Ciprust fogadja, majd Belgiumba utazik az U21-es válogatott

2018. március. 13., 15:03   |    

Ciprust fogadja, majd Belgiumba utazik az U21-es válogatott

Michael Boris együttese jövő héten folytatja Eb-selejtezős szereplését, csütörtökön Ciprust fogadjuk a Hidegkuti Nándor-stadionban.

Az U21-es válogatott eddig négy mérkőzést játszott le Eb-selejtező csoportjában, Málta ellen itthon és Cipruson nyerni tudott, a svédek ellen és Törökországban pedig döntetlent játszott. Ezzel a teljesítménnyel a másodikok vagyunk a tabellán, vesztett pontok tekintetében ugyanúgy állunk, mint a csoportot vezető belgák és a harmadik svédek, vagyis úgy tűnik, ez a három válogatott harcol idén az Eb-részvételt érő csoportelsőségért és a pótselejtezőre esélyt adó második helyért.

Március 22-én, csütörtökön 20.00 órakor a ciprusiakat fogadjuk a Hidegkuti-stadionban, négy nappal később, március 26-án, 20.00 órakor a belgiumi Leuvenben lépünk pályára a házigazdák ellen (mindkét mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport csatorna). Michael Boris szövetségi edző keretének gerincét az őszi mérkőzéseken pályára lépő labdarúgók alkotják, de találunk benne egy-két olyan futballistát is, aki még nem játszott ebben a sorozatban, mint például a hosszú sérüléséből télen felépülő Balogh Norbert, a debreceni Varga Kevin, vagy a szombathelyi Rácz Barnabás. A Palermóban futballozó Balogh mellett külföldről utazott haza a meccseket megelőző, vasárnap kezdődő összetartásra Szoboszlai Dominik, Kecskés Ákos, Bíró Bence és Sallói Dániel is.

- A kerethirdetésnél azokra a játékosokra támaszkodtam, akik az őszi mérkőzéseken bizonyították, hogy számíthatok rájuk, mert mind hozzáállásban, mind teljesítményüket illetően kiérdemlik a bizalmat. Örülök, hogy ezúttal jóval kevesebb sérülés nehezíti a dolgunkat, és a válogatott szinte minden alapemberére számíthatok a soron következő mérkőzéseken. Szoros a csoport élmezőnye, ezért minden pontnak nagy jelentősége van, egyetlen botlással is lépéshátrányba kerülhetünk a riválisokkal szemben. Ciprus ellen ennek megfelelően hazai pályán a győzelem a célunk, de nem szabad abból kiindulnunk, hogy idegenben nyerni tudtunk, mert ellenfelünk az őszi mérkőzésen is bizonyította, hogy remek játékerőt képvisel - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Michael Boris.

A Ciprus elleni mérkőzésre szóló jegyeket elővételben a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megvásárolni, illetve a találkozó előtt a Hidegkuti-stadion pénztáraiban.

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (Budaörs)
Zima Ádám (Dorog)
Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők:

Lenzsér Bence (Paks)
Pávkovics Bence (Újpest FC)
Kecskés Ákos (Korona Kielce)
Jancsó András (Haladás)
Tóth Bence (Videoton FC)
Spandler Csaba (Puskás Akadémia)
Katona Máté (MTK Budapest)
Szivacski Donát (Vasas)
Szalai Attila (Mezőkövesd)
Gergényi Bence (Szeged)

Középpályások:

Vida Máté (Vasas)
Haris Attila (Balmazújváros)
Szoboszlai Dominik (Liefering)
Rácz Barnabás (Haladás)
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Zsótér Donát (Újpest FC)

Támadók:

Bíró Bence (Guimares)
Balogh Norbert (Palermo)
Koszta Márk (Mezőkövesd)
Sallói Dániel (Kansas City)
Varga Kevin (DVSC)


A 6-os csoport állása:


1. Belgium 12 pont (6 mérkőzés)
2. Magyarország 8 pont (4 mérkőzés)
3. Svédország 8 pont (4 mérkőzés)
4. Ciprus 6 pont (6 mérkőzés)
5. Törökország 5 pont (5 mérkőzés)
6. Málta 0 pont (5 mérkőzés)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink