Gera Zoltán: Értékelni kell a megszerzett pontot
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. november. 15., 23:49
Gera Zoltán: Értékelni kell a megszerzett pontot

A szerbek elleni, 1-1-re végződött hazai Nemzetek Ligája-összecsapás után a magyar csapatot irányító Gera Zoltán elmondta: a játékosok csalódottak voltak a győzelem elmaradása miatt.

Marco Rossi és Cosimo Inguscio távollétében Gera Zoltán irányította a kispadról a magyar válogatottat a szerbek ellen, és az 1-1-re végződött összecsapás után ő értékelte a találkozót.

– Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sorra alakítottunk ki a helyzetet, míg a szerbek egyetlen helyzetükből gólt szereztek – fogalmazott Gera. – Ebben a periódusban domináltunk, helyzeteket alakítottunk ki, majd a félidőben azt beszéltük meg, hogy agresszíven kell letámadni és hibára késztetni az ellenfelet. Ez eleinte sikerült, de ahogy telt az idő, fáradt a csapat, és a vendégek előtt is több lehetőség adódott. Azt gondolom, ez a szerbek ellen teljesen normális, hiszen nagyon komoly minőséget képviselnek a játékosaik.

Megfogyatkozott kerettel is pontot szereztünk Szerbia ellen

Megfogyatkozott kerettel is pontot szereztünk Szerbia ellen

A magyar válogatott hátrányba került a szerbek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Puskás Arénában, de Kalmár Zsolt góljával még a szünet előtt egyenlített, és végül 1-1-gyel zárta a sorozat utolsó előtti mérkőzését.

Tovább

– Az utolsó 15 percben hektikus volt a meccs, szétszakadt a pálya, ezért mindkét oldalon alakult ki lehetőségek. Igazságtalan lett volna, ha elveszítjük, mert szerintem összességében közelebb álltunk a győzelemhez, mint a szerbek, és az utolsó pár percet leszámítva többet is tettünk a sikerért. Értékelni kell az egy megszerzett pontot, és azt, hogy Szerbia két meccsből egyszer sem tudott nyerni ellenünk, ez mindenképpen bravúr. A játékosok csalódottak voltak a meccs után, mert ők is úgy érezték, hogy elég helyzetünk volt a győzelem megszerzéséhez – fogalmazott Gera Zoltán.

Nikolics Nemanja pályafutása során első alkalommal csapatkapitányként vezette ki a válogatottat a találkozóra, jól játszott, emellett egy remek gólpasszal is segítette a csapatot.

– Fantasztikus érzés volt, hogy én lehettem a csapatkapitány – fogalmazott a MOL Fehérvár támadója. – Szalai Ádám nagyon hiányzott az öltözőben, de próbáltam saját magamat adni, és amennyire lehet, átvenni a szerepét. Fantasztikus érzés volt a szerbek ellen csapatkapitányként pályára lépni, igazán csodás pillanat volt ez a számomra. Sajnálom, hogy nem nyertünk, mert megérdemeltük volna a három pontot. Az első tíz percben még nem találtuk a ritmust, de a félidő hátralévő részében nagyon jól játszottunk, a kapott gól után megnyugodott a csapat, és szép focit produkáltunk. Lövéseink, szögleteink voltak, majd egy begyakorolt támadás végén nagyon szép gólt lőttünk, külön öröm számomra, hogy gólpasszt tudtam adni. Négy-öt alapemberünk hiányzott a keretből, de megmutattuk, hogy nélkülük is stabil csapat vagyunk. Fegyelmezettek voltunk, minden párharcba agresszívan mentünk bele, és bár a végére elfáradtunk, le a kalappal a csapat teljesítménye előtt! Három nap múlva újabb fontos mérkőzés vár ránk, bízom benne, hogy sikerrel vesszük azt az akadályt, és oda tudunk érni az első helyre a Nemzetek Ligája-csoportban.

M GY D V RG KG P
Magyarország HUN 6 3 2 1 7 4 11
Oroszország RUS 6 2 2 2 9 12 8
Szerbia SRB 6 1 3 2 9 7 6
Törökország TUR 6 1 3 2 6 8 6


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.