Eredményes kilépőre készülnek a búcsúzó U21-esek
U21 férfi   |   Mérkőzések   |   2024. október. 08., 22:43
Eredményes kilépőre készülnek a búcsúzó U21-esek

Csütörtökön 20 órakor Málta ellen lép pályára a férfi U21-es válogatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, majd jövő kedden Belgiumban fejezi be az Európa-bajnoki selejtező sorozatot.

A mieink a csoport negyedik helyről várják az Eb-selejtező sorozat utolsó két mérkőzését, és matematikailag még van esélyük a harmadik hely megszerzésére, az Eb-kijutásért viszont már nincs versenyben a csapat.

A harmadik helyhez azonban nemcsak nyerni kellene Málta és Belgium ellen, hanem arra is szükség lenne, hogy a belgák a skótok otthonában se szerezzenek pontot. A végső helyezéstől függetlenül a válogatott tagjai szeretnék szépen zárni a sorozatot, és a 2002-es, valamint 2003-as születésű játékosok emlékezetes meccsekkel zárnák le az utánpótlás-válogatottakban töltött időszakot.

- Málta ellen kötelező elvárás magunkkal szemben a győzelem és a jó játék, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű dolgunk lesz a csütörtöki mérkőzésen - mondta Németh András, a német másodosztályú Münster csatára. - A csoport utolsó helyén álló riválisunk képes megnehezíteni a nagyobb csapatok dolgát is, ezért egy pillanatra sem engedhetünk ki. Belgium ellen már nem mi leszünk az esélyesek, de okozhatunk meglepetést, és ez is lesz a célunk. Ez utóbbi mérkőzés számomra nemcsak azért lesz különleges, mert utoljára játszhatok utánpótlás-válogatottban, hanem azért is, mert évekig Belgiumban futballoztam, és több korábbi csapattársam is szerepel a belga válogatottban.

A keretünkben két változás történt: Redzic Damir sérülés miatt nem csatlakozott a válogatotthoz, a helyére a DVSC támadóját, Kocsis Dominikot hívta meg Szélesi Zoltán, Kerezsi Zalán pedig kedden hagyta el az edzőtábort egy bokasérülés miatt, a helyére a Szlovéniában légióskodó Klausz Milán érkezett a keretbe. Hegyi Krisztián sem teljesen egészséges, ezért az első napokban még nem tudott a csapattal készülni, de ő a szakmai stáb reményei szerint napokon belül újra edzésbe állhat.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Dala Martin (Fehérvár FC)
Hegyi Krisztián (Motherwell)
Pécsi Ármin (Puskás Akadémia)

Védők:

Baráth Péter (Rakow)
Csinger Márk (DAC)
Debreceni Ákos (Kazincbarcika)
Szabó Alex (Budapest Honvéd)
Yaakobishvili Antal (Girona)
Vas Gábor (Paksi FC)

Középpályások:

Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)
Eördögh András (Tatabánya)
Geiger Bálint (Újpest FC)
Komáromi György (Maribor)
Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Okeke Michael (Manchester City)
Vajda Botond (DVSC)
Vitális Milán (DAC)

Támadók:

Klausz Milán (NK Nafta 1903)
Dénes Csanád (ZTE FC)
Gruber Zsombor (Ferencváros)
Németh András (Münster)
Kocsis Dominik (DVSC)
Szűcs Tamás (DVSC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereséghez vezettek a hibáink Izrael ellen
Vereséghez vezettek a hibáink Izrael ellen

U21-es válogatottunk vereséggel kezdte meg az Európa-bajnoki selejtező sorozatot, miután az izraeliek két fejesgóljára csak Tóth-Gábor Kristóf ...

U21: Vereséggel zártuk az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Eredményes kilépőre készülnek a búcsúzó U21-esek

U21-es válogatottunk vereséggel kezdte meg az Európa-bajnoki selejtező sorozatot, miután az izraeliek két fejesgóljára csak Tóth-Gábor Kristóf ...