Magabiztos győzelem az észtek ellen a Nemzetek Ligájában
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. november. 15., 23:40
Magabiztos győzelem az észtek ellen a Nemzetek Ligájában

Férfi A-válogatottunk végig dominálni tudott az észtek elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésen, és Willi Orbán, valamint Szalai Ádám góljaival 2-0-ra legyőzte ellenfelét.

A magyar válogatott októberben 3-3-as döntetlent ért el Tallinnban az észtek ellen, és ezzel elveszítette az esélyét arra, hogy megnyerje Nemzetek Ligája-csoportját. Az utolsó két NL-mérkőzés mégsem volt tét nélküli, a csoport második helyéért még nyílt volt a harc, és a decemberi Eb-sorsolás kalapbeosztása szempontjából sem volt mindegy, hogyan zárjuk a csoportküzdelmeket.

A tallinni mérkőzéshez képest négy új játékos került be Marco Rossi, illetve az őt helyettesítő Cosimo Inguscio kezdőcsapatába, a betegség miatt hiányzó Gulácsi Péter helyén Dibusz Dénes kezdett, rajta kívül Korhut Mihálynak, Kalmár Zsoltnak és Pátkái Máténak is bizalmat szavazott a szakmai stáb.

A meccs első helyzete az észtek előtt alakult ki, a 7. percben, egy szöglet után Vihmann fejelt kapura, Dibusz Dénes bravúros vetődéssel védett. Egy perccel később a magyar válogatott jutott szöglethez, Kalmár Zsolt beadása után Willi Orbán 7 méterről fejelt a kapu bal oldalába, harmadik válogatott meccsén első gólját szerezve (1-0). A magyar válogatott támadásban maradt a vezetés megszerzése után, helyzeteket is kialakítottunk, a 12. percben Aksalu kapus bizonytalankodása után Nagy Dominik vette célba az üres kaput, de a kapus visszaért és védett. A folytatásban is többször sikerült megbontanunk az észtek védelmét, de a befejezések nem voltak kellően pontosak, így nem tudtuk megduplázni az előnyt.

A második félidő nagy magyar helyzettel kezdődött, Kalmár kapu elé ívelt szabadrúgása után Orbán fejelt közelről kapura, Aksalu nagy bravúrral védett. Annyiban nem változott a játék képe, hogy a magyar válogatott jelentős mezőnyfölényben játszott, de igazán nagy helyzetet a következő 20 percben nem tudtunk kialakítani. A 65. percben kihasználtuk első cserelehetőségünket, Dzsudzsák Balázs váltotta Nagy Dominikot. A 69. percben Nagy Ádám támadta meg Tenistét a jobb oldalon, a tizenhatos vonalánál, felperdült róla a labda, Aksalo bizonytalanul mozdult ki kapujából, Szalai Ádám kihasználta ezt, és a kapus fölött a hálóba fejelte a labdát (2-0). A hátralévő időben akadt egy-két ígéretes akcióink és lövési kísérletünk, de újabb gól nem született, a csoportban a magyar válogatott lett az első csapat, amely egynél több góllal győzte le az észteket.

A csoport másik mérkőzésén a görögök 1-0-ra legyőzték a finneket, így az állás nem változott, Finnország 12 pontjával maradt az élen (és már biztosan megszerezte az első helyet), a kilenc pontos görögök a második, a mieink hét ponttal a harmadik helyen állnak, Észtország egy ponttal az utolsó. A magyar válogatott vasárnap este 20.45-től a finnek ellen zárja a sorozatot a Groupama Arénában.

– Azt kaptam vissza a játékosoktól a pályán, amit a felkészülés során megbeszéltünk, és gyakoroltunk. Megérdemelten nyertünk, ellenfelünknek egyetlen helyzete volt, még a mérkőzés elején, ezt követően viszont semmi sem veszélyeztette a győzelmünket. Külön örülök, hogy kapott gól nélkül sikerült zárnunk a mérkőzést, ami annak köszönhető, hogy a játékosok legjobb tudásukat adták a pályán – fogalmazott a lefújás után Cosimo Inguscio.

Magyarország-Észtország 2-0 (1-0)
Magyarország: Dibusz Dénes - Baráth Botond, Willi Orbán, Kádár Tamás, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Pátkai Máté, Kalmár Zsolt (Kleinheisler László, 84.)- Nagy Dominik (Dzsudzsák Balázs, 65.), Szalai Ádám (Böde Dániel, 76.), Kovács István
Észtország: Aksalo - Teniste, Vihmann, Tamm, Pikk - Ojamaa (Zenjov, 60.), Dmitrijev, Vassiljev (Purje, 82.), Antonov - Luts (Puri, 77.), Anier
Gólszerző: Orbán a 8., Szalai a 69. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.