám maradt a földön egy ütközés után, elővigyázatosságból nem folytatta a játékot, Nikolics Nemanja állt be a helyére. A MOL Fehérvár csatárát rögtön a beállása után fejbe találta egy nagy erejű lövés, de ő szerencsére ápolás után folytatni tudta a játékot. A 31. percben az addigi legnagyobb helyzet maradt ki: Mbappé tette vissza a labdát az ötös sarkától a második hullámban érkező Benzema elé, akinek kapáslövése centikkel tévesztett célt.

A 33. percben Mbappé cselezte be magát a 16-osunkon belülre, de majd keresztbe ellőtte a kapu előtt a labdát. Ebben a periódusban a magyar térfélen zajlott a játék, a franciák egyre lendületesebb játékkal hajtottak a vezető gólért, a mieinknek egyetlen esélye volt: a masszív védekezés, és a megszerzett labdákkal vezetett gyors ellentámadások.

Egy ilyen akció végén, a 45. percben megszereztük a vezetést: egy keresztpassz után Fiola fejelt Sallainak, majd visszakapta a labdát, Varane-t és Pavard-t is lefutotta, betört a tizenhatoson belülre, majd a balösszekötő helyéről, 7 méterről okosan a jobb alsó sarokba lőtt (1-0)! A játékvezető rátett néhány extra percet is a jelzett hosszabbításra, de a szünetig nem változott az eredmény.

Az első félidőben nagyot küzdött a magyar csapat, Schäfer 6 kilométer fölötti futóteljesítményt nyújtott, a legtöbbet futó öt játékos közül négy magyar volt az első 45 percben.

Ahogyan arra számítani lehetett, a fordulás után is a franciák diktálták a tempót, de a kontratámadásainkban rendre benne volt a veszély, előbb Sallai jutott lövési lehetőséghez a balösszekötő helyén, majd az 59. percben a jobb oldalon vezettünk akciót, melynek végén az öt és felesen belülről szabadítottak fel a vendégek. Egy perccel később a csereként beállt Dembelé lőtt kiszorított szögből kapufát, majd a 68. percben egyenlítettek a franciák: egy gyorsan elvégzett kirúgásra nem értünk vissza, Mbappé az öt és feles jobb sarkától beadott, Orbán csak belepiszkálni tudott a labdába, ami így lett jó a második hullámban teljesen üresen érkező Griezmann-nak, 8 méteres lövése védhetetlen volt (1-1).

A 74. percben Sallai Roland 18 méteres lövése után egy védő blokkolni tudott, majd a nagyot küzdő Schäfer András adta át a helyét a csereként beálló Cseri Tamásnak. A franciák próbálták folyamatos nyomás alatt tartani a kapunkat, a 82. percben Mbappé lövésénél kellett nagyot védenie Dibusznak. A hátralévő percekben is hatalmas szívvel küzdött a csapat, és hiába tettek meg mindent a franciák a győztes gól megszerzéséért, a mieink fáradtan is példás fegyelmezettséggel védekeztek, és állták a sarat a kapunk előtt. A 4 perces hosszabbítás végéig az eredmény nem változott, válogatottunk nagyszerű teljesítménnyel, megérdemelten szerezte meg az egyik pontot. 

Ami a statisztikákat illeti: a legtöbbet futó mezőnyjátékos Nagy Ádám volt, a franciák 61 százalékban birtokolták a labdát, a mieinknek három, a franciáknak négy kapura tartó lövésük volt. A meccs emberének Kleinheisler Lászlót választotta meg az UEFA.

A mieink az utolsó csoportfordulóban, jövő szerdán 21.00 órakor Münchenben lépnek pályára a német válogatott ellen. 

Magyarország-Franciaország 20210619
2021.06.19. (szombat)
EURO2020 A csoport
Magyarország HUN
Magyarország
Franciaország
Franciaország FRA

Magyarország
Magyarország
Marco Rossi
4
5
6
7
8
9
13
20
21
1
Lloris
2
Pavard
3
Kimpembe
4
Varane
6
Pogba
7
Griezmann
10
Mbappé
13
Kanté
14
Rabiot
18
Digne
19
Benzema
Magyarország-Franciaország 20210619
Franciaország
Didier Deschamps
Franciaország
Cserék
Magyarország
Magyarország
2
Lang Ádám
3
Kecskés Ákos
10
Cseri Tamás
74'
11
Holender Filip
12
Dibusz Dénes
14
Lovrencsics Gergő
83'
17
Varga Roland
18
Sigér Dávid
19
Varga Kevin
22
Bogdán Ádám
23
Nikolics Nemanja
25'
52'
24
Schön Szabolcs
Franciaország
Franciaország
5
Clément Lenglet
8
Thomas Lemar
86'
9
Olivier Giroud
75'
11
Ousmane Dembélé
56'
86'
12
Corentin Tolisso
75'
88'
90'
16
Steve Mandanda
17
Moussa Sissoko
21
Lucas Hernández
23
Mike Maignan
24
Léo Dubois
25
Jules Koundé
26
Marcus Thuram


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.