Tíz emberrel nem tudtunk pontot szerezni Belgiumban
U21 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. március. 26., 20:59
Tíz emberrel nem tudtunk pontot szerezni Belgiumban

U21-es válogatottunk nyolcvan percet emberhátrányban játszva vereséget szenvedett Leuvenben a belgák elleni U21-es Európa-bajnoki selejtezőn.

Két veretlen csapat találkozott egymással Leuvenben, így mindkét fél számára óriási tétje volt a találkozónak. Michael Boris szövetségi edző egy helyen változtatott a Ciprus ellen 4-0-ra megnyert selejtező kezdőcsapatán, Szivacski Donát kezdett a jobb oldalon Katona Máté helyett. A belgák nem tudtak meglepetést okozni a meccs elején, az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, ám első lehetőségük után gyökeresen megváltozott a játék képe: Tóth Bencét ugyanis kiállította a játékvezető, mert úgy látta, hogy védőnk a 16-os vonalánál, utolsó emberként szabálytalankodott. A belgák a következő percekben óriási nyomás alá helyezték a kapunkat, és a 19. percben Schrijvers jól eltalált távoli lövésével megszerezték a vezetést, a labda a jobb kapufáról pattant a hálóba (1-0). A gól előtt Michael Boris még a gól előtt kihasználta első cserelehetőségét, Bíró Bence helyére Spandler Csaba állt.

A hazaiak nem engedték ki a kezükből az irányítást, de alábbhagyott a lendületük, tíz emberrel azonban nehéz dolgunk volt a belga térfélen, csupán egy-egy rögzített szituációból volt esélyünk eljutni a kapujukig. A félidő végéig a belgák lőttek egy kapufát, és volt néhány nagy lehetőségük, de újabb gólt az első 45 perc végéig nem szereztek.

A szünet után Balogh Norbert érkezett Sallói Dániel helyére, ismét öt védővel játszottunk, és megpróbáltuk a mélységi indításokkal helyzetbe hozni a frissen beállt centert. A belgák labdabirtoklási fölénye sokáig meddő volt, a 64. percben azonban egy bal oldali beadás után Lukebakio 6 méterről a kapu bal oldalába csúsztatott, megduplázva a hazai előnyt (2-0). A 71. percben Lenzsér Bencénél látott szabálytalanságot a játékvezető a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Dimata magabiztosan értékesítette (3-0). A hátralévő időben már végig a belgák akarata érvényesült, nem tudtunk helyzeteket kialakítani, háromgólos vereséggel zártuk a találkozót. A selejtező sorozat szeptemberben folytatódik, ekkor a svédekkel, majd a belgákkal játszik a magyar válogatott.

- Már a mérkőzés elején látszott, hogy a belgák a gyorsaságukkal okozhatják a legnagyobb gondot, erre készültünk, és megpróbáltuk lezárni a területeket. Egy szigorú játékvezetői döntés után a tizedik percben emberhátrányba kerültünk, és innentől új mérkőzés kezdődött, emberhátrányban nem tudtuk feltartóztatni a hazaiakat. Küzdöttünk, harcoltunk, de nem tudtuk megakadályozni, hogy a belgák legerősebb fegyverüket használva fölénk nőjenek, és megnyerjék a mérkőzést - értékelt a lefújás után Michael Boris szövetségi edző.

Belgium-Magyarország 3-0 (1-0)
Magyarország: Demjén Patrik - Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Tóth Bence - Szivacski Donát, Vida Máté, Gazdag Dániel (Haris Attila, 72.), Szoboszlai Dominik, Szalai Attila - Bíró Bence (Spandler Csaba, 17.), Sallói Dániel (Balogh Norbert, 49.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Vereséggel zártuk az Eb-selejtező sorozatot
U21: Vereséggel zártuk az Eb-selejtező sorozatot

U21-es válogatottunk lejátszotta utolsó mérkőzését a 2019-es Európa-bajnokság selejtező sorozatában. A törökök elleni találkozón sokáig vezettünk, ...

Utolsó Eb-selejtezőire készül az U21-es válogatott
Meccsbeszámoló
Vereséghez vezettek a hibáink Izrael ellen

U21-es válogatottunk lejátszotta utolsó mérkőzését a 2019-es Európa-bajnokság selejtező sorozatában. A törökök elleni találkozón sokáig vezettünk, ...