Három gólt lőttünk, de csak egy pontot szereztünk Tallinnban
Férfi A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2018. október. 15., 22:28
Három gólt lőttünk, de csak egy pontot szereztünk Tallinnban

Férfi A-válogatottunk kétszer hátrányban volt, egyszer vezetett, végül 3-3-as döntetlent játszott az észtekkel a két csapat tallinni Nemzetek Ligája-összecsapásán.

A múlt heti, athéni vereség után a magyar válogatott azzal a céllal utazott el Tallinnba, hogy egy győzelemmel életben tartsa reményeit a csoportgyőzelemre. Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés előtt kiemelte: megtévesztő, hogy az észtek pont nélkül állnak három forduló után, mert játékuk alapján jóval többet érdemeltek, mint amit az eredménysoruk mutat.

A mieink kezdőjében négy változás történt a múlt heti mérkőzéshez képest: bekerült a csapatba Lovrencsics Gergő, az A-válogatottban debütáló Baráth Botond, valamint Nagy Dominik és Kovács István is. Az észtek kezdték aktívabban a mérkőzést, s bár labdabirtoklásban hamar kiegyenlítetté tettük a játékot, támadásaink semmiféle veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A 20. percben megszerezték a vezetést a házigazdák: egy ártalmatlannak tűnő helyzetben elcsúszott a mieink védekezése, az észtek kijátszották a bal oldalra a labdát Henri Anierhez, aki pontosan centerezett, az érkező Siim Luts pedig megelőzte Kádár Tamást és közelről a hálóba továbbított (1-0).

Mindössze négy percet kellett várni a magyar egyenlítésre, némi szerencsével került a labda két kilépő védő között Nagy Dominikhoz, aki kapura fordult, majd egy védő szorításában, 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, első gólját szerezve az A-válogatottban (1-1). A folytatásban kiegyenlített volt a játék, a szünetig egyik csapat sem tudott nagyobb helyzetet kidolgozni. A félidő hosszabbításában Szalai Ádám ugratta ki Nagy Dominikot, aki ismét ziccerben tört kapura, de lövését bravúrral fogta az Aksalu sérülése miatt néhány perccel korábban beálló Lepmets kapus.

A második félidőt jobban kezdtük, és az 54. percben megszereztük a vezetést is: Kovács István bal oldali szöglete után rövid volt a hazaiak felszabadítási kísérlete, Sallai Roland visszafejelte a labdát, amit az 50. válogatott meccsén pályára lépő Szalai Ádám a kapunak háttal állva vett át, majd megfordult, és 3 méterről a hálóba lőtt (1-2).

A vezető gól után átadtuk a kezdeményezés lehetőségét az észteknek, és a labdaszerzések után próbáltunk meg ellenakciókat vezetni. A 71. percben az észtek szerencsés góllal egyenlítettek: egy bal oldali támadás végén Artur Pikk adott középre, a percekkel azelőtt beállt Pátkai Máté megpróbált blokkolni, de a lábáról Gulácsi Péter fölött a kapunkba hullott a labda (2-2).

A második észt gól után ismét aktívabbak lettünk, de egy újabb hibánkat kíméletlenül kihasználta a hazai csapat: egy előrelőtt labdát Kádár Tamás engedett el, Henri Anier élt a lehetőséggel, és Gulácsi Péter lábai között a kapu közepébe helyezett (3-2). Ezúttal sem sokáig vezettek az észtek, Kovács István jobb oldali szöglete után Szalai Ádám a rövid saroknál a kapuba csúsztatott, Lepmets már csak a hálóba tudta segíteni a labdát (3-3).

A hajrában a magyar válogatott volt veszélyesebb, de az adódó helyzeteit nem tudta értékesíteni, így be kellett érnie az egy ponttal – a lefújásig maradt a döntetlen. A mieinkre még két hazai mérkőzés vár a Nemzetek Ligájában, novemberben az észteket, majd a finneket fogadjuk a Groupama Arénában ( jegyinformációk a két mérkőzésre).

A csoport másik mérkőzésén a finnek 2-0-ra legyőzték Görögországot, így négy forduló után hibátlanul, 12 ponttal vezetik a csoportot a 6 pontos görögöket és a 4 pontos magyar válogatottat megelőzve, az észtek egy ponttal állnak a csoport negyedik helyén.

Észtország-Magyarország 3-3 (1-1)
Észtország: Aksalu (Lepmets, 43.) – Pikk, Tamm, Baranov, Teniste – Mets, Antonov – Luts, Vassiljev, Ojamaa – Anier (Purje, 90.)
Magyarország: Gulácsi Péter – Baráth Botond, Willi Orbán, Kádár Tamás – Lovrencsics Gergő (Bese Barnabás, 80.), Kovács István, Nagy Ádám – Nagy Dominik (Eppel Márton, 75.), Kleinheisler László (Pátkai Máté, 68.)– Sallai Roland, Szalai Ádám
Gólszerzők: Luts 20., Pátkai (öngól) 70., Anier 79., ill. Nagy D. 24., Szalai 54., Szalai 81.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...