Hazai pályán is túl nagy falat volt a belga válogatott
U21 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. szeptember. 11., 18:54
Hazai pályán is túl nagy falat volt a belga válogatott

A magyar U21-es válogatott hazai pályán 3-0-ás vereséget szenvedett a belga korosztályos együttestől Eb-selejtező mérkőzésen, a Szusza Ferenc Stadionban.

U21-es válogatottunk múlt heti, svédországi vereségével gyakorlatilag biztossá vált, hogy a 2019-es Európa-bajnokságot a magyar válogatott nélkül rendezik meg, a hátralévő három selejtező tétje a sorozat szép lezárása, és a harmadik hely megszerzése lehet. A mieink a svédországi túra után a csoport élén álló belgákat fogadták a Szusza Ferenc Stadionban. A két csapat márciusban Belgiumban találkozott egymással, akkor Tóth Bence korai kiállítása miatt nem volt valós esélyünk a pontszerzésre, a házigazdák 3-0-ra megnyerték a találkozót.

A budapesti mérkőzésre visszatért a kezdőcsapatba a Svédországban még eltiltását töltő Tóth Bence, valamint betegségéből felépülő Szalai Attila, Katona Máté helyére, a védelem jobb oldalára pedig Szivacski Donát került. A mieink a biztonságra törekedtek a mérkőzés elején, átadtuk a kezdeményezést a belgáknak, és igyekeztünk lezárni a területeket gyors játékosaik előtt. Ennek megfelelően sokáig csak a vendégektől jegyezhettünk fel lehetőségeket, a 20. percben ráadásul gólt is szereztek a belgák: egy jobb oldali beívelésbe Tóth Bence ért bele fejjel, így lett jó a labda Dimatának, aki nem hagyta lepattanni a labdát, és ziccerben a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

A kapott gól után beletelt néhány percbe, mire rendeztük a sorokat, ez idő alatt a belgák újabb helyzeteket alakítottak ki. A félidő hajrájában vált kiegyenlítettebbé a mérkőzés, egy komoly helyzetet is kialakítottunk, Zsótér Donát bal oldali szöglete után Szalai Attila fejelt kapura, Jackers kapus nagy bravúrral védett.

A második félidőt bátrabban kezdte a magyar válogatott, kiegyenlített volt a játék, de nagyobb kidolgozott helyzetekig nem jutottunk el, egy-egy átlövésünkben azonban volt gólveszély, elsősorban Zsótér Donát és Varga Kevin próbálkozott távolról. A félidő derekához érve Varga Kevin lövését védte lábbal a belga kapus, de hiába volt ebben a periódusban veszélyesebb a magyar csapat, gólt a vendégek szereztek: a 72. percben Lenzsér Bence birkózta le a tizenhatoson belül Dimatát, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába (0-2). A gól után szétesett a játékunk, a belgák két nagy helyzetet is kialakítottak néhány percen belül, Vida Máté és Szivacski Donát is sárga lapot kapott. A 86. percben egy kontra végén Siebe Schrijvers lőtt 16 méterről bombagólt, beállítva a 0-3-as végeredményt.

– Próbáltunk kevés területet hagyni a belgák gyors játékosainak, sajnos az első gól előtt éppen egy hosszú indítást követően került helyzetbe ellenfelünk. Az első félidőben kevés veszélyt jelentettünk a kapura, a fordulás után viszont megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, a tizenegyes viszont eldöntötte a mérkőzést. A belgák megérdemelten nyertek, nagyon jó játékosaik vannak, és csapatként is kitűnő teljesítményt nyújtottak – mondta a mérkőzés után Michael Boris szövetségi edző.

Magyarország-Belgium 0-3 (0-1)
Magyarország: Demjén Patrik - Szivacski Donát, Lenzsér Bence, Spandler Csaba, Tóth Bence (Banó-Szabó Bence, 46.) - Varga Kevin, Vida Máté, Gazdag Dániel (Haris Attila, 68.), Zsótér Donár, Szalai Attila (Hinora Kristóf, 80.) - Bíró Bence


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Vereséggel zártuk az Eb-selejtező sorozatot
U21: Vereséggel zártuk az Eb-selejtező sorozatot

U21-es válogatottunk lejátszotta utolsó mérkőzését a 2019-es Európa-bajnokság selejtező sorozatában. A törökök elleni találkozón sokáig vezettünk, ...

Utolsó Eb-selejtezőire készül az U21-es válogatott
Meccsbeszámoló
Vereséghez vezettek a hibáink Izrael ellen

U21-es válogatottunk lejátszotta utolsó mérkőzését a 2019-es Európa-bajnokság selejtező sorozatában. A törökök elleni találkozón sokáig vezettünk, ...