Megfogyatkozott kerettel is pontot szereztünk Szerbia ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. november. 15., 22:42
Megfogyatkozott kerettel is pontot szereztünk Szerbia ellen

A magyar válogatott hátrányba került a szerbek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen a Puskás Arénában, de Kalmár Zsolt góljával még a szünet előtt egyenlített, és végül 1-1-gyel zárta a sorozat utolsó előtti mérkőzését.

A magyar válogatott csütörtökön megnyerte az év legfontosabb mérkőzését, az Izland elleni Eb-pótselejtező összecsapást, és ezzel bebiztosította helyét a jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Parádés hajrá után Eb-résztvevő a magyar válogatott!

Parádés hajrá után Eb-résztvevő a magyar válogatott!

A magyar válogatott a 88. percben még vesztésre állt az Izland elleni Eb-pótselejtezőn a Puskás Arénában, de parádés hajrával, Nego Loic és Szoboszlai Dominik góljaival a 92. percre megfordította az állást, és drámai végjátékban kiharcolta az Európa-bajnoki szereplést!

Tovább

A csapat nem sokat pihenhetett a nagyszerű diadalt követően, vasárnap már a szerb válogatott ellen lépett pályára a Nemzetek Ligája utolsó előtti fordulójában. A szakmai stáb és a játékoskeret is megfogyatkozott a meccs előtt, Marco Rossi után Cosimo Inguscio esett ki pozitív koronavírus-tesztje miatt, így Gera Zoltán irányította a csapatot a szerbek ellen.

A stáb egy fél csapatnyi játékosra nem számíthatott a mérkőzésen, Fiola Attila és Szalai Attila eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán, de nem segíthette a csapatot Sallai Roland, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szalai Ádám és Lovrencsics Gergő sem. Így végül csak Botka Endre, Holender Filip, Nagy Ádám, Szoboszlai Dominik és Kalmár Zsolt maradt az Izland elleni kezdőből.

Dibusz Dénes kezdett a kapuban, előtte Botka mellett a felnőtt válogatottban most debütáló Kecskés Ákos, valamint Lang Ádám kezdett, a jobb oldalt Bese Barnabásnak, a balt Holendernek kellett bejátszania, középen Sigér Dávid, Nagy Ádám és Kalmár Zsolt lépett pályára, elöl a csapatkapitány Nikolics Nemanja, valamint Szoboszlai Dominik szerepelt. A szerbek elvesztették a skótok elleni Eb-pótselejtezőjüket, ahhoz a meccshez képest Ljubisa Tumbakovics szövetségi kapitány öt helyen változtatta meg kezdőcsapatát.

A mérkőzés elején egyik csapat sem vállalt sok kockázatot, az első percekben nem forogtak veszélyben a kapuk, kiegyenlített volt a játék. A 10. percben vezettük az első ígéretes támadásunkat, melynek végén szögletre mentettek a szerb védők. A következő percekben a szerb térfélre tevődött át a játék, több lövési kísérletünk is volt, de Sigér és Nikolics sem találta jól el a labdát e próbálkozásoknál. A 17. percben a szerbek első helyzetükből gólt értek el, egy bal oldali akció során Radonic futotta le Kecskést a bal oldalon, kapura vezette a labdát, elhúzta Dibusz mellett is, majd a hálóba passzolt (0-1).

A 23. percben jegyezhettük fel az első kapura tartó magyar lövést, Szoboszlai távoli szabadrúgása után Dmitrovics kapus hárított a jobb alsó saroknál. A mieink birtokolták többet a labdát ezekben a percekben, de a 27. percben egy hosszú kirúgás után Dibusznak kellett jól kimozdulnia a gólvonalról, hogy ne legyen nagy baj a kapunk előtt. A 32. percben Szoboszlai szabadrúgása után szögletre pattant a sorfalról a labda, majd nem sokkal később Szoboszlai akcióból is megpróbálkozott egy távoli lövéssel, ez is a kapu mellé ment. A 36. percben hagytuk ki addigi legnagyobb lehetőségünket, egy gyors ellentámadás végén Nagy Ádám jobb oldali beadása után Szoboszlai közeli fejesét védte Dmitrovics.

A 39. percben szép góllal egyenlítettünk: Kalmár kényszerítőzött Nikoliccsal a 16-os vonalánál, majd a védők között támadt résben visszakapott labdát 11 méterről higgadtan a hálóba helyezte (1-1). A félidő utolsó lehetősége a szerbek előtt adódott, de nem végződött kapura tartó lövéssel - döntetlennel zárult a játékrész.

A magyar válogatott a fordulás után is stabilan védekezett, és vezetett egy-két ígéretes akciót is, de az első tíz percben nem alakított ki helyzeteket. Az 58. percben Nikolics Nemanja helyére Könyves Norbert érkezett, Sigér Dávid helyére pedig Nego Loic állt be.

A 65. percben Kalmár felezővonali labdaszerzését követően adódott nagy lehetőség a szerb kapu előtt, de nem sikerült lövésig vinni az emberfölényes szituációt. A lehetőség után Hangya Szilveszter állt be Holender Filip helyére, a hajrára fordulva pedig Gyurcsó Ádám és Schäfer András is pályára lépett.  A 81. percben a szerbek kontráztak, és alakítottak ki nagy lehetőséget, Jovics fordult kapura, de lövése kissé pontatlan volt, a jobb kapufa mellett suhant el a labda.

A 87. percben Dibusz mutatott be hatalmas bravúrt egy közeli lövésnél, és még a rendes játékidő utolsó percében is volt a szerbeknek egy nagy helyzetük. 

A négyperces hosszabbításban nem változott az eredmény, 1-1-es döntetlenjével a magyar válogatott pontszámban beérte a csoport élén álló, Törökországban 3-2-es vereséggel záró oroszokat. Csapatunk szerdán zárja a Nemzetek Ligája-sorozatot, a törökök elleni hazai összecsapással.

M GY D V RG KG P
Magyarország HUN 6 3 2 1 7 4 11
Oroszország RUS 6 2 2 2 9 12 8
Szerbia SRB 6 1 3 2 9 7 6
Törökország TUR 6 1 3 2 6 8 6

Magyarország-Szerbia 202011145
2020.11.15. (vasárnap)
NL2020 B liga - 3. csoport
Magyarország HUN
Magyarország
Szerbia
Szerbia SRB
Magyarország
Magyarország
2
8
12
13
15
18
21
1
Dmitrović
4
Milenković
5
Spajić
6
Nem. Maksimović
7
Radonjić
8
Gudelj
10
Tadić
11
Jović
16
Lukić
19
Ristić
22
Lazović
Magyarország-Szerbia 202011145
Szerbia
Aleksandar Janković
Szerbia
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Hangya Szilveszter
67'
90'
5
Cseri Tamás
7
Nego Loic
56'
16
Varga Kevin
17
Schäfer András
77'
19
Könyves Norbert
56'
59'
91'
20
Gyurcsó Ádám
77'
22
Hegedüs Lajos
Szerbia
Szerbia
2
Strahinja Pavlović
3
Filip Mladenović
61'
72'
89'
90'
92'
9
Dušan Vlahović
78'
85'
12
Đorđe Nikolić
13
Stefan Mitrović
14
Mijat Gaćinović
56'
15
Nikola Maraš
17
Lazar Randjelović
18
Saša Zdjelar
20
Sergej Milinković-Savić
78'
21
Marko Grujić
61'
23
Emil Rockov


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.