Vereséghez vezettek a hibáink Izrael ellen
U21 férfi   |   Mérkőzések   |   2021. szeptember. 02., 19:58
Vereséghez vezettek a hibáink Izrael ellen

U21-es válogatottunk vereséggel kezdte meg az Európa-bajnoki selejtező sorozatot, miután az izraeliek két fejesgóljára csak Tóth-Gábor Kristóf tudott válaszolni a gyirmóti mérkőzésen.

A Gera Zoltán vezette U21-es válogatott az idei, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság után megkezdte a 2023-as Európa-bajnokság selejtező sorozatát. Az Eb-csapat jelentős része a következő időszakban is szerepelhet a korosztályos válogatottban, az Izrael elleni kezdőben öt olyan labdarúgó kapott helyet, aki ott volt a 2021-es U21-es Európa-bajnokságon.

A kezdőcsapat másik fele ugyanakkor újonc volt, a 2000-es születésű mag mellett 2002-es (Hegyi Krisztián) és 2003-as (Kerkez Milos) születésű labdarúgó is helyet kapott az együttesünkben. A felkészülés előtt kihirdetett keretből Németh Andrásra, Balogh Botondra és Mezei Szabolcsra sérülés miatt nem számíthatott a szakmai stáb.

Változott a válogatott taktikai felállása is, míg az Eb-n négy védős rendszerben játszott a csapat, ezúttal az A-válogatott taktikai hadrendjére hasonlító három belső védős rendszert választott Gera Zoltán. A találkozó első negyedórájában az izraeliek irányították a játékot, és a folytatásban is inkább az történt a pályán, amit a vendégek akartak, a mieink támadójátéka elmaradt a várttól. A 32. percben Podgoreanu pontos bal oldali beadását követően Stav Nachamani fejelt a magyar kapuba (0-1). A gólnál Csóka Dánielt és Hegyi Krisztiánt is ápolni kellett, előbbi még percekig nem térhetett vissza a pályára.

Az első félidőből hátralévő percekben nem sikerült újítanunk, az első játékrészt kapura tartó lövés nélkül, egygólos hátrányban zártuk.

Gera Zoltán a szünetben kettőt cserélt, Csontos Dominik és Skribek Alen állt be. A folytatásban gyorsabb és agresszívebb lett a játékunk, többször jutottunk el az izraeli kapu elé, veszélyesebb lettek a támadásbefejezéseink. Az egyenlítő gól azonban az első negyedórában nem jött össze, így Gera Zoltán a félidő feléhez közeledve Bukta Csabát és Tóth-Gábor Kristófot is a pályára küldte.

A változtatás után nem kellett sokat várni az egyenlítésre: Csongvai remekül tartotta meg és tette ki a labdát a jobb oldalra, Skribek beadása tökéletes volt a rövid saroknál érkező Tóth-Gábornak, aki megelőzve a kapust a kapu bal oldalába fejelt (1-1).

A gól további lendületet adott a csapatnak, és a következő percekben irányítani tudtuk a játékot, de a hajrához közeledve az izraeliek kijöttek a szorításból. Úgy tűnt, egyik csapat sem tud a másik fölé kerekedni, ám a 86. percben egy szöglet után az izraeliek visszaszerezték az előnyt, a jobb oldali beadást Gandelman csúsztatta a jobb alsó sarokba (1-2). A hátralévő percekben a mieink mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de nem sikerült gólt szereznünk, Izrael szerezte meg a három pontot.

– Az első félidőben akadozott a játékunk, a két ék nem találta a megfelelő pozíciókat, ezért nem tudtuk megbontani az ellenfél védelmét – értékelt a mérkőzés után Gera Zoltán. – A második félidőben rengeteg energiát fektettünk az egyenlítésbe, és sikerült is gólt szerezni. A védekezésünkkel nem volt gond, a vendégek nem tudtak helyzeteket kialakítani, ezért is nagyon bosszantó, hogy egy szöglet után újabb gólt kaptunk. A játékosoknak meg kell tanulniuk, hogy nemzetközi szinten az ekkora hibákat kihasználják az ellenfelek, és akár egy egész mérkőzés is elmehet rajtuk. A játék minden elemében fejlődnünk kell a folytatásban, már jövő héten, San Marino ellen is.

Magyarország-Izrael 20210902
2021.09.2. (csütörtök)
B csoport
Magyarország HUN
Magyarország
Izrael
Izrael ISR

Magyarország
Magyarország
1
2
6
7
17
19
23
1
Daniel
3
Leidner
4
Blorian
5
Cohen
6
Arad
7
Karzev
9
Podgoreanu
14
Davida
16
Gandelman
19
Zasano
21
Nachmani
Magyarország-Izrael 20210902
Izrael
Izrael
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Zeke Márió
5
Szűcs Kornél
9
Tóth-Gábor Kristóf
62'
67'
75'
75'
11
Skribek Alen
45'
67'
79'
12
Auerbach Martin
13
Tamás Olivér
16
Baráth Péter
86'
18
Csontos Dominik
45'
20
Bukta Csaba
62'
69'
Izrael
Izrael
2
Karm Jaber
69'
8
Bar Cohen
10
Maor Levi
79'
93'
12
Hisham Layous
45'
89'
15
Itay Buganim
69'
91'
91'
17
Ido Shahar
89'
18
Omer Yaacov
20
Amit Glazer
22
Tomer Mahluf

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Vereséggel zártuk az Eb-selejtező sorozatot
U21: Vereséggel zártuk az Eb-selejtező sorozatot

U21-es válogatottunk lejátszotta utolsó mérkőzését a 2019-es Európa-bajnokság selejtező sorozatában. A törökök elleni találkozón sokáig vezettünk, ...

Utolsó Eb-selejtezőire készül az U21-es válogatott
Meccsbeszámoló
Vereséghez vezettek a hibáink Izrael ellen

U21-es válogatottunk lejátszotta utolsó mérkőzését a 2019-es Európa-bajnokság selejtező sorozatában. A törökök elleni találkozón sokáig vezettünk, ...