Elemzés: Számos pozitív aspektusa volt a németek elleni mérkőzésnek
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 20., 18:24
Elemzés: Számos pozitív aspektusa volt a németek elleni mérkőzésnek

A magyar válogatott egyértelműen jobban játszott Németország ellen, mint a svájciakkal vívott nyitómérkőzésén. A kedvezőtlen eredmény ellenére érdemes megvizsgálni csapatunk teljesítményét, mivel annak számos pozitív aspektusa is akadt.

Javuló játék mellett sem tudtunk pontot szerezni a németek ellen

Javuló játék mellett sem tudtunk pontot szerezni a németek ellen

Az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában is pont nélkül maradt a magyar válogatott: bár harcosan, fegyelmezetten játszottunk, voltak jó periódusaink, de az ellenállhatatlanul játszó német válogatott mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Tovább

A német csapat lehengerlő támadójátékának nem könnyű ellenállni, azonban a védelmünket dicséri, hogy a házigazdák 19 lövésének átlagos xG értéke csupán 0,08 volt, amely átlagon alulinak mondható. A mezőnyjátékosaink 7 lövést blokkoltak, míg Gulácsi Péter 5 védést mutatott be. A viszonylag gyenge helyzetekből a német játékosok egyéni minősége kellett ahhoz, hogy nagy veszélyt teremtsenek. A lövések helyzete alapján ugyanis várhatóan 1,41 gólt kellett volna lőjenek (xG), azonban a kaput eltaláló lövések gólvonalon mért várható gól értéke (xGOT) már 3,16. Ezek alapján kijelenthető, hogy átlagosan kétszer olyan veszélyes helyzetet teremtettek a német játékosok lövéseikkel, mint az várható lett volna. Ez azonban a kapusunk jó teljesítményéről is árulkodik, ugyanis ezek alapján, több, mint 1 gólt (1,16) előzött meg védéseivel.



Gulácsi Péter védései mellett két tisztázással és egy begyűjtött beadással is hozzájárult a német támadások semlegesítéséhez. Továbbá megbízható passzaival hozzájárult a mi támadásaink építéséhez, aminek köszönhetően egy lövőhelyzet kialakításában közvetlenül is részt vett.



Sallai Roland és Szoboszlai Dominik 3-3 lövés mellett kulcspasszokkal és lövéssel végződő akciókban való részvétellel járultak hozzá a németek kapujának veszélyeztetéséhez. A támadók mellett Bolla Bendegúz újfent pozitív teljesítményt nyújtott támadásépítésben.

A Szoboszlai és Sallai a játék több aspektusában is kiemelkedett a mérkőzés során. Sallai Roland a labdavezetésben jeleskedett leginkább, a magyar játékosok között a leghosszabb össztávolság (207 m) mellett a legtöbb progresszív labdavezetést is ő érte el. Szoboszlai Dominik tudhatja magáénak a legtöbb pontos passzt (6) a támadóharmadban 100%-os hatékonyság mellett.



Varga Barnabás vívta a legtöbb sikeres fejpárbajt (6) a pályán lévő játékosok közül. Két lövése mellett kétszer is szabálytalankodtak ellene, valamint ő fogadta a legtöbb progresszív passzt (5) a magyar csapatban.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem jutott be a nyolcaddöntőbe a válogatott
Nem jutott be a nyolcaddöntőbe a válogatott

Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb ...

A számok is azt mutatják, megérdemelten nyertünk Skócia ellen
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: A rossz kezdés alapjaiban határozta meg az Európa-bajnokságot

Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb ...