Andorra a végén nehézzé tette a győzelmünket
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 08., 22:48
Andorra a végén nehézzé tette a győzelmünket

Férfi A-válogatottunk Szalai Ádám és Botka Endre góljával már az első félidő első felében kétgólos előnyre tett szert Andorra ellen a Puskás Arénában, de a folytatásban hullámzó volt a játékunk, a vendégek a hajrához közeledve szépítettek, így izgalmasra sikeredett a simának induló, de csak 2-1-re végződő vb-selejtező vége.

A magyar válogatott az angoloktól és az albánoktól elszenvedett vereségek után Andorra ellen a három pont megszerzésének reményében lépett pályár a Puskás Arénában. A miniállam válogatottját márciusban 4-1-re győztük le idegenben, ellenfelünk azóta San Marino ellen, egy 2-0-s győzelemmel megszerezte első pontjait a csoportban, majd papírforma vereséget szenvedett az angolok otthonában (0-4).

Marco Rossi szövetségi kapitány – részben kényszerből, részben taktikai megfontolásból – több helyen is változtatott az albániak kezdőcsapathoz képest. Dibusz Dénes állt a kapuban, előtte Fiola Attila, Lang Ádám és Szalai Attila alkotta a védelem tengelyét, jobb oldalon Botka Endre, bal oldalon Schön Szabolcs kapott helyet, a középpályán Nagy Ádám, Kleinheisler László és Schäfer András futballozott, míg a csatársorba visszatérhetett Szalai Ádám, akinek éktársa Sallai Roland volt.

A magyar válogatott kezdte kezdeményezőbben a mérkőzést, és már a 3. percben veszélyes szituáció alakult ki az andorrai kapu előtt, egy bal oldali beadás után a jobbösszekötő helyén érkező Botka Endre lőtt az oldalhálóba. A 8. percben Szalai Attila remek felívelése után Sallai Rolanddal szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. Szalai Ádám pontos ítéletvégrehajtónak bizonyult, a vetődő kapus helyére, a kapu közepébe helyezett (1-0).

A gól után támadásban maradtunk, a 17. percben Schön életerős átlövését követően a léc fölé tolta a labdát az andorraiak kapusa. A kis szögletből Schön adott be, Botka pedig 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-0).

A második gól után is nyomás alatt tartottuk a vendégek kapuját, ritkán került át a magyar térfélre a labda, az első andorrai lövési kísérletet a 34. percben jegyezhettük fel. A kétgólos előny birtokában, a félidő utolsó negyedórájára a játékunk veszített a lendületéből, de továbbra is irányítottuk a mérkőzést, Marco Rossin ugyanakkor többször is látszott a kispad mellett, hogy nem boldog a be-becsúszó hibák miatt. A szünetig nem változott az eredmény, a magyar válogatott kétgólos előnnyel kezdte meg a pihenőt.

A szünetben a szövetségi kapitány kettőt cserélt, Kleinheisler László és Sallai Roland helyére Szoboszlai Dominikot és Sallói Dánielt küldte be. A második félidő elején ismét lendületesebbé vált a támadójátékunk, az első igazán nagy lehetőség Sallói előtt adódott, aki Szoboszlai passza után tört kapura, de lapos lövését szépen védte a kapus. Két perccel később ismét Sallói próbálkozott, egy védő szorításában kapura fordult, de az 5 méteres lövésbe már nem tudott erőt vinni.

A 62. percben egy labdaszerzés után vezetett kontra végén Schön lőtt futtából, a balösszekötő helyéről a vendégek kapuja mellé. A 64. percben Szoboszlai 26 méterről, szabadrúgásból lőtt centikkel a jobb kapufa mellé. A 65. percben háromra nőtt a tengerentúli légiósok száma a pályán, Schön és Sallói után Gazdag Dániel is lehetőséget kapott, Nagy Ádámot váltotta.

A 68. percben Fiola Attiláról a magyar kapuba került a labda, de a játékvezető VAR-vizsgálat után les miatt érvénytelenítette a gólt. Ebben a periódusban ismét visszaesett kissé a játékunk, cserélt is Marco Rossi, Schön helyére Nikolics Nemanja érkezett.

A 81. percben szépítettek a vendégek, egy jobb oldalról beívelt szabadrúgás után a hosszú oldalon érkező Llovera elé került a labda, aki közelről a kapu jobb oldalába lőtt (2-1). A gól után fellelkesedtek az andorraiak, és bizony okoztak nehéz pillanatokat a kapunk előtt. Az utolsó percekre Tamás Márk is pályára lépett, így újoncot avatott a válogatott. A háromperces hosszabbítás végéig az eredmény már nem változott, 2-1-re megnyertük utolsó szeptemberi vb-selejtezőnket. Válogatottunk októberben előbb Albániát fogadja, majd Angliában lép pályára.

A csoportban Albánia 5-0-ra verte San Marinót, míg Anglia 1-1-es döntetlent ért el Lengyelországban.

Magyarország-Andorra 20210908
2021.09.8. (szerda)
VB2022 i selejtezőcsoport
Magyarország HUN
Magyarország
Andorra
Andorra AND

Magyarország
Magyarország
Marco Rossi
2
4
5
8
9
11
12
13
20
21
3
Alavedra
5
Emili Garcia
7
Pujol
8
M. Vieira
12
Iker
14
Aláez
15
M. San Nicolás
17
Cervós
19
Fernandez
20
Llovera
21
Marc Garcia
Magyarország-Andorra 20210908
Andorra
Koldo Alvarez
Andorra
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
6
Cseri Tamás
7
Sallói Dániel
45'
58'
10
Szoboszlai Dominik
45'
47'
52'
80'
86'
92'
14
Bolla Bendegúz
16
Gazdag Dániel
64'
17
Varga Roland
18
Tamás Márk
90'
92'
92'
19
Hahn János
22
Bogdán Ádám
23
Nikolics Nemanja
73'
82'
89'
Andorra
Andorra
1
Josep Gomes
2
Cristian Martínez
75'
4
Xavier Vieira
6
Ildefons Lima
79'
9
Aaron Sánchez
10
Ludovic Clemente
11
Sergi Moreno
13
Francisco Pires
16
Alex Martínez
75'
22
Víctor Bernat
79'
23
Jordi Rubio


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.