Három pontért utazik Svédországba az U21-es válogatott

2018. szeptember. 03., 16:19   |    

Három pontért utazik Svédországba az U21-es válogatott

Az U21-es válogatott vasárnap délután megkezdte a felkészülést a svédek elleni pénteki, és a belgák elleni, jövő keddi Eb-selejtezőkre.

Michael Boris szövetségi edzőnek az utolsó pillanatban is változtatnia kellett keretén, Murka Benedek sérülés miatt nem tudja vállalni a soros mérkőzéseket, helyére Rácz Barnabás, a Haladás középpályása került a csapatba. A hétfői edzésen sérülés és betegség miatt is voltak hiányzók: Hinora Kristóf és Szalai Attila játéka egyelőre kérdéses az előttünk álló mérkőzéseken.

A magyar és a svéd válogatott novemberben, a Szusza Ferenc Stadionban 2-2-es döntetlent játszott egymással: Bíró Bence duplájával az első félidőben már 2-0-ra is vezettünk, de a vendégek egyenlítettek, és némi szerencsével hazavitték az egyik pontot. Michael Boris szövetségi edző a hétfői edzés előtt az mlsz.hu-nak elmondta: ha az őszi meccsen nem is sikerült nyerni, a mutatott játékból erőt is önbizalmat meríthetnek a játékosok a Falkenbergben rendezendő összecsapás előtt.

- Vannak ugyan hiányzóink, de az első nap után optmistán várjuk az előttünk álló feladatokat, a játékosok jó állapotban érkeztek meg Telkibe, a csapat meghatározó tagjai közül többen is alapemberek csapataikban - fogalmazott Michael Boris. - Bár két fontos selejtező vár ránk, egyelőre kizárólag a svédek elleni összecsapásra készülünk. Ahhoz, hogy megmaradjanak az esélyeink a továbbjutásra, csak egyetlen eredmény elfogadható: győznünk kell pénteken. Tavaly, a svédek elleni hazai mérkőzésen nem sikerült nyernünk, ám közel jártunk a három pont megszerzéséhez, és az a találkozó megmutatta, hogy ha jól játszunk, nem kell tartanunk ellenfelünkről. Idegenben természetesen más mérkőzésre van kilátás, de minden okunk megvan rá, hogy önbizalommal telve lépjünk pályára. Ha idegenben is tudásunk nyolcvan-kilencven százalékát adjuk, meglepetést okozhatunk, és megvalósíthatjuk céljainkat.

A válogatott szerdán utazik el Svédországba, a pénteki találkozó - melyet az M4 Sport élőben közvetít - 18.30 órakor kezdődik.

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (Budaörs)
Bese Balázs (Vasas)
Gundel-Takács Bence (Újpest FC)

Védők:

Katona Máté (MTK Budapest)
Szivacski Donát (Vasas)
Lenzsér Bence (Paksi FC)
Pávkovics Bence (DVSC)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia)
Hegedűs János (Puskás Akadémia)
Tóth Bence (Videoton FC)
Szalai Attila (Mezőkövesd)
Gergényi Bence (ZTE)

Középpályások:

Vida Máté (DAC)
Jancsó András (Haladás)
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Hinora Kristóf (Vasas)
Varga Kevin (DVSC)
Haris Attila (DVSC)

Támadók:

Rácz Barnabás (Haladás)
Makrai Gábor (DVTK)
Bíró Bence (Guimares)
Kundrák Norbert (Soroksár)
Zsótér Donát (Újpest FC)
Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)

Az Eb-selejtező csoport állása:

1. Belgium 7 mérkőzés/17 pont
2. Svédország 7/17
3. Magyarország 6/11
4. Törökország 7/8
5. Ciprus 8/6
6. Málta 7/0


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink