Gera Zoltán is keretet hirdetett
U21 férfi   |   Csapat   |   2022. március. 15., 16:34
Gera Zoltán is keretet hirdetett

Az U21-es válogatott két Európa-bajnoki selejtezőt játszik márciusban: San Marinót fogadja a Hidegkuti-stadionban, majd a lengyel válogatott otthonában lép pályára.

U21-es válogatottunk a novemberi, izraeli vereséggel gyakorlatilag elvesztette az esélyét arra, hogy csoportja második helyén végezzen, de négy Eb-selejtezője még hátra van a sorozatból, ezek közül kettőt a következő két hétben játszik le: március 24-én San Marinót fogadja a Hidegkuti-stadionban, majd öt nappal később a lengyelországi Zabrzében mérkőzik meg a házigazdákkal.

Gera Zoltán szövetségi edző kijelölte a két mérkőzésre készülő keretét, amelyben több új játékos neve is megtalálható. Először kerettag a paksi Szabó Bálint, az MTK-s Várkonyi Bence és a másodosztályú Szegedben kiemelkedően teljesítő Horváth Krisztofer is, utóbbi két játékos 2002-es születésű, vagyis fiatalabb a korosztálynál, és akár a következő Eb-selejtező sorozatban is szerepelhet majd az U21-esek közt.

A válogatott tagja a novemberben a felnőtt csapattal készülő Kiss Tamás, Balogh Botond páros is, bár a Parma védőjére San Marino ellen eltiltás miatt nem számíthat a szakmai stáb. Ezúttal a debreceni Baráth Péter harcolta ki magának a jogot arra, hogy a felnőtt válogatottal készülhessen: Marco Rossi szövetségi kapitány őt is meghívta a szerbek és az északírek ellen készülő keretébe.

Ami az U21-es válogatott márciusi ellenfeleit illeti, San Marino pont nélkül áll a csoport utolsó helyén, ősszel 4-0-ra nyertünk az otthonában. A lengyelek hat ponttal előznek meg bennünket, jelenleg 13 ponttal a harmadikok a csoportban, és még harcolnak az Eb-részvétel kiharcolásáért, ősszel Szegeden 2-2-es döntetlent játszottunk ellenük.

– Hosszú volt a négyhónapos szünet, sok minden történt a játékosok életében, mióta utoljára a válogatottban jártak. Voltak, akik előreléptek ebben az időszakban, míg mások kevesebb sikerrel próbáltak előrébb jutni a karrierjükben, és jelenleg kevesebbet játéklehetőséget kapnak, mint ősszel – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán szövetségi edző. – Az előttünk álló mérkőzésekre meghívtunk néhány új játékost is, ők mindannyian jó teljesítményt nyújtottak az elmúlt hónapokban, kiérdemelték a meghívót, kíváncsian várom, milyen teljesítményre lesznek képesek a válogatottban. Két teljesen más jellegű mérkőzés vár ránk, San Marino ellen hazai pályán kötelező a siker, a lengyelek viszont nagyon erősek, idegenben roppant nehéz meccs vár ránk. A döntetlennel végződő hazai selejtezőnk jó kiindulási pont lehet ellenük, de a szegedinél is jobb teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy pozitív eredményt érjünk el Lengyelországban.

2023-as Európa-bajnokság B csoport
B csoport
M GY D V RG KG P
Németország GER 10 9 0 1 32 9 27
Izrael ISR 10 6 1 3 19 10 19
Lengyelország POL 10 5 3 2 26 9 18
Magyarország HUN 10 4 2 4 16 17 14
Lettország LVA 10 2 1 7 5 19 7
San Marino SMR 10 0 1 9 0 34 1

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (West Ham United)
Auerbach Martin (Csákvár)
Veszelinov Dániel (DAC)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Tamás Olivér (Paksi FC)
Mocsi Attila (ZTE FC)
Várkonyi Bence (MTK Budapest)
Csóka Dániel (AFC Wimbledon)
Iyinbor Patrick (Vasas)

Középpályások:

Kusnyir Erik (DVSC)
Major Sámuel (Admira Wacker)
Hidi M Sándor (Vasas)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Kerkez Milos (AZ Alkmaar)
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Csongvai Áron (Újpest FC)
Szabó Bálint (Paksi FC)
Szendrei Norbert (MOL Fehérvár FC)
Mezei Szabolcs (MTK BudapesT)

Támadók:

Kiss Tamás (Cambuur)
Horváth Krisztofer (Szeged)
Skribek Alen (Puskás Akadémia)
Németh András (Genk)

Nem volt kérdéses a győzelem, négy gól San Marino ellen

Nem volt kérdéses a győzelem, négy gól San Marino ellen

A magyar válogatott utolsó hazai vb-selejtezőjén 4-0-ra legyőzte San Marinót. Szoboszlai Dominik duplázott, Gazdag Dániel és Vécsei Bálint is szerzett egy-egy gólt.

Tovább

Őrült hajrá után döntetlen Lengyelország ellen

Őrült hajrá után döntetlen Lengyelország ellen

U21-es válogatottunk harmadik Eb-selejtező mérkőzésén a lengyeleket fogadta a szegedi Szent Gellért Fórumban. Gera Zoltán együttese szerzett a második félidő elején vezetést, de a lengyelek előbb egalizáltak, majd előnybe is kerültek. A ráadás perceiben aztán Németh András megszerezte az egyenlítő gólunkat, így 2-2-es döntetlen született.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek