U21: egy pontot szereztünk Isztambulban

2017. október. 10., 19:01   |    

U21: egy pontot szereztünk Isztambulban

A magyar U21-es válogatottnak a második félidőben jó esélye volt a győztes gól megszerzésére a törökök elleni, isztambuli Eb-selejtezőn, de 0-0-ás döntetlennel ért véget a mérkőzés.

A török válogatott két meccs után nyeretlenül, egy ponttal, a magyar csapat egy meccs után három ponttal várta a két U21-es együttes isztambuli Eb-selejtezőjét. A törökök múlt csütörtökön Cipruson 2-1-re kikaptak, míg a mieink felkészülési mérkőzésen maradtak alul az olaszokkal szemben egy nagyon rosszul sikerült első félidőt követően. 

A Kasimpasa-stadionban lejátszott mérkőzés első félidejében a törökök kontrollálni tudták a játékot, többet birtokolták a labdát, és veszélyesebbek voltak a támadásaik. Az első helyzet viszont a mieink előtt adódott, Zsótér Donát jobb oldali beadása után Szoboszlai Dominik lőtt kapufát. A 13. percben a törökök előtt adódott nagy lehetőség, Lenzsér Bence a gólvonalról szabadított fel. 

A 25. percben Orkan Cinar 24 méteres szabadrúgást követően a bal oldali kapufáról pattant ki a labda, pár másodperccel később Demjén Patriknak kellett nagyot védenie egy szöglet után. Ebben a periódusban jobbak voltak a törökök, de a félidőhöz közeledve visszajöttünk, és a szünet előtt több lehetőségünk is volt: a 38. percben Zsótér szabadrúgása után a bal kapufa tövénél védett vetődve a hazaiak kapusa, a 45. percben pedig Korozmán Kevin távoli lövését követően kerültek el kevéssel a kaput a labda. 

A második félidő első helyzete a törökök előtt adódott, Hümet egy csel után tisztára játszotta magát a kapunk előtt, Demjén Patriknak kellett nagy bravúrt bemutatnia. Tíz perc után Michael Boris szerkezetet változtatott, átálltunk a háromvédős felállásra, Szoboszlai Dominik helyére Tóth Bence állt be. 

A folytatásban kiegyenlített volt a játék, de hiába jutottunk el többször is a török tizenhatos előterébe, az ellenfél kapuja előtt hiányoztak a minőségi passzok a játékunkból. A 73. percben egy jobb oldali akció végén Szalai Attilát találtuk meg pontos beadással, a fejes sem volt rossz, de egy török védő felszabadított a gólvonalról. A hazaiak is változtattak, a hajrához közeledve nagyobb kockázatot vállaltak, igyekeztek nyomás alá helyezni a kapunkat. 

A 86. percben Szalai Attila lábában volt a győztes gól, de 14 méterről a jobb alsó sarok mellé helyezett, és az utolsó pillanatokban is megvolt az esély a gólszerzésre, ám kulcspillanatokban nem jöttek a jó megoldások a hazai kapu előtt. Így maradt a döntetlen, a mieink négyre növelték pontjaik számát a csoportban, legközelebb november 10-én, a svédek ellen lépnek pályára a Szusza Ferenc Stadionban, majd négy nappal később Ciprusok zárják az idei évet. 

- Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, az első félidőben a törökök jobbak voltak, és komoly nehézséget okozott a védelmünknek megszűrni a támadásaikat, a második félidőben viszont mi játszottunk jobban. A szünet után szerkezetet váltottunk, ezzel stabilabbá vált a játékunk, és három nagy helyzetet is kialakítottunk a kapujuk előtt, sajnos egyikből sem lett gól. A minimális célunkat elértük, a játék összképe alapján reális a döntetlen - értékelt a mérkőzés után Michael Boris szövetségi edző. 

Törökország-Magyarország 0-0
Magyarország: Demjén Patrik - Szivacski Donát, Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Szalai Attila (Spandler Csaba, 90.) - Gazdag Dániel, Vida Máté - Zsótér Donát, Szoboszlai Dominik (Tóth Bence, 56.), Korozmán Kevin - Bíró Bence (Makrai Gábor, 75.)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink