Gulácsi Péter: Javulnunk kell a folytatásra!
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. október. 09., 10:54
Gulácsi Péter: Javulnunk kell a folytatásra!

A magyar válogatott 3-1-re megnyerte a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőt, de a mezőny legjobbja, Gulácsi Péter szerint minden játékos érezte a lefújás után, hogy a mutatott játék nem volt az igazi.

A magyar válogatott többek között annak köszönheti sikerét, hogy az ellenfél kapuja előtt hatékony volt, és kevés lehetőségéből hármat is kihasznált, a kapujában pedig a nagyszerűen teljesítő Gulácsi Péter állt, aki több bravúrral segítette a csapatot. A legnagyobb védését az első félidő végén, 1-0-s vezetésnél mutatta be, amikor Kraev közeli sarkazásánál elképesztő bravúrral lábbal szögletre mentett.

Kétgólos siker Szófiában, egy meccsre az Eb!

Kétgólos siker Szófiában, egy meccsre az Eb!

A magyar válogatott Willi Orbán, Kalmár Zsolt és Nikolics Nemanja góljaival 3-1-re legyőzte a bolgárokat a két csapat szófiai Eb-pótselejtezőjén, és novemberben Izlanddal játszhat az Európa-bajnoki szereplésért.

Tovább

A Lipcsében légióskodó kapusnak ezen kívül is voltak szép védései, a lefújás után Marco Rossi szövetségi kapitány is úgy értékelt, hogy egyértelműen Gulácsi volt csapata legjobbja.

– Örülök, hogy néhány védésemmel segíthettem a csapatot. A szünet előtti védés talán az egyik fordulópontja volt a meccsnek, mert nagyon fontos volt, hogy előnnyel menjünk a félidőre, ráadásul a fordulás után azonnal megszereztük a második gólt. ezek kulcspillanatok voltak, amelyekből mi jöttünk ki jól – fogalmazott Gulácsi. – Nagyon boldogok vagyunk továbbjutás miatt, de azt is tudjuk, javulnunk kell, mert ezen a mérkőzésen nem játszottunk jól. Sok volt a hiba a játékunkban, mind támadásban, mind védekezésben, de a lényeg, hogy készülhetünk a novemberi pótselejtezőre. A lefújás utáni öröm során mindannyian éreztük, hogy ez a teljesítmény nem volt az igazi, ugyanakkor korábban előfordult, hogy jobban játszottunk riválisunknál, mégis elcsúsztunk apró dolgokon, és végül alulmaradtunk. Most fordított volt a helyzet, de a szerencse is hozzátartozik a futballhoz. Ez ma mellettünk volt, de azt sem szabad elfelejteni, hogy alaposan megdolgoztunk érte. A legfontosabb a továbbjutás kiharcolása, és az, hogy készülhetünk a pótselejtező döntőjére. A hazai pálya, és saját közönségünk hatalmas lökést adhat Izland ellen, de addig is várnak ránk feladatok, hiszen a következő napokban erős csapatok ellen játszunk idegenbeli Nemzetek Ligája-mérkőzéseket.

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzést követő sajtótájékoztatón kiemelte: van elképzelése, miért nem működött a csapat játéka, és még a meccs éjszakáján alaposan kielemzi a stábtagokkal a mérkőzést.

– Közel sem voltunk olyan agresszívak, mint az előző meccseken, túl sok területet hagytunk az ellenfélnek. A bal oldalon nagyon sokat szenvedtünk, sokszor lekéstünk az ellenfélről, főleg a remekül beszálló Deszpodov becserélése után. Nincs időnk hosszas elemezgetésre, mert két pihenőnap után máris újabb mérkőzés jön, addigra ki kell javítani a hibákat. Ezt a problémát még az éjjel meg kell oldanunk, hogy a szerbek elleni mérkőzés előtt át tudjuk beszélni a játékosokkal a hibákat – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Marco Rossi: Szerencse is kellett a sikerhez

Marco Rossi: Szerencse is kellett a sikerhez

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a szófiai eredménynek örült, a mutatott játékkal azonban nem volt elégedett.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.