Marco Rossi: Büszke vagyok a játékosokra!
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. szeptember. 27., 01:33
Marco Rossi: Büszke vagyok a játékosokra!

Az olaszok elleni 2-0-s vereséget követően Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: Szalai Ádám fontossága akkor lesz igazán szembetűnő, amikor már nem lesz ott a pályán.

Olasz siker a Puskásban, másodikként zártuk az NL-csoportkört

Olasz siker a Puskásban, másodikként zártuk az NL-csoportkört

Férfi A-válogatottunk másodszor is alulmaradt az Eb-címvédővel szemben, az olasz válogatott 2-0-ra győzött a Puskás Arénában.

Tovább
 
– Szép lett volna, ha még egyszer csodát tudunk tenni, és a visszavonuló Szalai Ádámot egy csodálatos emlékkel ajándékozhatjuk meg – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány. – Azért így is emlékezetes marad számára a búcsúmeccs, hatalmas ovációt kapott a mérkőzés végén, mindenki állva tisztelgett a pályafutása előtt. Amit ma este megélt, azt egy életre magával viszi, és mi is vele együtt. Szalai Ádám igazi vezére volt ennek a válogatottnak, és attól félek, sokan csak akkor fogják megérteni, mennyire fontos láncszeme volt az együttesnek, amikor már nem lesz ott a csapatban. A vezér szerepet nem lehet megvásárolni, vagy megvan valakiben, vagy nincs, vagy elismernek a társak vezérnek, vagy nem. 
 
 
– Csodát akartunk tenni, de amikor ilyen minőséget képviselő csapat ellen játszol, szinte hibátlanul kell lehoznod a mérkőzést, és reménykedni abban, hogy az ellenfél elkövet hibákat, valamint melléd áll a szerencse. Ma este mi követtünk el egy-két hibát, és a szerencse sem állt mellénk: Donnarumma óriási formában védett, nem véletlenül tartják a világ egyik legjobb kapusának. Az első félidőben rossz volt a játékértelmezésünk, és a kispadról nagyon nehéz volt kommunikálni a túlsó oldal felé, nem jutottak el az információk a játékosokhoz. Szeretném ugyanakkor kiemelni, hogy nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy felelősöket keressünk, egy csapat vagyunk, akkor is ha hibázunk, egyedül az edzőt lehet felelősségre vonni. Büszke vagyok a játékosokra, mert ismét hatalmasat küzdöttek, főleg a második félidőben többször is nehéz helyzetbe hoztuk az olaszokat. Jár a gratuláció a Nemzetek Ligája-sorozatért a srácoknak, mindent kiadtak magukból, amikor pályára léptek. A legerősebb csapat ütött el bennünket a folytatástól, kívánom, hogy ezek után az olaszok nyerjék meg a sorozatot. Sok szurkológárdát, teli stadiont láttam már, de az az atmoszféra, amelyet a magyar szurkolók képesek teremteni, egészen különleges, egyedülálló a világon – fogalmazott Marco Rossi. 
 
A szövetségi kapitány azt is elárulta: Szalai Ádám után novemberben az elmúlt másfél évtized egy másik nagy játékosegyéniségének, Dzsudzsák Balázsnak is meg fogja adni a lehetőséget, hogy a pályán búcsúzzon el a válogatottól.  
 

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.