Fiola Attila: A folytatásban többet kell birtokolni a labdát
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 16., 16:36
Fiola Attila: A folytatásban többet kell birtokolni a labdát

Fiola Attila, a MOL Fehérvár védője és Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa is a szurkolók csodálatos teljesítményét, és a vereség utáni támogatásukat emelte ki a portugálok elleni, első Eb-mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Nyolcvannégy percig álltuk a sarat, de a hajrában hármat lőtt Portugália

Nyolcvannégy percig álltuk a sarat, de a hajrában hármat lőtt Portugália

A portugálok végig jelentős labdabirtoklási fölényben játszottak a magyar válogatott ellen a Puskás Arénában, de 84 percig nem tudták feltörni a szervezett védekezésünket. A hajrában egy peches góllal vezetést szereztek, és onnan már nem maradt esélyünk a pontszerzésre. A vége 0-3 lett.

Tovább

Rossz hírrel kezdődött a Portugália elleni találkozó másnapja: Gazdag Dániel sérülése sajnos a játékos és az egészségügyi stáb erőfeszítései ellenére sem jött rendbe, így a Philadelphia Union labdarúgója távozott a férfi A-válogatott keretéből, és visszatér klubjához.

Délután aztán Dibuszt Dénest és a portugálok ellen csereként beszálló Fiola Attilát kérdezhették az újságírók Telkiben, a csapat médiaközpontjában.

A válogatott második számú kapusát, Dibusz Dénest először kollégája, Gulácsi Péter teljesítményéről faggatták:

 Gula teljesítményét nagyon egyszerű most értékelni, hiszen nagyszerűen védett, és hozta azt, amit ilyenkor, egy ilyen ellenfél ellen kell. Kimagasló kapusteljesítmény nélkül nincs esély tartani a 0-0-t. Meg is kapta a dicséreteket tőlünk a félidőben és a mérkőzés után. Aztán később egyre többet beszélgetünk a mérkőzésről. Ma volt több idő rá, hogy átbeszéljük a dolgokat, szerintem tökéletesen tette a dolgát, a gólokról nem tehetett. Inkább a csapat teljesítményéről beszéltünk, és arról, hogy miben lehetne még javítani a játékunkon.

A következő ellenfélre rátérve, a ferencvárosi kapus elmondta, klubjában is beszélgettek róla, milyen volt a Bajnokok Ligájában Dembélé ellen futballozni, majd mit mutatott Mbappé a Barcelona és a PSG találkozásán.

– Azt gondolom, nem kell senkinek bemutatni ezt a válogatottat, minden mérkőzésükön látszik, milyen szintet képviselnek. Nyilvánvaló, hogy nem egyénileg kell felvenni velük a versenyt, hanem csapatszinten kell megnehezíteni a dolgukat, és élni a kínálkozó lehetőségekkel. Bízom benne, hogy sokat tudunk tanulni a tegnapi találkozóból, és örömet tudunk okozni a szurkolóknak.

Természetesen a játékosok mellett a szurkolók tegnapi teljesítménye is szóba jött, amelyről mindketten elmondták, felemelő érzés volt érezni az óriási támogatást a Puskás Arénában.

– A stadionhoz közeledve szurkolók tízezrei fogadtak minket, és már akkor olyan hangulatot teremtettek, amelyet utoljára talán 2016-ban élhettünk át. Az pedig végig hatalmas erőt adott a csapatnak, ahogy a mérkőzés alatt buzdítottak minket. Azt gondolom, a csapat mindent megtett, minden energiáját beleadta, és ez látszott a lelátóról is. Ennek szólt, hogy a vereség után is ünnepeltek, és a támogatásukról biztosítottak a szurkolók – fogalmazott Dibusz Dénes, aki válogatottal kapcsolatban még elmondta, szerencsére elszoktak a vereségtől, de ezúttal hiába szerették volna folytatni ezt a szép sorozatot. – Sosem teszünk egymásnak szemrehányást, együtt nyerünk és együtt veszítünk. Megszakadt a veretlenségünk, de megyünk tovább, egy csapatként.

Fiola Attila pedig arról beszélt, bár nagyon nehéz éjszakája volt a találkozó után, hiszen védőként az ő feladata is, hogy megőrizze a magyar kaput a góltól, a szurkolók buzdításától még most is libabőrös.

Fenomenális volt hazai pályán játszani. 2016-ban olyan hangulatot teremtettek a szurkolók, hogy azt hittem, ilyen alkalom soha többet nem lesz, de a tegnapi szurkolás ezt is felülmúlta. Elképesztő volt a tábor, valószínű, hogy miattuk tudtuk tartani a 0–0-t, amíg csak bírtuk.

Ami a mérkőzés tanulságait illeti, Fiola Attila szerint a labdabirtoklásban kell javulnunk:

– Többet kell birtokolnunk a labdát, mert ezek az ellenfelek hamar felőrölik a csapatot és a védelmét. Négy éve mérkőztünk meg utoljára Portugáliával, akkor Ronaldót fogtam, most Bernardo Silva volt az én oldalalom. Ilyen játékosok ellen nagyon nehéz dolgunk van, de jól álltuk a sarat, ezért is bosszantó ez a végeredmény.

A MOL Fehérvár FC játékosa zárásul még hozzátette, nagyon várja már a szombati, franciák elleni mérkőzést, hogy újra átélhesse, ahogy több tízezer ember támogatja a csapatot a pályán.

Ismét várják a szurkolókat a karszalagpontok

Ismét várják a szurkolókat a karszalagpontok

Hatalmas segítség volt, hogy a szurkolók nagyrésze korán felvette a karszalagját! Szombaton is nyitva vannak az átvételi pontok! A mai mérkőzés 15.00-kor kezdődik, ezért kérjük a szurkolókat, időben gondoskodjanak karszalagjaikról.

Tovább

A közösségi közlekedés, a metró és a villamos a megoldás az Eb ideje alatt

A közösségi közlekedés, a metró és a villamos a megoldás az Eb ideje alatt

A Puskás Aréna elhelyezkedése miatt kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel. A BKK a találkozók napján minden érintett villamos- és metrójáratot a szokottnál gyakrabban indít. Az Európa-bajnokság alatt a főváros több pontján, különösen az aréna közelében forgalomkorlátozás lesz érvényben.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.