U21: Vereséggel zártuk az Eb-selejtező sorozatot

2018. október. 16., 19:35   |    

U21: Vereséggel zártuk az Eb-selejtező sorozatot

U21-es válogatottunk lejátszotta utolsó mérkőzését a 2019-es Európa-bajnokság selejtező sorozatában. A törökök elleni találkozón sokáig vezettünk, de a vendégek megfordították a mérkőzést, és 2-1-re nyertek.

A magyar U21-es csapat múlt héten Máltán szenvedett fájó vereséget, de a csoport harmadik helyéről nem kellett lemondania, a törökök elleni zárómeccs előtt még megszerezhető volt ez a pozíció. Ehhez nyerni kellett az utolsó Eb-selejtezőn, ami nem ígérkezett egyszerű feladatnak, egyrészt ellenfelünk játékereje, másrészt a sok hiányzó kulcsjátékosunk miatt. Kecskés Ákos, Sallói Dániel és Szoboszlai Dominik már a felkészülést sem kezdte meg a csapattal, Gazdag Dániel, Haris Attila és Makrai Gábor pedig a máltai mérkőzés után dőlt ki a sorból.

A két csapat tavaly ősszel Isztambulban 0-0-ra végzett egymással, de azóta a törököknél új szakmai stáb dolgozik, és az utóbbi időszakban sokat javultak az eredményeik. 

A törökök léptek fel kezdeményezőbben, de szervezett védekezéssel kezdtük a mérkőzést, így Demjén Patrik kapuját nem veszélyeztették a vendégek. A 10. percben egy kontratámadás végén a vezetést is megszereztük, Bíró Bence fejesét követően még blokkolni tudtak a törökök, de a kipattanót Vida Máté 6 méterről a hálóba lőtte (1-0). A gól után veszélyesebben futballozott a magyar csapat, mindkét szélen sikerült megbontanunk a török védelmet, a kapu előtt azonban hiányoztak azok a megoldások, amelyek ziccereket eredményezhettek volna. A félidő végéhez közeledve átvették az irányítást a törökök, de a nagyobb lehetőségek továbbra is a mieink előtt adódtak. A második félidő első helyzete Zsótér Donát előtt adódott, az Újpest támadója fejjel veszélyeztetett egy kontratámadás végén, ezt követően két Bíró Bence-lövést védett a vendégek kapusa. Nem volt benne a török gól a meccsben, de az 54. percben elég volt egy nagy hiba, és máris egyenlítettek a vendégek. Deniz Hümmet jó 25 méterről lőtt kapura, a gyengén, középre érkező labdát Demjén próbálta meg felvenni, de kipördült a kezéből, és a gólvonal mögé gurult (1-1). Demjén pár perccel később egy nagy védéssel jóvátett valamennyit a hibájából, majd két magyar támadás jelezte, hogy nem esett szét a csapat a kapott góltól.  

A 68. percben Spandler Csaba súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, hordágyon kellett lehozni a pályáról, Murka Benedek állt be a helyére. A 81. percben egy török támadás végén többször is felszabadíthattunk volna, de nem sikerült elrúgnunk a veszélyes területről a labdát, ami Melih Okutan elé került, ő pedig a jobbösszekötő helyéről, 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-2). 

A hajrában voltak helyzeteink az egyenlítéshez, de ezekkel nem tudtunk élni, Szivacski Donát ráadásul a hosszabbításban megkapta második sárga lapját, így emberhátrányban zártuk a meccset. A törökök megszerezték a három pontot, és ezzel a csoport harmadik helyét is. A mieink negyedikként zártak, az Európa-bajnokságra a csoportot megnyerő belgák jutottak ki. 

– Az első félidőben megvalósítottuk, amit elterveztünk, jól védekeztünk, szervezetten játszottunk, a törökök hiába birtokolták többet a labdát, nem tudtak helyzeteket kialakítani – értékelt a mérkőzés után Michael Boris. – Nem volt benne a mérkőzésbe, hogy fordítani tudnak, de egy hibánkat kihasználva egyenlítettek, és onnantól náluk volt a lélektani előny, amit kihasználtak és megszerezték a három pontot. Szerettük volna szépen zárni a sorozatot, de ezúttal nem állt mellettünk a szerencse, és egy olyan mérkőzést veszítettünk el, amin többet érdemeltünk volna. A 96-os és 97-es játékosok számára véget ért az utánpótlás-válogatottakban töltött időszak, remélem, többen közülük nem utoljára léptek pályára címeres mezben, és hamarosan eljön az idő, amikor bemutatkozhatnak az A-válogatottban is.

Magyarország-Törökország 1-2 (1-0)
Magyarország: Demjén Patrik - Szivacski Donát, Lenzsér Bence, Spandler Csaba (Murka Benedek, 68.), Barna Szabolcs (Kundrák Norbert, 84.) - Varga Kevin (Hegedűs János, 92.), Vida Máté, Hinora Kristóf, Szalai Attila - Zsótér Donát - Bíró Bence


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink